Noul taram al milionarilor: "Puiu" Popoviciu, pe urmele celui mai bogat roman. Omul de afaceri Gabriel ''Puiu'' Popoviciu, cu activitati in principal pe zona imobiliara, analizeaza posibilitatea unor investitii pe teritoriul african. Aflate intr-o dezvoltare puternica, tarile africane au atras privirile multor investitori in cautare de piete care sa ofere cresteri, intr-o perioada cu turbulente economice. ''Nu pot sa va spun daca va investi in Africa, dar mi-a spus ca preturile la imobiliare sunt foarte bune acolo. Daca face pasul acesta nu pot decat sa ii urez succes'', a declarat pentru Capital Mihai Ionescu, secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR). Continuarea in Capital.

Business ReportFoto: Colaj foto

Teme care nu se dezbat in campania electorala. Deducere versus reducere. Deducerea justificata motiveaza munca, in timp ce reducerea generalizata valorizeaza nevoia. Este o tema care ar trebui sa fie centrala in dezbaterea electorala, dar lipseste din discursul public. Din 2005, deducerea personala nu a mai fost indexata. Mai mult, in loc sa fie indexata cu inflatia pe ultimii sapte ani, ea a fost redusa regresiv spre zero, pentru venituri impozabile mai mari de 3.000 lei, scrie Cursdeguvernare.ro

Micii producatori dau lovitura in hipermarketuri. Chiar daca nu produc in cantitati industriale, micii producatori si-au gasit facut loc in magazine, acoperind, in general, nise de piata. Sunt apreciati, insa, pentru retetele traditionale si modul de fabricare a alimentelor (inscrise in Registrul de produse trationale de la Ministerul Agriculturii), de cele mai multe ori manual, scrie EVZ.

BCR, obligata de instanta sa micsoreze de 6 ori dobanda unui credit. BCR este obligata de o decizie a unei instante sa micsoreze dobanda ceruta in cazul unui credit ipotecar de la DAE 12% la doar 2%. Avocatul Gheorghe Piperea afirma ca decizia va putea fi extinsa la toti clientii carora BCR le-a impus prin contracte o asa-zisa ''dobanda de referinta variabila", al carei mod de calcul este lipsit de transparenta. Daniel Munteanu, unul dintre clientii BCR si beneficiar al unui credit ipotecar acordat de aceasta banca, va plati in viitor o dobanda de 6 ori mai mica decat in trecut, dupa ce, fiind reprezentat de avocatul Gheorghe Piperea, a castigat un proces in acest sens soldat cu o decizie irevocabila, informeaza Romania Libera.

La Mechel Targoviste, speranta nu moare: ''Poate nu se inchide''. Desi rusii au anuntat deja ca vor sa vanda combinatele din Romania si au intrerupt activitatea, la Targoviste muncitorii spera inca sa fie crutati. Altfel, ar fi un dezastru. Daca in urma cu 10-15 ani Combinatul de Oteluri Speciale din Targoviste, cu peste 10.000 de angajati, hranea aproape jumatate din oras, acum societatea seamana mai degraba cu un ''schelet'', gata sa se prabuseasca. Iar angajatii, tot mai putini la numar - 2.500, au ajuns sa nu mai aiba siguranta zilei de maine, asteptand in orice clipa decizia disponibilizarii. Integral in Adevarul.

Cowork - birouri inchiriate cu ora Împărtăşim idei pe Facebook, povestim tuturor întâmplări de viaţă pe bloguri. De ce să nu împărţim şi spaţiul de lucru? Coworking sau spaţiul de lucru comun este termenul destul de des rostit de întreprinzătorii sau freelancerii care vor o experienţă de muncă total deosebită. Îl aleg şi pentru că este avantajos din punct de vedere al costurilor, pentru că plătesc doar un abonament lunar, fără să mai fie nevoie să achite şi alte utilităţi care ridică de multe ori costul chiriei într-un imobil de birouri. Un concept lansat în Statele Unite acum mai bine de cinci ani, care s-a răspândit peste tot în lume, scrie Income Magazine

Suedezii care schimba ideea de imobiliare in Romania: Zidul de bani se va muta mai la sud si spre est. Reprezentantul local al gigantul suedez Skanska pariaza pe faptul ca, in momentul in care proiectul de birouri pe care il are in dezvoltare in Romania va trebui vandut, investitorii straini vor privi Romania ca pe o noua Polonie. ''Cred ca sunt cumparatori pregatiti sa investeasca in Romania daca produsul este corect si are accesibilitate, vizibilitate, conexiune la transportul public, chiriasi potriviti si este livrat la timp. Daca indeplinesti aceste puncte gasesti cumparatori. Constientizam faptul ca nu sunt foarte multi acum, totusi credem ca la sfarsitul ciclului nostru investitional, zidul de bani se va muta mai la sud si spre est'', a declarat intr-un interviu pentru Capital Andreas Lindelof, presedintele Skanska Romania. Cititi pe larg in Capital.

Nokia Siemens inchide o fabrica din Germania. Nokia Siemens Networks (NSN), societatea infiintata de compania finlandeza Nokia si firma germana Siemens, a anuntat, ieri, inchiderea fabricii din Bruchsal, Germania si concedierea celor 650 de angajati, conform Agerpres. Concedierile fac parte din planul Nokia Siemens Networks de a renunta la 17.000 de angajati pe plan mondial, pana in anul viitor, anunta Bursa.