Olga Chumakova: Combinatele Mechel nu vor fi inchise. Combinatele Mechel nu vor fi inchise, ci vor continua sa func-tioneze in regim normal, ne-a spus Olga Chumakova, sefa reprezentantei Mechel la Bucuresti. Domnia sa ne-a declarat ca vanzarea celor patru combinate (Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila si Ductil Steel) reprezinta doar una dintre posibilele variante de rezolvare a situatiei de la Mechel, adaugand: "In niciun caz nu este vorba despre inchiderea uzinelor. Ele vor functiona in regim normal, la capacitati normale. Acesta este mesajul pe care l-am primit din Rusia - ni s-a spus sa ne continuam activitatea. Schimbarea proprietarului este doar una dintre variantele posibile pentru rezolvarea situatiei". Olga Chumakova ne-a precizat ca nu exista niciun investitor care sa-si fi manifestat interesul pentru cumpararea vreunuia din cele patru combinate. Modul in care va proceda Grupul Mechel depinde foarte mult de conditiile de piata, potrivit reprezentantului corporatiei rusesti in tara noastra, scrie Bursa.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Gandeste-te de doua ori inainte de a spune "da" propunerilor bancii. V-ati trezit vreodata cu cardul gol fara sa stiti motivul? Nu dati vina pe memorie, este posibil sa va fi abonat, din greseala, la serviciul direct debit al bancii Ca in orice relatie care devine serioasa, e bine sa te gandesti de cel putin doua ori inainte de a spune da bancii. Mai ales de cand, in lipsa unei activitati macar modeste de creditare, bancile incearca tot felul de inovatii si parteneriate pentru a-si majora veniturile. Vanzarea de asigurari prin telefon este un exemplu, iar serviciile oferite clientilor, cum ar fi plata facturilor la utilitati direct din contul personal, constituie o oferta frecventa, pe care o primesti in agentiile bancare. Aceste servicii au avantajele lor evidente, insa doar atunci cand sunt accesate in mod voluntar si numai in conditiile in care clientul cunoaste, pana in amanunt, termenii si conditiile contractului, anunta Capital.ro.

Cate locuinte sunt in executare silita pe piata din Romania. Despre valurile de executari silite s-a tot vorbit in Romania. Si in 2010 si in 2011, iar acum discutia pare sa se fi acutizat. Cu toate astea numarul de locuinte executate silit e destul de redus, in jur de 5.000, raportat la cele 8,4 milioane de unitati locative, dar si cele aproape 340.000 de locuinte construite in ultimii sapte ani, de cand creditul ipotecar a luat ceva avant. Soldul creditelor pentru locuinte din Romania e de ceva mai mult de sapte miliarde de lei, o suma suficient de mica, mai ales daca vorbim despre o piata in care cererea era abundenta pana la sfarsitul lui 2008. Daca era solvabila sau nu e alta poveste, dar e cert faptul ca bancile ori nu au dat inca liber executarilor silite, ori, pur si simplu, numarul de ipotecare e redus, pentru ca raportat la scaderea puterii de cumparare si a veniturilor coroborate cu devalorizarea leului, problemele ar fi trebuit sa fie mult mai mari, informeaza Business Cover.

Dan Nica: In acest an trecem la televiziunea digitala. Romania ar putea trece la televiziune digitala chiar in acest an. Declaratia ii apartine ministrului Comunicatiilor, Dan Nica, intr-un interviu acordat in exclusivitate postului The Money Channel. Proiectul ar putea fi astfel implementat mult mai repede decat ne-am fi asteptat. Asta dupa ce in urma cu cateva zile ministerul a lansat in dezbatere publica un proiect de hotarare de guvern prin care Romania ar trebui sa implementeze tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra pana in iunie 2015. Romania si-a luat angajamentul fata de Uniunea Europeana de a finaliza tranzitia la televiziunea digitala pana in anul 2012. Autoritatile romane nu au respectat insa niciun termen impus de UE privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra. Cu toate acestea, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat in urma cu cateva zile pe site-ul Ministerului Comunicatiilor, Romania trebuie sa implementeze trecerea la televiziunea digitala terestra pana la 17 iunie 2015. In plus, in luna august 2010, Guvernul roman a decis sa amane cu trei ani, pana in anul 2015, tranzitia la televiziunea digitala terestra. Ministrul Comunicatiilor Dan Nica da insa asigurari ca pana la sfarsitul acestui an vom avea televiziune digitala, scrie Money.ro.

Oltchim, "oligarhii rosii" si torpila lui Basescu. Incercarea echipei de "spin-doctori" si a mintii versate a lui Traian Basescu de a se folosi de jurnalistul bun la toate Dan Diaconescu ca de o torpila asmutita spre burdihanul cuirasatului USL, care trece cu o mandrie in curs de stirbire printre epavele si barcutele de salvare ale PDL, s-ar putea transforma intr-o fasaiala, daca "proiectilul submarin prevazut cu motor propriu si cu incarcatura exploziva" nu va exploda chiar la tinta. Dan Diaconescu a dovedit deja ca, pentru a deveni erou si a-si creste corespunzator valoarea contului bancar, este in stare sa petreaca un timp oarecare in inchisorile democratiei capitaliste de azi. Acesta este cazul cel mai probabil in "Scandalul Oltchim" daca tinem cont de informatiile, parvenite din surse proprii, ca Dan Diaconescu a introdus, din graba sau diletantism, acte si informatii false in oferta sa pentru privatizarea combinatului de la Ramnicu Valcea, anunta Bursa.ro.

Skoda Rapid Spaceback, in 2013. Oficialii Skoda au confirmat recent cea de-a doua versiune constructiva Rapid, care este asteptata pe piata in 2013. Se va numi, cel mai probabil, Spaceback si din punct de vedere constructiv va fi ceva intre un hatchback si un break. Cea mai apropiata arhitectura de cea a viitorului Rapid in doua volume este cea Sportback de la Audi A3 - probabil de aici si denumirea "inrudita", de Spaceback. Ca pozitionare in gama, va fi putin peste sedanul Rapid, din care provine, si va dispune de o gama larga de dotari. Chiar daca lasa impresia unei caroserii sportive, cel putin din imaginile care sunt vehiculate in prezent pe internet, Rapid Spaceback nu va face compromisuri la capitolul spatiu interior. Caroseria va fi, intr-adevar, mai scurta cu 4 cm decat la sedan (4,44 m lungime), insa portbagajul va avea acelasi volum, de 550 litri, informeaza 24auto.ro.