Asiguratorii se "conecteaza" la mania gadgeturilor digitale. Colaborarea dintre companiile de asigurari si retailerii de electronice si electrocasnice se dezvolta tot mai mult, intrucat ambele categorii de firme sunt in cautare de noi surse de venituri, inclusiv pe fondul scaderii vanzarilor, ca urmare a crizei. In consecinta, parteneriatele dintre asiguratori si companiile de retail incearca sa-i atraga pe clienti cu asigurari livrate "la pachet" cu produsele achizitionate din magazine, care acopera nu doar riscuri precum furtul sau avarierea acestora, ci ofera in plus si extinderea perioadei de garantie asumate de producator, informeaza Finantistii.ro

Business ReportFoto: Colaj foto

Comisia Europeana pune umarul la privatizarea "Oltchim". Comisia Europeana a aprobat, dupa aproape patru ani de investigatii, conversia in actiuni a datoriilor combinatului chimic "Oltchim" catre AVAS (n.r. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului). Antoine Colombani, purtator de cuvant al Comisiei Europene, ne-a declarat: "Miercuri, pe data de 7 martie 2012, Comisia a aprobat conversia in actiuni a datoriilor publice ale "Oltchim" in valoare totala 1.049 milioane de lei", adaugand: "Aceasta conversie a datoriilor in actiuni este o masura propusa de autoritatile romane pentru a facilita privatizarea integrala a companiei in 2012", anunta Bursa.

Dacia Duster, in urma cu 30 de ani. Marca romaneasca revine anul viitor in Marea Britanie. Marca Dacia Duster nu este insa noua pentru britanici: in anii '80, aceasta se comercializa deja in Regatul Unit. Era vorba de fapt despre modelul Aro 10, care in Marea Britanie s-a vandut sub numele de Dacia Duster. De data aceasta, noul SUV Dacia Duster cu volanul pe dreapta, complet diferit fata de modelul din urma cu aproape 30 de ani, a fost testat doar de dealeri, reactia lor fiind una pozitiva, potrivit directorului de dezvoltare al marcii Dacia, Rafael Treguer, relateaza Finantistii.ro

Trenul de Otopeni trage pe linie moarta. Pe 25 martie, toate companiile aviatice low-cost care opereaza acum pe Aeroportul Baneasa se vor muta la Otopeni, iar traficul de pe primul aeroport al tarii va creste cu aproximativ 50%. Daca anul trecut aeroportul a fost utilizat de aproximativ cinci milioane de pasageri, este de asteptat ca in 2012 numarul lor sa creasca la 7,5 milioane. Facand un calcul simplu, rezulta o medie de peste 20.000 de persoane pe zi. Acestora li se adauga cei veniti sa-i conduca sau sa-i intampine pe pasageri la aeroport. Cu alte cuvinte, o oportunitate de transport extraordinara, anunta EVZ.

Topul statelor care detin cele mai mari rezerve de aur din lume. Cate tone de aur are Romania. Bancile centrale din toata lumea au cumparat in 2011 aproape 440 de tone de aur, potrivit datelor Consiliului Mondial al Aurului, scrie Business Insider. Printre statele care au cumparat cea mai mare cantitate de aur se numara Mexicul, Rusia si Coreea de Sud. Statul care isi pastreaza cel mai mare procent al rezervelor internationale interne in aur este Portugalia, cu peste 90%. Anul trecut majoritatea bancilor centrale din lume au achizitionat aur atat cu scopul de a-si diversifica rezervele valutare cat si pentru a-si proteja patrimoniul national, scrie publicatia citata care a realizat un top al statelor cu cele mai mari rezerve de aur din lume. Integral in Gandul.

Ionut Dumitru: "Nu avem spatiu fiscal pentru majorare". Dupa ce, la sfarsitul lunii ianuarie, fostul Guvern analiza posibilitatea revenirii salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de taiere incepand din aprilie, miercuri, presedintele Traian Basescu a cerut Executivului sa gaseasca solutii pentru a realiza acest lucru de la 1 iunie, fara a afecta investitiile publice. Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, institutie independenta care supravegheaza si evalueaza politica fiscala a Guvernului, spune ca, deocamdata, avem doar o discutie politica, insa pasul trebuie analizat atent, in conditiile in care economia nu merge foarte bine. Integral in EVZ.

Fabrica de miei din Teleorman. In Draganesti Vlasca, judetul Teleorman, crescatorii de oi si de capre stau in perioada asta mai mult prin saivane. Sunt ultimele fatari pe anul asta si trebuie sa fii cu ochii-n patru: sa stea mielul numai langa oaie sau iedul langa capra si sa-i ajuti sa ajunga la tate, ca sa suga. Stefan Iscru face un oierit de subzistenta. Ovine creste de 10 de ani, de cand a primit de la taica-su 20 de mioare. A lasat serviciul cu carte de munca si s-a apucat de oierit. Acum are cam 100 de oi si 30 de capre. Asa si-a putut tine in scoala cei patru copii, relateaza EVZ.

Marea teorie a conspiratiei: Companiile farmaceutice, "implicate" in planul de exterminare a populatiei lumii. Medicina moderna, construita special ca bolnavii sa nu aiba scapare, virusuri inventate in mod deliberat ca sa fie puse pe piata si vandute vaccinurile create de laboratoarele companiilor din farmacii sau planuri masive prin care cei care conduc lumea vor sa extermine populatia lumii. In mod sigur va sunt cunoscute aceste scenarii demne de filme SF. Asta pentru ca filmele care promoveaza idei conspirationiste privind sistemul de sanatate din toata lumea sunt foarte la moda si apar tot mai multe, scrie Capital.

Cu cat a scazut averea lui Dinu Patriciu si pe ce loc se afla in clasamentul Forbes. Topul celor mai batrani miliardari. Averea lui Dinu Patriciu a scazut cu 700 de milioane de dolari, el pierzand peste 300 de pozitii si ocupand in acest an locul 854, fata de 540 anul trecut, in clasamentul intocmit de Forbes. Averea lui Patriciu, potrivit Forbes, este de 1,5 miliarde de dolari. Al doilea roman inclus in 2011 in topul realizat de revista americana Forbes, Frank Timis, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari la momentul respectiv, nu a mai atins in acest an pragul de un miliard. Timis ocupa in 2011 pozitia 1.057 in topul Forbes, informeaza Gandul.

Autostrazile, construite pe principiul "Un tronson da, urmatorul ba". Confortul soferilor pe autostrazile noi este afectat de inaugurari partiale, tronsoanele lipsa sau segmente de autostrada care nu leaga nimic. Anul viitor, cand va fi inaugurata Autostrada Nadlac-Sibiu, vor lipsi 100 de kilometri. Disputele juridice interminabile intre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si constructori, absenta coordonarii intre proiectele diferitor tronsoane de autostrada, ignorarea nevoilor de trafic ale soferilor, deciziile strategice de urgentare a lucrarilor pe anumite segmente, fara nici o legatura cu cererea de transport, micsoreaza utilitatea noilor autostrazi pentru soferi. Continuarea in Romania Libera.

Constructiile duduie doar in statistici. In ciuda faptului ca, in trimestrul al patrulea fata de cel de-al treilea din 2011, Romania a consemnat cea mai mare crestere din regiune la volumul lucrarilor de constructii si a reprezentat cea mai buna perioada din an pentru constructorii romani, sectorul nu isi revine. Cresterea de la sfarsitul anului de 5,8%, anuntata de Eurostat, se explica, in opinia specialistilor din piata, prin achitarile facturilor de la sfarsit de an, informeaza Adevarul.

Ce tendinte din comertul international sunt prezente in Romania. Principalele tendinte internationale prezente pe piata din Romania sunt legate de globalizarea retailerilor, folosirea mai multor canale de vanzare si deschiderea de magazine mai mici, mai bine pozitionate. Ana Maria Florea, responsabil PR la Cora Romania, spune pentru startups.ro ca in Romania niciunul din segmentele de retail nu este acoperit, astfel ca este loc pentru toata lumea pe piata. Marius Ghenea, presedintele FIT Distribution, spune pentru startups.ro ca este inca foarte mult loc in Romania pe retail-ul de tip discount, unde, probabil, vor fi urmatoarele intrari importante pe piata, scrie StartUps.ro