Fratii Boureanu si afacerile cu Oltchim. Ani de zile, fratii Cristian si Sorin Boureanu au facut afaceri cu Oltchim, combinatul aflat acum la un pas de colaps. Tot de atatia ani, deputatul PDL Cristian Boureanu a fost acuzat in media ca si-a folosit influenta de om politic aflat in staful partidului de la putere pentru a desfasura afaceri profitabile cu intreprinderi de stat. Probabil ca asa si este, avand in vedere succesul "de conturi" al firmelor fratilor Boureanu. Continuarea in EVZ.

Business ReportFoto: Colaj foto

Desfiintati asigurarile obligatorii de locuinte! Argumente: o lege "praf" si actionari cu duble interese. Desi obiectivul principal al PAID este evocat continuu drept unul cu un puternic caracter social, acest sistem de asigurare obligatorie a locuintelor a fost construit pe o lege cu multe lacune care a lasat frecvent loc la diverse interpretari, iar modificarile ulterioare aduse acesteia nu au facut decat sa puna si mai mult bete in roate companiei. Integral pe Wall-Street.ro

Nori negri de insolventa deasupra Oltchim. Desi sedinta de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim si preluarea datoriilor uzinei chimice avute la stat si la Electrica (detinuta tot de stat) s-a incheiat ieri, oficialilor nu le e clar directia in care va merge combinatul. Acesta fie va ajunge in proprietate privata, fie va intra in administrare speciala. Totul depinde, explica premierul Ponta, de ofertele ce vor fi deschise vineri. Desi au declarat in nenumarate randuri ca exista interesul ca activitatea uzinei sa continue si dupa preluarea acesteia de catre un investitor nu este clar modul in care statul va departaja cei trei investitori interesati din acest punct de vedere, relateaza Romania Libera.

Fondul Proprietatea, de la mega-afacere la mega-dezamagire. Fondul Proprietatea se prefigura a fi cea mai mare afacere a anului 2011 , prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti. Asta dupa o asteptare de sase ani, de la decizia statului roman de a-i despagubi prin actiuni la acest fond pe fostii proprietari ale caror imobile sau proprietati industriale au fost confiscate in perioada comunismului. In acest moment, emiterea de titluri de despagubire pentru proprietatile nationalizate de regimul comunist este suspendata si ar trebui reluata la sfarsitul acestui an. Ce va urma pentru detinatorii de titluri Fondul Proprietatea (FP) sau pentru cei care urmeaza sa primeasca astfel de instrumente?, se intreaba Income Magazine

Au fost odata piete, libertate economica si prosperitate. Federal Reserve a pornit cu indrazneala, multi spun cu disperare, pe drumul catre Nirvana bancherilor centrali: prosperitate nelimitata prin tiparire nelimitata. De la inventarea bancilor centrale au mai fost, desigur, incercari asemanatoare, dar esecul lor rasunator si suferinta impusa oamenilor nu constituie impedimente pentru generatia actuala, relateaza Bursa.ro

Afacere de tranzitie: taximetria pe bani publici. De noua ani, o parte din fondurile DSP Galati se duc pe servicii de taximetrie. Asta este urmarea aplicarii unor masuri de restructurare a personalului din sanatate, adoptate in 2003, pe vremea guvernarii Nastase. Pe atunci, DSP Galati era condusa de Aurel Nechita, care are in CV doua mandate de secretar de stat la Ministerul Sanatatii, in 2003-2004 si 2009. Pentru ca ministrul de atunci, Daniela Bartos, ordonase o noua reducere de personal, directorul Aurel Nechita a operat restructurarea desfiintand posturile de conducatori auto din organigrama directiei, informeaza Romania Libera.

Top 10 cele mai mari insolvenţe. Anul 2012 a marcat intrarea în insolvenţă a unor mari companii româneşti, despre care nimeni nu ar fi crezut că vor ajunge în această situaţie. Deşi au cifre de afaceri de peste 100 de milioane de lei, companiile din topul de mai jos nu au putut ocoli inevitabilul şi au intrat în această procedură, cele mai multe chiar la cererea proprie. Vezi ce companii cu afaceri cumulate de peste cinci miliarde de lei au ajuns anul acesta pe mâna administratorilor judiciari, unele chiar şi în faliment, potrivit datelor furnizate revistei de catre Registrul Comertului, scrie Income Magazine

Sistemul financiar al chinezilor se prabuseste. Va mai amintiti cand economistul Roubini a spus ca 30% din creditele bancilor chineze vor deveni neperformante, ceea ce va cutermura din temeli sistemul bancar din China? Ei bine, se pare ca stia ce spune. Din pacate. Conform unui raport al PriceWaterhouseCoopers citat de ZeroHedge, creditele ajunse la scadenta si neplatite au ajuns la suma de 489 de miliarde de yuani la finalul celui de-al doilea semestru al acestui an, anunta Capital.

Absolventii au sanse infime de angajare. Bursa anuala a locurilor de munca pentru absolventi ofera aproape 4.000 de posturi. De opt ori mai putine decat numarul celor care au terminat in 2012 liceul sau facultatea si s-au inscris deja la somaj. Aproape unu din patru europeni cu varste intre 15 si 25 de ani era somer in luna iulie a acestui an, conform ultimei analiza a Eurostat (Biroul European de Statistica). Procentul este alarmant mai mare decat decat cel din 2008, anul declansarii crizei, cand rata in interiorul acestei categorii era de 15%, scrie Adevarul.

Startup-urile educationale, noul "magnet" pentru investitorii din IT. Pentru cei care se intreaba ce mai este "pe val" in IT, Silicon Valley are un raspuns neasteptat: startup-urile educationale, care atrag investitii din ce in ce mai insemnate, potrivit Business Insider. Finantarea pentru startup-urile educationale s-a triplat in ultimul deceniu, de la 146 milioane de dolari in 2002 la 429 de milioane de dolari in 2011. La inceputul lunii iunie, Noodle a fost desemnat drept cel mai promitator produs multimedia, in cadrul prestigiosului forum SVForum's Launch: Silicon Valley 2012, un eveniment unde se premiaza startup-urile in IT, scrie Capital.