Black Friday vs Craciun: Care sarbatoare aduce cele mai mari vanzari. Cei mai multi romani au ales sa isi faca cumparaturile de Black Friday de la eMAG.ro (21,1%), Flanco (18,4%), Altex&Mediagalaxy (12,3%), Domo (9,4%) si Carrefour (8,6%). eMAG a inregistrat in weekendul de Black Friday vanzari de 15,73 milioane euro, Altex a vandut produse de 15 milioane de euro, iar vanzarile Domo au fost de aproximativ 4 milioane de euro. In privinta vanzarilor de Craciun, Iulian Stanciu, cel care controleaza Flanco si eMAG, considera ca acestea sunt apropiate de cele inregistrate in ultimul weekend din luna noiembrie. "Prin Black Friday am reusit sa crestem intreaga piata cu 45% comparativ cu anul trecut, fata de o majorare in primele zece luni de doar 5%. Si in decembrie estimam o crestere a intregii piete de peste 15%, fata de decembrie 2011. Mare parte din aceasta majorare este rezultatul evenimentului de Black Friday, care a stimulat consumul de produse electro-IT," sustine Stanciu pentruCapital.

BusinessFoto: Colaj foto

Epopeea transporturilor in 2012: Ce proiecte au continuat si carora li s-a pus cruce.Finalizarea Autostrazii Bucuresti - Constanta, la 30 de ani de la inceputul studiilor pentru acest proiect reprezinta unul din cele mai importante evenimente ale anului in domeniul infrastructurii. Pe de alta parte, CFR Marfa nu a mai fost privatizata, iar alte lucrari au fost intarziate din cauza taierii fondurilor pentru investitii. 2012 a adus si inaugurarea lucrarilor pe un alt tronson, inceput in 2007, Autostrada Bucuresti - Ploiesti, fara cei 6,5 kilometri de la intrarea in Bucuresti, pe care vom merge, cel mai probabil, la inceputul lui 2014, scrie Agerpres. Anul acesta, Ministerul Transporturilor a fost condus de trei ministri, Anca Boagiu, Alexandru Nazare si Ovidiu Silaghi, iar 2013 va incepe cu un nou ministru, Relu Fenechiu. Anul 2012 a adus, totusi, finalizarea unuia dintre cele mai importante proiecte. Lucrarile pentru tronsoanele 6 si 7 ale autostrazii A2, respectiv Cernavoda - Medgidia si Medgidia - Constanta, au fost receptionate oficial pe 29 noiembrie, autostrada Bucuresti - Constanta fiind in sfarsit finalizata pe toate tronsoanele, scrieEVZ.ro

Pana la sfarsitul lui 2013, Gazprom va deschide peste 50 de benzinarii in Romania.Prima, cea de la Sibiu, a fost deja data in folosinta. Pana la sfarsitul anului viitor, Gazprom va deschide pe piata locala peste 50 de benzinarii. Prima statie de alimentare va fi deschisa de compania sarba NIS, subsidiara a Gazprom Neft, in Sibiu, pe drumul european E 68. "Dezvoltarea retelei de benzinarii in Balcani este o prioritate strategica pentru noi. Intentionam sa ne extindem prezenta in Serbia si in Romania, iar urmatorul pas este intrarea pe piata din Bulgaria. Sunt increzator ca in viitorul apropiat reteaua Gazprom va deveni foarte cunoscuta in Balcani si va prelua leadership-ul pietei", a afirmat presedintele Consiliului de Administratie al Gazprom Neft, Alexander Dyukov. Compania sarba NIS, al carei pachet majoritar de actiuni este detinut de Gazprom Neft, va opera reteaua de benzinarii Gazprom din Balcani, potrivitAdevarul.

Cel mai piratat serial TV in 2012. Ce productii de televiziune mai sunt in top.Editorii site-ului Torrentfreak au realizat topul celor mai piratate productii de televiziune in anul 2012. Serialul "Urzeala tronurilor" ocupa primul loc in topul celor mai piratate productii de televiziune in anul 2012, alcatuit de editorii site-ului Torrentfreak. Unul dintre episoadele acestui serial a fost descarcat de pe internet de 4.280.000 de ori in acest an pe plan mondial, depasind usor audienta pe care a inregistrat-o in Statele Unite ale Americii, informeaza bbc.co.uk. Acest nivel ridicat de piraterie online ar putea fi explicat prin faptul ca HBO, postul de televiziune care produce serialul "Urzeala tronurilor", nu a permis platformelor Netflix, Hulu, Amazon Prime si altor servicii de streaming americane sa ii difuzeze programele, potrivitMediafax.

Japonia acuza: Razboi valutar mondial!Premierul nipon Shinzo Abe a anuntat necesitatea slabirii cursului de schimb al yenului fata de dolar la un raport de 90:1, acuzand SUA si unele tari UE de actiuni care conduc la consolidarea altor valute nationale in raport cu dolarul si euro, relateaza Wall Street Journal, citat de BFM. Astfel, premierul japonez este al doilea oficial din G7, dupa guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King , care a spus ca bancile centrale din unele tari ar putea fi implicate intr-un razboi valutar, ceea ce complica relatia dintre state. Seful executivului nipon a cerut Bancii Japoniei sa ia masuri impotriva acestei tendinte, care vine din SUA si Europa, si sa reduca moneda nationala la un curs de 90 de yeni pentru un dolar, scrieCapital.

Cele mai scumpe domenii de pe internet din toate timpurile. Jurnalistii de la Business Insider, in colaborare cu DN JOurnal, au realizat o lista a celor mai scumpe domenii de pe internet din toate timpurile. Asa cum era de asteptat, multe dintre acestea sunt domenii cu privire la jocuri de noroc si sex. 1. Sex.com - 13 mil. dolari (2010) 2. Fund.com - 9,9 mil. dolari (2008) 3. Porn.com - 9,5 mil. dolari (2007) 4. Diamond.com - 7,5 mil. dolari (2006) 5. Business.com - 7,5 mil. dolari (1999) 6. Slots.com - 5,5 mil. dolari (2010) 7. Toys.com - 5,1 mil. dolari (2009), scrieCapital.