Cum sa transformi saritul cu parasuta intr-un business. Intre hobby si business. Asa poate fi descrisa activitatea fratilor Boeru - Bogdan (29 ani) si Dragos (27 ani) - care, in urma cu aproape doi ani, au pus in practica o pasiune mai veche: au inceput sa organizeze sarituri cu parasuta atat pentru avansati, cat si pentru amatori. Bineinteles, contra-cost. Un altfel de business, "curajos" s-ar zice, mai ales daca ne uitam la cifre: in total sunt 300 de licente de parasutisti in Romania, iar de o piata privata in aceasta directie nici nu poate fi vorba - exista doar cateva firme care se ocupa cu aceasta activitate. Bogdan Boeru face o scurta descriere a acestui "hobby/business" intr-un dialog cu Capital.

Business ReportFoto: Colaj foto

Cartelizarea taximetristilor, in vizorul Consiliului Concurentei. Consiliul Concurentei considera ca modificarea Legii taximetriei prin stabilirea unor tarife unice pentru operatori si interzicerea efectuarii curselor in afara localitatii in care este emisa licenta de transport ar incalca principiile liberei concurente. Consumatorii sunt cei mai pagubiti din ridicarea de bariere in calea intrarii pe piata a mai multor taximetristi, atat prin limitarea numarului de licente cat si prin interzicerea celor care au licente in alte localitati. Nici in prezent nu exista destule taximetre care sa acopere nevoile clientilor in timp util si nu traficul e adevarata problema, informeaza Finantistii.ro

Ce nu iti arata Google: 51% din traficul de pe internet e realizat de roboti. Mai putin de jumatate din traficul pe Internet este realizat de oameni, arata o analiza a site-ului Incapsula.com. Numai 20% din trafic vine de la robotii "buni" restul de 31% din trafic este facut de roboti periculosi, care pot fi impartiti in urmatoarele categorii: 5% reprezinta software rau intentionat (malware), care incearca sa fure date importante, cum ar fi cele ale conturilor bancare si programe care incarca site-ul pana cand acesta nu mai functioenaza. tinta lor este orice site, oricat de mic sau complex, anunta Capital.

Primele promisiuni uitate de ministrul Nazare: startul la autostrazile Bucuresti Sud si Comarnic-Brasov. In urma cu 5 saptamani, pe 23 februarie, noul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, anunta, aflat intr-o vizita la Londra, ca in luna martie vor fi lansate primele demersuri in vederea constructiei autostrazii de centura Bucuresti Sud precum si cele pentru reluarea procedurilor in privinta autostrazii Comarnic - Brasov. "In martie 2012 va fi lansat anuntul de participare pentru atribuirea contractului de concesiune pentru Centura Sud a Capitalei si estimam ca la sfarsitul acestui an ar putea incepe lucrarile de proiectare si constructie pentru acest obiectiv care ar urma sa fie finalizat in 2015. Pentru Comarnic-Brasov (Cristian) avem pregatita documentaia pentru a scoate la licitatie in luna martie a acestui an componenta de consultanta si revizuirea studiului de fezabilitate", declara ministrul Nazare, la o conferinta organizata de Camera de Comert Britanico-Romana la Londra, relateaza Finantistii.ro

Recolta-record: Romania devine "porumbarul" Europei. Suprafata cultivata cu cereale pentru boabe - grau, porumb, orz, orzoaica si ovaz - a crescut de la 5,04 milioane hectare in 2010 la 5,24 milioane hectare. Productia de grau a insumat 7,1 milioane tone, de la 5,81 milioane tone in 2010, obtinuta de pe o suprafata de 1,92 milioane ha, mai mica decat cea din anul precedent, de 2,16 milioane ha. Romania s-a situat astfel pe locul cinci in UE, atat din punct de vedere al suprafetei cultivate, cat si al productiei obtinute la grau, si pe locul noua din punct de vedere al randamentului, scrie EVZ.

Ce tari cheltuiesc cel mai mult cu sistemul de sanatate. Saptamana aceasta, Curtea Suprema a SUA a analizat legea de reformare a sistemului de sanatate propusa de presedintele american Barack Obama. Protectia Pacientului si Actul de Ingrijire Accesibila extind acoperirea medicala asupra a milioane de americani neasigurati. Daca legea este intoarsa, costurile medicale acoperite de guvernul federal vor scadea substantial. Chiar daca cheltuielile guvernamentale cu sanatatea ar putea scadea, asta nu va rezulta in costuri reduse cu serviciile medicale. Continuarea in Capital.

Cate miliarde de dolari a castigat anul trecut cel mai bun manager de fond de hedging din lume. Seful fondului de hedging Bridgewater, Ray Dalio, care anul trecut a devenit cel mai de succes manager de fond, a castigat 3,9 miliarde de dolari in 2011, cand fondul pe care il administreaza, Pure Alpha, de circa 70 de miliarde de dolari, a adus investitorilor profit de 13,8 miliarde de dolari. Bridgewater este cel mai mare fond de hedging din lume. Dalio se situeaza pe primul loc al topului celor mai bogati 25 de manageri de fonduri de hedging intocmit de revista Absolute Return, scrie Gandul.

Mica evaziune imobiliara. Persoanele fizice care detin imobile cu destinatie comerciala pot plati impozite locale de pana la cateva zeci de ori mai mici decat daca imobilul ar fi in proprietatea unei firme. Fie ca e vorba de cladiri de birouri, de spatii comerciale sau industriale sau de depozite, discrepanta dintre impozitul platit de proprietarul persoana fizica si cel achitat de persoana juridica se mentine, desi e evident ca in ambele situatii el reprezinta un activ folosit la obtinerea de profit. Codul Fiscal stabileste modalitati diferite de calcul al impozitului pe cladiri datorat bugetelor locale, relateaza Romania Libera.

Zona euro majoreaza capacitatea fondurilor de salvare. Ministrii Finantelor din zona euro au decis ieri, in reuniunea de la Copenhaga (Danemarca), sa majoreze capacitatea de sprijinire a tarilor cu probleme financiare de la 500 de miliarde euro la 700 de miliarde euro, incepand cu luna iulie 2012. Fondurile includ 500 de miliarde euro reprezentand resursele Mecanismului European de Stabilitate (ESM) si 200 de miliarde euro, bani angajati in cadrul actualelor programe de asistenta financiara pentru Grecia, Portugalia si Irlanda, prin Facilitatea Europeana de Stabilitate Financiara (EFSF), anunta Bursa.ro.