Kondyakov se intoarce? Posibila legatura dintre suspendarea presedintelui, Rusia si sectorul energetic. "Exista afirmatii despre structuri externe care au fost interesate in destabilizarea Romaniei si mentinerea ei intr-o zona gri, chiar daca devenise membra NATO si UE. Nu pot spune decat un singur lucru: priviti cu multa atentie afirmatile facute de fostul sef al SIE, Ioan Talpes. Este interesant, de asemenea, daca a fost vreo vizita a unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo doua-trei zile inainte de votul de suspendare dat de Parlament. Poate politicienii cu care s-a intalnit pot spune mai multe." Declaratia apartine lui Traian Basescu si a fost facuta in 4 mai 2007, dupa prima suspedare, intr-un interviu pentru Romania libera.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

​MRU despre referendum: Alegere intre destin european si un destin de tara din lumea a treia. Intr-o perioada de criza economica, cand oricum principala problema a relansarii economice este increderea, tara noastra tocmai si-a anulat sansele la o revenire economica mai rapida, dinamitandu-si cel mai important capital: increderea partenerilor in drumul sau democratic si european, ne-a declarat, intr-un interviu, Mihai-Razvan Ungurea-nu, fost prim-ministru si membru fondator al Initiativei Civice de Centru-Dreapta (ICCD), cu care va participa, ca parte dintr-o platfroma electorala, la alegerile parlamentare din toamna. Mihai-Razvan Ungureanu apreciaza ca referendumul nu mai poate fi doar despre Presedintele Basescu. "Aici este vorba des-pre a alege intre abuz si normalitate democratica, intre lege si faradelege, intre un destin european si un destin de tara din lumea a treia", ne-a declarat domnia sa. Integral in Bursa.ro.

Date oficiale: Apartamentele s-au vandut cu 10% mai ieftin in trimestrul I. Pretul de vanzare al apartamentelor s-a redus in mod egal in Bucuresti si in restul tarii, in primele trei luni fata de perioada similara din 2011. Preturile de tranzactionare ale apartamentelor au inregistrat si in primele trei luni ale anului scaderi puternice, conform declaratiilor inregistrate la notari. Ieftinirea a fost insa mai putin accelerata decat cea de la inceputul anului trecut, cand a fost de circa 15% in Bucuresti si de peste 10% in restul tarii. Decalajul dintre preturile cerute de proprietari si pretul real de tranzactionare se mentine in continuare ridicat, anunta Finantistii.

Bucurestenii dau 65 mil. euro pe pizza, shaorma si mancare chinezeasca. Pe o piata dominata de lanturile internationale de fast-food, mari vanzatori de hamburgeri, bucurestenii comanda zilnic 25.000 de shaorme, 10.000 de pizza si 500 de pachete cu mancare chinezeasca Pofta vine mancand, spune un proverb romanesc. Si se pare ca bucurestenii au un chef mare de shaorme, pizza si "chineese" daca privim extinderea, la nivelul Capitalei, a unitatilor de acest gen. La indemana, ieftine si satioase, toate aceste mancaruri si-au castigat fiecare clientii, iar din cand in cand, chiar si-i impart. Sunt afaceri de bani marunti, dupa cum spun cei care activeaza in aceste segmente, de maximum cateva milioane de euro in cazul liderilor pietei, dar raportate la volum, nu par deloc insignifiante. Sunt afaceri care depind de anumite ore ale zilei sau anumite zile ale saptamanii, care atrag clienti atat corporatisti, cat si din alte categorii. Pentru ca totul se rezuma la gust, informeaza Capital.ro.

La bulgari totul e mai ieftin, inclusiv autostrada. Bulgarii vor ajunge mai repede pe litoralul Marii Negre, pe cea mai ieftina autostrada din Uniunea Europeana. Autoritatile de la Sofia au inaugurat, la sfarsitul saptamanii trecute, o sectiune a autostrazii Tracia, dupa ce pe 1 iulie au deschis un alt tronson din aceeasi autostrada. Bulgarii au cheltuit 2,2 milioane de euro pe un kilometru de autostrada, fata de 27 de milioane cat costa in Romania. Pe segmentele de autostrada inaugurate in aceasta luna autoritatile bulgare N-au introdus sisteme de taxare. Autostrada Tracia ar trebui finalizata in februarie 2013, cand expira contractul pentru finantare din partea Comisiei Europene. ,,Noua autostrada nu numai ca va imbunatati siguranta rutiera, dar va reduce durata calatoriei cu o medie de 47 de minute si va devia traficul de tranzit dinspre orasele si satele afectate de zgomot si poluare", se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene, scrie Money.ro.

Oferta imbunatatita de la Alro pentru energia hidro. Alro si-a imbunatatit pretul oferit pentru energia furnizata de Hidroelectrica, dupa ce, saptamana trecuta, negocierile nu s-au finalizat cu un consens, ne-a declarat Remus Vulpes-cu, administratorul special al producatorului de electricitate. Domnia sa ne-a precizat: "Noi la Hidroelectrica am inteles ca urmeaza sa primim o oferta imbunatatita de la Alro, in urma intalnirii de la Palatul Victoria, dintre premierul Victor Ponta si minis-trul Economiei, Daniel Chitoiu. Noi stim ca Alro este cel mai mare consumator de energie, pe care o foloseste in procesul de productie al aluminiului. In negocieri nu l-am tratat ca pe un simplu furnizor pentru ca industria de aluminiu sustine mii de locuri de munca", anunta Bursa.ro.

Top 50 cei mai mari angajatori din lume. Fortune a intocmit lista celor mai mari angajatori din lume. Analiza a luat in calcul doar numarul salariatilor declarat de companii, nu si pe cel raportat de diferite institutii de stat.Firmele cu cel mai numeros personal activeaza in retail, energie, telecomunicatii, servicii financiare si auto. Angajatorul numarul 1 la nivel mondial este lantul de retail Wal-Mart Stores. Compania americana opereaza in 16 tari si are 2.200.000 lucratori. Anul trecut, grupul a inregistrat profituri robuste in strainatate, dar in tara de origine s-a confruntat cu o scadere semnificativa a vanzarilor. Somajul ridicat din SUA s-a simtit si in magazinele Wal-Mart unde numarul clientilor s-a redus semnificativ. Firma a fost obligata sa-si regandeasca strategia de dezvoltare axandu-se pe deschiderea unor unitati "Walmart Express" atat in zonele rurale, cat si in cele urbane, informeaza Finantistii.

Kia K9 se va numi Quoris. Noul sedan de lux, varf de gama la Kia, a fost prezentat oficial intr-un comunicat de presa, ocazie cu care constructorul coreean a dezvaluit numele acestuia. Cunoscuta pana acum sub numele de cod K9, noua limuzina a coreenilor se numeste Quoris. Format prin asocierea cuvintelor engleze "core" (inima) si "quality" (calitate), numele Quoris a fost astfel ales incat sa sugereze principalele atribute ale masinii - soliditate, lux, inalta tehnologie, toate reunite ca intr-un cor", declara Thomas Oh, vicepresedinte executiv la Kia. Quoris este un sedan de lux cu transmisie pe puntea posterioara, destinat pietelor internationale, inclusiv SUA si Europa de Vest. Va fi disponibil la vanzare pana la finele anului 2012, la inceput pe pietele asiatice si nord-americane, scrie 24auto.ro.