WSJ: FMI ar putea contribui cu numai 10% la pachetul destinat Greciei. Fondul Monetar International (FMI) ia in calcul sa contribuie cu numai 13 miliarde de euro la cel de-al doilea pachet de asistenta financiara pentru Grecia, in valoare de 130 miliarde de euro, potrivit unor surse anonime citate de Wall Street Journal. Acestea arata ca guvernele statelor din zona euro vor fi, astfel, nevoite sa aloce un procent mai mare de fonduri decat la programul de sprijin precedent. FMI a imprumutat, deja, 30 miliarde de euro Greciei, reprezentand 27% din primul pachet destinat acestei tari, scrie Bursa.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

Atac anglo-american pe frontul asigurarilor de viata. Metlife a cumparat Aviva, dar nu se opreste aici. Vrea sa faca din Alico liderul pietei asigurarilor de viata, analizeaza orice oportunitate de achizitie si, intre timp, angajeaza. Inclusiv oameni din banci. Achizitionarea Aviva de catre grupul american Metlife are toate sansele sa fie tranzactia anului pe piata asigurarilor din Romania. Compania nou-formata se va numi Alico (brandul sub care Metlife este deja prezent in tara noastra) si isi propune sa devina liderul pietei din toate punctele de vedere. Despre aceasta tranzactie vorbesc, pentru Capital, Theodor Alexandrescu, CEO al Alico, si Mihai Popescu, CEO al Aviva. Cu alte cuvinte, omul care conduce expansiunea Alico in Romania si cel care a consolidat si a pregatit pentru vanzare compania Aviva. Compania-mama a Aviva a dat primele semne ca intentioneaza sa restructureze o parte a operatiunilor inca de acum un an, anunta Capital.ro.

De ce nu ne mai da Banca Mondiala 6,67 milioane de euro. O suma de peste 6,675 milioane de dolari dintr-un imprumut acordat Romaniei de catre Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare /BIRD/ - divizia de investitii a Bancii Mondiale - a fost anulata, deoarece partea romana nu poate utiliza aceste sume pana la data prevazuta, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice /MFP/. Suma face parte dintr-un imprumut in valoare totala de 150 milioane de dolari, acordat de BIRD pentru proiectul de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta, pe langa care Romania beneficiaza si de asistenta nerambursabila de sapte milioane dolari, informeaza Money.ro.

Viscolul a spulberat din conturile firmelor 500.000.000 de euro. Primele evaluari ale blocajelor provocate de zapada: exportatorii, transportatorii si centrele logistice au cele mai mari pierderi. Nametii au afectat serios socotelile companiilor romanesti in ceea ce priveste bilantul pe primul trimestru al anului 2012. Cele mai lovite sectoare economice sunt transporturile si centrele logistice din zona de sud-est a tarii. Pierderi mari au avut si producatorii de produse alimentare, dar si companiile care au activitati de import-export. Asociatiile patronale au o lista neoficiala a costurilor pentru perioada in care activitatea a fost paralizata. In opinia acestora, cea mai mare problema nu a fost zapada, ci incompetenta autoritatilor care nu s-au coordonat in vederea eliberarii cailor rutiere. Integral pe Finantistii.ro.

Dictatura bancilor in Romania. Capitalismul s-a dezvoltat mereu pe ajutorul venit din partea institutiilor financiare. Populatia statelor occidentale a reusit sa-si faca un rost pe baza imprumuturilor de la banci. Rostul acesta s-a intamplat si in Romania, iar parteneriatul de lunga durata creditor-creditat ce se anunta a fi unul "win-win" s-a transformat intr-o corvoada pentru consumator. Dupa doua decenii de experiente negative, cei mai multi dintre romani asociaza regimul bancar cu unul de camatarie legala, iar daca in anii anteriori mai erau semne de intrebare asupra acestui aspect, astazi, toti cei care au credite la banca accepta ca sunt prinsi in niste contracte interpretabile doar in favoarea unitatilor financiare si extrem de impovaratoare pentru clientul de rand, anunta Vertical News.

Care sunt tarile cu cele mai mari datorii. Grecia se lupta sa isi revina, dar nu numai aceasta tara are datorii mari, exista si alte tari precum Marea Britanie, Germania sau Franta care au datorii importante. Marea Britanie: Datorie ca valoare din PIB: 80.9%. Datorii publice: 1,99 mii de miliarde de dolari. PIB-ul pe cap de locuintor: 35.860 de dolari. PIB-ul nominal: 2,46 mii de miliarde de dolari. Rata somajului: 8,4%. Rating al creditelor: Aaa. Integral in Adevarul.

Victor Cionga: Sunt necesare schimbari legislative pentru asigurarea succesului ofertelor statului. Ca sa nu se mai repete insuccesul ofertei "Petrom", desfasurata de catre stat, in vara anului trecut, investitorii fac presiuni asupra autoritatilor sa ofere un discount mai mare (n.r. fata de cotatia bursiera), in cazul vanzarii unor pachete de actiuni "Transelectrica" si "Transgaz", programate in lunile urmatoare. Pe langa aceasta, Victor Cionga, managing partener la firma de consultanta "AZ Capital Advisors", este de parere ca ar fi necesare unele schimbari legis-lative. "Dupa parerea mea, pentru desfasurarea cu succes a ofertelor de tip SPO este esential ca sa se faca de catre Guvern schimbari in HG 577/2002; aceasta hotarare de guvern fixeaza procedura de stabilire a pretului actiunilor in vanzarea de pachete de actiuni ale statului", ne-a declarat Victor Cionga, in cadrul unui interviu. Potrivit domniei sale, functionarii care se ocupa de ofertele statului ar trebui sa aiba, astfel, o baza legala, prin care sa fie acoperiti cand sugereaza un anumit pret de vanzare, scrie Bursa.ro.

Comisia Europeana vrea ca barbatii si femeile sa se pensioneze la aceeasi varsta in UE! 10% din economie se duce catre plata pensiilor. Comisia Europeana analizeaza posibilitatea ca, la nivelul Uniunii Europene, sa se adopte o serie de masuri unitare privind varsta de pensionare. 10% din economia tarilor la nivelul Uniunii Europene se duce catre plata pensiilor iar cifra va sari la 12,5% in 2060. In conditiile actualei crize economice si a efectului generatiei baby-boom, Comisia Europeana vrea sa legifereze aceeasi varsta de pensionare atat pentru barbati cat si pentru femei. Guvernele tarilor din Uniunea Europeana care vor adopta Tratatul de uniune fiscala vor trebui sa isi taie deficitele bugetare pentru a combate criza economica, insa o noua problema apare la orizont. 10% din economia tarilor la nivelul Uniunii Europene se duce catre plata pensiilor iar cifra va sari la 12,5% in 2060. Atunci, raportul dintre populatia activa si populatia ajunsa la pensionare va fi de 2 la 1, in conditiile in care, in prezent, raportul este de 4 la 1, anunta EurActiv.ro.

Peugeot XY si GTi, doua concepte pentru Geneva. Peugeot dezvaluie doua concept car-uri la Geneva, XY si GTi, ce reflecta cele doua expresii ale tendintei ascendente a marcii franceze in segmentul supermini. Aceste concepte marcheaza saltul dintre generatii, evidentiat deja de modelul 208. Conceptul XY se adreseaza locuitorilor din mediul urban care prefera unicitatea si rafinamentul, in timp ce conceptul GTi reinventeaza o legenda. Conceptele XY si GTi propun culori exclusiviste si sofisticate si noi moduri de a lucra cu materialele. Introdusa la 208 si deosebit de carismatica, partea frontala se bucura de semnatura luminoasa a luminilor rafinate cu functii full-LED si a celor de ghidare de ultima generatie. O aparitie impresionanta, vizibila atat pe timp de zi cat si de noapte. Folosind aceeasi tehnologie full-LED, indicatorii directionali fata inconjoara becurile de faza lunga, dand impresia ca aceste prototipuri au iris. Lampile interne au forma rectangulara, iar la becurile de faza lunga, linia fluida creeaza impresia de pupila felina. Precizia continua cu perfecta integrare a ornamentelor in caroserie: extensii ale aripilor si praguri ce definesc trenul de rulare, informeaza 24auto.ro.