¬Presedintele Bundesbank denunta pactul faustian al bancilor centrale. Se intampla ceva neobisnuit cu Jens Weidmann, presedintele Bundesbank. Intr-un discurs recent in cadrul Colocviilor Institutului de Cercetare a Istoriei Bancare din Frankfurt, Weidmann l-a inrolat pe Johann Wolfgang von Goethe in lupta contra tendintei BCE de acaparare a puterii absolute in Europa. Tema dezbaterilor din acest an a fost "Banii de hartie - Finantarea statului - Inflatia. S-a intalnit Goethe cu o problema fundamentala a politicii monetare?" Prin citate extinse din Faust, Jens Weidmann raspunde afirmativ intrebarii de mai sus. Intr-un editorial din Handelsblatt, Lin Freitag si Georg Watzlawek scriu ca Weidmann "a citat aproape cu o bucurie nedisimulata" din marele scriitor german. Desi "presedintele Bundesbank poate fi izolat in cadrul Bancii Centrale Europene", in Germania "Weid-mann se poate baza pe cele mai inalte autoritati", deoarece Goethe stia totul despre "alchimia prin alte mijloace" promovata acum de BCE, mai scriu autorii editorialului, scrie Bursa.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Bugetarul care ar putea avea un salariu de aproape 5.000 de euro pe luna. Un director din ministerul Transporturilor care beneficiaza de prevederile Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiara a personalului care gestioneaza fonduri comunitare are un salariu de 4.200 de lei. Daca solicitarea Ministerului Afacerilor Europene va fi aprobata de Comisia Europeana, acest director va avea salariul de 3.000 de euro pe luna. La Ministerul Mediului, un director care se ocupa de fonduri structurale are un salariu de 6.000 de lei. De la 1 ianuarie ar putea avea 18.000 de lei, adica 4.000 de euro. De asemenea, un director de la fondurile de coeziune ar putea avea aproape 19.000 de lei daca solicitarea Ministerului Afacerilor Europene va fi indeplinita, anunta Capital.ro.

Famiglia Goldman Sachs. Reteaua care influenteaza finantele mondiale. Goldman Sachs, "sepia-vampir" ale carei tentacule adulmeca orice potentiala sursa de profit. Goldman Sachs, "templu al banilor, unde bonusurile anuale sunt religia neoficiala, ce castiga tot mai multi adepti. Goldman Sachs, chintesenta a finantelor mondiale evreiesti". Sunt multe felurile in care banca a fost descrisa. Lansate din invidie sau bazate pe adevaruri de necontestat, toate aceste apelative creioneaza imaginea unei banci de investitii a carei sete pentru profit a devenit emblematica. Reteta secreta a succesului bancii: modul unic , imposibil de replicat, in care a inteles sa jongleze cu finantele, scrie Income Magazine

Forbes: Bill Gates se mentine cel mai bogat american, Mark Zuckerberg se prabuseste. Cofondatorul Microsoft Bill Gates ramane cel mai bogat american, cu o avere de 66 miliarde dolari, in urcare cu 7 miliarde dolari, arata topul Forbes 400 al celor mai bogati americani. In acelasi clasament, Mark Zuckerberg a inregistrat cea mai mare scadere, de 8 miliarde dolari, aproape jumatate din avere. Gates este lider in SUA pentru al 19-lea an consecutive. Investitorul Warren Buffet s-a situat din nou pe pozitia a doua, cu 46 miliarde de dolari, in timp ce cofondatorul Oracle, , ramane al treilea cu 41 miliarde de dolari. Pe pozitia a patra se afla, la egalitate, fratii Charles si David Koch coproprietari ai conglomeratului Koch Industries, cu cate 31 miliarde de dolari, informeaza Adevarul.

Terorism economic la Oltchim, marca Dan Diaconescu. Seful PP-DD face un joc periculos, iar din dorinta de a isi creste capitalul electoral ar putea da lovitura fatala combinatului. Aflat intr-o permanenta campanie electorala, liderul PP-DD si realizator tv s-a gandit sa dea lovitura mediatica suprema: isi leaga numele de Oltchim, combinatul pe care Excutivul sa pregateste sa-l privatizeze maine, si de a carui soarta depind nu mai putin de 5.000 de oameni. Senzationalul Dan Diaconescu s-a erijat in ultimele zile in salvatorul combinatului, iar luni a depus o oferta de preluare, mentionand ca il va cumpara impreuna cu poporul roman, pentru a nu il lasa la mana "ciocoilor". In realitate, este omul care il poate duce spre pierzanie prin cererea de suspendare a privatizarii, depusa tot de el in instanta, si care are ca termen de judecare lun, scrie EVZ.

Astra Asigurări atacă PAID printr-o lovitură sub centură aplicată legislaţiei emise de CSA. Astra Asigurari, unul din actionarii importanti ai PAID, care si-a dezvoltat afacerile pe zona asigurarilor facultative pentru locuinte, in detrimentul a ceea ce ar fi trebuit sa faca in calitatea sa de actionar al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, a cerut in Justitie suspendarea unei reglementari emise de CSA. De ce? Pentru ca, potrivit acestor noi reglementari, Astra Asigurari ar fi trebuit sa aplice prevederile unei legi in vigoare si sa isi indeplineasca indatoririle pe care si le-a asumat atunci cand a devenit actionar PAID, arata Income Magazine

Surse: Grecia vrea sa vanda resedinte diplomatice. Grecia intentioneaza sa vanda resedinte diplomatice, cladiri de birouri si locuinte, de la Londra la Belgrad, in conditiile in care guvernul elen continua planul de privatizare ca sa obtina o noua transa din ajutorul international, spun surse anonime citate de Bloomberg. Potrivit acestora, desi anterior lista activelor scoase la vanzare nu continea proprietati imobiliare externe, acum este inclusa si resedinta consulului elen dintr-un cartier de lux din Londra, dar si cladiri de birouri din Bruxelles si Belgrad, anunta Bursa.ro.

Dacia Dokker si Dokker Van, in Romania. Dokker si Dokker Van sosesc in aceasta saptamana in showroom-urile din Romania. Cele mai noi modele ale gamei Dacia vor fi vedetele unei operatiuni speciale de lansare, intitulata Zilele Dokker, care se va derula in perioada 20-28 septembrie. Clientii vor avea astfel ocazia de a descoperi si de a testa cele doua vehicule care vin sa completeze familia de modele Dacia. Destinat unei utilizari mixte (atat in scop personal, cat si in scop profesional), Dacia Dokker este propus cu patru versiuni de motorizare: doua propulsoare pe benzina, printre care noul motor TCe de 1,2 litri si 115 CP si doua motoare diesel de 75 CP si 90 CP, informeaza 24auto.ro.