Unde gasesti cel mai ieftin RCA din Romania. Societatile de asigurare iau in calcul o serie de factori pentru a calcula prima anuala aferenta politei de asigurare pentru raspundere civila auto. Zona unde conduce soferul este doar unul dintre criterii. Despre celelalte cititi, saptamana viitoare, intr-o analiza Capital, disponibila si in editia print Cele mai mici prime de asigurare pentru RCA sunt platite de catre soferii din judetul Timis, potrivit unei analize Capital care utilizeaza datele mai multor portaluri de specialitate. Diferentele fata de alte zone din tara sunt vizibile indiferent de ce alte criterii sunt luate in calcul. Astfel, comparand doi soferi cu varsta de 31 de ani si experienta in condus de 10 ani care conduc un automobil Dacia Logan cu o capacitate cilindrica de 1,6 litri si o putere de 90 de cai, diferenta dintre Bucuresti si Timisoara este de peste 50 de lei, in medie.

Business reportFoto: Colaj foto

Uzbekistan ar putea importa medicamente de la Antibiotice si exporta bumbac in UE prin Constanta. Uzbekistan ar putea importa medicamente de la producatorul farmaceutic Antibiotice Iasi (ATB) si ar urma sa exporte bumbac catre state ale Uniunii Europene prin portul Constanta, proiecte care ar putea fi initiate in urma discutiei dintre premierul Victor Ponta si omologul uzbek, Shavkat Mirziyoyev. "Intre Romania si Uzbekistan in mod sigur nu pot fi niciun fel de subiecte in care sa nu putem fi de accord. Sunt insa foarte multe lucruri si domenii pe care le putem dezvolta, pentru ca acum ele practic sunt la un nivel foarte scazut. Am fost foarte bucuros sa aud despre un acord intre producatorii de medicamente din Romania si cei din Uzbekistan, sunt insa si alte domenii in care firmele romanesti din industria IT, energie, alte zone de dezvoltare economica pot veni in Uzbekistan", a spus Ponta, aflat in vizita in Uzbekistan, noteaza Bursa.

Cele mai scumpe vacante din Romania. Desi turismul autohton ne lasa adesea un gust amar, pentru calatorii pretentiosi si mai ales cu dare de mana exista tot mai multe oaze de lux la mare, la munte, in Delta Dunarii ori in inima marilor orase Apartamente incapatoare, decorate cu mobilier si obiecte de arta vechi de sute de ani. Jacuzzi in camera sau curte interioara privata. Transferuri cu limuzina, cu elicopterul sau cu nave rapide. Tururi private ale unor obiective turistice ori acces la facilitati sportive sau de frumusete exclusiviste. Luxul pe care cei mai multi compatrioti l-au vazut doar in filme poate fi gasit acum si in Romania. Totul, desigur, in schimbul unor sume care pot ajunge la cateva mii de euro pe saptamana, informeaza Capital.

Bani falsi foarte bine executati, in circulatie. Care este cea mai des falsificata bancnota. In total, in anul 2012 au fost depistate 2.168 de bancnote false in circulatie, cu 335 mai putine decat in 2011. Zeci de milioane de bancnote sunt procesate zilnic in subsolul BNR Potrivit datelor prezentate in Raportul anual al BNR pentru anul trecut, "din numarul total de bancnote false, 2.330 au fost capturate de politie in cursul unor actiuni specifice, inainte de a fi puse in circulatie, iar 77 au constituit cazuri de alta natura (confiscari si altele), si 2 168 falsuri au fost depistate in circulatie". Cele mai multe falsuri au fost realizate pe hartie, "uneori cu fereastra transparenta imitata rudimentar", scrie in raport. Documentul BNR mentioneaza ca "bancnota cu cel mai mare numar de falsuri inregistrate a fost cea de 10 lei, cu 2 672 bucati (2 161 bucati capturate de politie), din care 2 572 bucati au fost realizate pe un material plastic asemanator substratului de polimer", scrie EVZ.

Parc fotovoltaic de 35 de milioane de euro in Targu Carbunesti. Tinmar, cea mai mare companie privata de comert cu energie, a inaugurat vineri in localitatea Targu Carbunesti un parc fotovoltaic de 20 de MWp, valoarea investitiei ridicandu-se la circa 35 de milioane de euro, mai exact 1,7 milioane de euro/mw instalat. Tinmar a avut anul trecut afaceri de peste 311 milioane de euro si este controlata de omul de afaceri Augustin Oancea. "Decizia de a investi in energia fotovoltaica a venit ca urmare a necesarului Tinmar - ca furnizor de energie de a avea capacitatea proprie de productie si a nu depinde de fluctuatiile din piata de energie, destul de instabila in acest moment. Profilul clientilor Tinmar, ce consuma energie preponderent ziua si fara fluctuatii mari in necesar a dictat investitia in centrale solare, unde diferenta intre energia prognozata si cea realizata este de mai putin de 5%", a declarat pentru gandul Adrian Pavelescu, director Renewables&Real Estate in cadrul companiei.

Compania care a ajuns de la o valoare de piata de peste 80 mld. dolari, la 8,9 mld. dolari. Actiunile BlackBerry, producatorul canadian de telefoane mobile inteligente, au scazut cu 25% in predeschiderea sedintei de tranzactionare a bursei de la New York, dupa anuntarea unor pierderi trimestriale surprinzatoare si a vanzarilor sub asteptari. BlackBerry, care nu a reusit sa concureze cu telefoanele mobile inteligente iPhone de la Apple si Galaxy de la Samsung si alte modele care folosesc sistemul de operare Android de la Google, a raportat o pierdere neta de 84 milioane de dolari, sau 16 centi pe actiune, in perioada martie-iunie 2013. In perioada similara din 2012 compania canadiana inregistra pierderi de 518 milioane de dolari, sau 99 de centi pe actiune, noteaza Capital.

Biserica Anglicana si lordul Rothschild, aliati intr-un consortiu pentru a cumpara 315 sucursale RBS. Fondul care administreaza averea Bisericii Anglicane a intrat intr-un consortiu format din mai multi investitori, inclusiv lordul Rothschild, care incearca sa cumpere o retea de 315 sucursale ale Royal Bank of Scotland (RBS), au declarat surse apropiate situatiei pentru Financial Times, anunta Mediafax. Administatorii activelor Bisericii Anglicane, in valoare de 5,5 miliarde de lire sterline, s-au alaturat consortiului de investitori organizat de lordul Davies, fost presedinte al bancii Standard Chartered, au spus sursele. Consortiul include, printre altii, si fondurile de investitii Corsair si Centerbridge, dar si compania RIT Capital a lordului Rothschild. Biserica Anglicana si RBS au refuzat sa comenteze, anunta Bursa.

Test Drive: Prin Dobrogea cu Chevrolet Cruze Station Wagon, o masina americana perfecta pentru o familie romaneasca. Am auzit prima oara despre Chevrolet in copilarie, cand tot romanul se uita la serialul "Dallas". Aveau oamenii aia niste masini! Batranul Jack Ewing, parca, avea un Chevrolet Camaro. Tata imi zicea ca e o super-masina. Tin minte sigur ca Sue Ellen Ewing, sotia incredibilului JR Ewing, facea nota discordanta conducand un Mecedes decapotabil. Mie insa mi-a ramas mintea la Chevrolet-ul lui Jock. Asta si pentru ca era ceva rar. Nu vedeai decat la TV masini americane. Dupa 1990, romanul a preferat sa-si inlocuiasca batrana Dacie cu masini europene. Normal. erau mai usor de adus, stia cate ceva despre ele. Integral in EVZ.