Cazul clientei cu cea mai mica dobanda din Romania.Cu executorul la poarta si sub spectrul unui proces penal, BCR a aplicat, in sfarsit, decizia Inaltei Curti. O clienta BCR din Targu Mures plateste, in acest moment, o dobanda de doar 1,7% pe an la creditul in euro garantat cu ipoteca pe care il are. Dupa luni de zile in care au refuzat sa aplice o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie care fixa dobanda la credit la formula EURIBOR+1,5% pe an, cei de la BCR au pus in practica noile conditii insa nu de bunavoie si nici macar siliti "doar" de executorul judecatoresc. "Au pus pana la urma in aplicare decizia Curtii. Au platit si diferenta de dobanda intre momentul inceperii actiunii si momentul aplicarii decizie definitive. Nu a fost insa usor. Au refuzat pana si decizia de executare silita. S-au conformat insa aproape instantaneu dupa ce am depus o plangere penala pentru abuz in serviciu.", a explicat Alexandru Seulean, avocatul clientei pentru Capital.

BusinessFoto: Colaj foto

Negocierile secrete pentru combinatul din Valcea. TISE ar putea primi managementul gratuit la Oltchim. Reprezentanti ai gigantului rus sunt asteptati pentru reluarea discutiilor despre Combinat. Angajatii au protestat iar pentru ca nu si-au primit salariile Situatia continua sa fie tensionata la combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea. Zeci de muncitori au protestat ieri, nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe ultimele doua luni. Premierul Victor Ponta a declarat ca "unii nu doresc ca Oltchimul sa ramana repornit si ca gandesc sa obtina nu stiu ce avantaje". Surse EVZ spun ca Guvernul Ponta in ten tioneaza sa-i ofere gigantului TISE managementul gratuit al combinatului, dar oferta ar putea sa nu fie pe placul rusilor. Intalnirea va avea loc, cel mai probabil, astazi sau vineri, ne-au spus sursele.

Liviu Voinea: "Reducerea cotei unice la 12% ar taia 7,3 miliarde de lei din buget". Trecut recent din"tabara" expertilor care au criticat masurile guvernelor in cea a demnitarilor numiti sa ia masuri fiscale, Liviu Voinea (37 de ani) si-a pastrat discursul analitic. Voinea e de acord, dar numai punctual, mai exact cu scaderea cotei doar pentru persoanele cu venituri mici, nu pentru toti contribuabilii. TVA la incasare va crea probleme? Desigur, dar "numai acelora care vor sa se foloseasca de sistemul actual pentru a isi crea avantaje prin deducerea si solicitarea de rambursare a TVA neachitat", precizeaza oficialul Finantelor. Intr-un interviu pentru "Adevarul", Liviu Voinea arata ca Romania are toate sansele sa treaca peste problemele economice, dar "depinde cat de seriosi vor fi cei care vor prelua finantele tarii".

"Increngatura din sistemul asigurarilor, mai mare decat in orice alt sistem". Noua conducere a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) trebuie sa transmita Parlamentului, pana in martie 2013, un raport privind "raspunsurile" la problemele identificate pe piata asigurarilor, ne-a declarat Adrian Gurzau, vicepresedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii. Domnia sa ne-a precizat: "Asteptam ca noul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (n.r. Daniel Tudor) sa realizeze o evaluare a pietei asigurarilor si sa ne prezinte ras-punsurile la acuzatiile aduse conducerii CSA, pe perioada mandatului domnului Constantin Buzoianu. CSA trebuie sa transmita, pana in martie 2013, comisiilor de specialitate din Parlament un raport care sa cuprinda informatii despre controalele efectuate de CSA la companiile de asigurare, despre politele de reasigurare, despre situatia PAID si a asigurarilor obligatorii pentru locuinte", scrie Bursa.

Viitorul asistentei medicale in lume: statul va oferi tot mai putin, cetatenii vor plati tot mai mult. In ultimii ani, beneficiile medicale oferite de angajatori au devenit un "cadou" obisnuit pentru angajatii din lumea intreaga. In multe tari, tendinta este ca beneficiile asigurate de stat, prin programe publice de sanatate, sa acopere tot mai putin din costurile sanatatii populatiei. Drept rezultat,beneficiile oferite de angajatori, cum ar fi asigurari private de sanatate sau abonamente la clinici private sunt tot mai intalnite, noteaza studiul Global Medical Trends 2011, realizat de compania de cercetare Towars Watson. Printre bolile cele mai frecvente al caror tratament este acoperit de angajatori se numara cele cardiovasculare, cancerul, bolile gastrointestinale, afectiuni ale muschilor, respiratorii, accidente si afectiuni mentale, scrie Capital.

Vasile Mihoc are opt clase si singura mina profitabila din Romania: scoate dolomita pentru agricultura. Are doar opt clase primare, dar s-a descurcat de minune in viata. In 2000, a cumparat o mina cu un zacamant rar: dolomita amorfa, din care vrea sa faca acum ingrasamantul minune al romanilor. Pe Vasile Mihoc l-am descoperit la targul Indagra. Avea un stand in salonul de produse bio, pe care scria Exploatatia Miniera Harghita, iar pe masa se aflau niste legume asa de mari ca nu aveau cum sa nu-mi starneasca curiozitatea. De altfel, e si greu sa faci o asociere intre o mina si niste morcovi, pastarnac sau mere. Legatura este insa dolomita amorfa (un carbonat dublu de calciu si magneziu) de la Delnita (judetul Harghita), pe care proprietarul minei Vasile Mihoc a folosit-o drept ingrasamant natural, scrie agrointel.ro

Noul model Mercedes-Benz SLS AMG Black Series arata incredibil! La sfarsitul saptamanii trecute, Mercedes-Benz a lansat cateva fotografii si a oferit detalii despre mult-asteptatul model SLS AMG Black Series. Inspirat din modelul de curse SLS AMG GT3, Black Series a fost proiectat pentru lux si adrenalina. Motorul de 622 de cai putere a fost contruit manual si nu ofera o performanta unica pe piata, insa este dificil sa gasesti o masina care combina astfel de calitati tehnice cu un design atat de atragator, scrie Romania libera.