Ajutoare pentru incalzire: Cati bani ofera statul celor ce nu pot plati. Consumatorii vulnerabili care folosesc energia electrica pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna ar putea primi ajutoare pentru caldura, incepand din acest an. Valoarea acestora ar urma sa varieze intre 240 lei/luna pentru familiile/persoanele cu venituri lunare pana la 155 lei/persoana si 48 lei pentru persoanele cu venituri de pana la 615 lei/persoana. Masurile sunt incluse intr-un proiect de Ordonanta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, anunta EVZ.

Business ReportFoto: Colaj foto

Piata auto scade, dar afacerile cu masini raman profitabile. In ciuda reculului cu mai bine de 20% al vanzarilor, majoritatea importatorilor de autovehicule au raportat pentru anul trecut afaceri in crestere si profituri importante. Rezultatele financiare ale comerciantilor de masini din Romania surprind din nou. Ca si in 2011, cand toate discutiile pe tema vanzarilor si veniturilor din comertul cu vehicule se purtau in jurul ideii de "dezastru", dar profitul raportat la finalul anului arata ca situatia nu este nici pe departe atat de neagra, rezultatele financiare corespunzatoare anului 2012 demonstreaza ca multi dintre importatori reusesc inca sa obtina bani frumosi, noteazaCapital.

Gaze naturale in sudul litoralului, o investitie de 10 milioane euro. Sistemul de distributie a gazelor naturale in Mangalia si statiunile adiacente a fost inaugurat vineri. "A venit ziua cea mare pentru ca avem posibilitatea sa dam satisfactie locuitorilor din Mangalia, Negru Voda si a celor din statiuni. Am finalizat lucrarile de alimentare cu gaz, cazanele sunt bune la toate centralele termice, iar cetatenii nu vor mai suferi din cauza frigului, asa cum s-a intamplat in trecut", a spus senatorul Nicolae Moga. Pentru bugetul local al Mangaliei, oras care s-a imprumutat pentru a-si plati arieratele, gazele naturale sunt mana cereasca. Economia realizata va fi de aproape milioane de lei pe an. Dan Georgescu, directorul Goldterm Mangalia, societatea care distribuie agent termic si apa calda, spune ca pretul de prodcutie va scadea considerabil, scrieRomania Libera.

Averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu 3,8 miliarde de dolari intr-o saptamana. Averea lui Mark Zuckerberg, co-fondator al Facebook, a crescut cu 3,8 miliarde de dolari dupa ce actiunile retelei sociale au urcat cu 30% la finele saptamanii pe bursa de la New York, ca urmare a rezultatelor financiare fara precedent ale companiei. Reclamele pe dispozitive mobile au fost cele care au surprins total Wall Street, astfel ca acum Zuckerberg, 29 de ani, are o avere mai mare decat cea a lui Steve Ballmer -directorul executiv al Microsoft - sau a lui Michael Dell, seful si fondatorul producatorului omonim de calculatoare. Zuckerberg este acum pe pozitia a 42-a din lume, cu 16,8 miliarde de dolari, noteazaAdevarul.

Maratonul de la Prima Casa, intre finish si un nou start. Doar 4 banci mai primesc dosare. Clientii speriati ca Prima Casa s-ar putea termina in acest an au dat navala la credite, desi autoritatile au anuntat ca vor continua sa sprijine programul. 12 banci au terminat plafonul. Vezi care sunt ultimele 4 banci care mai primesc dosare. Cu toate ca in urma cu patru saptamani reprezentantii Finantelor declarau in exclusivitate pentru Capital ca monitorizeaza atent programul Prima Casa si sunt pregatiti sa intervina rapid cu sume suplimentare astfel incat creditarea sa nu se intrerupa, ritmul de accesare a garantiilor a crescut peste orice asteptari, din cauza clientilor panicati ca acum au ultima sansa sa ia un credit ipotecar cu avans de doar 5% si la cele mai mici costuri, scrieCapital.

Afacerile de jumatate de miliard de euro ale celui mai discret investitor din imobiliare. Incet-incet, omul de afaceri grec Ioannis Papalekas si-a construit un portofoliu de proprietati imobiliare in Romania - Globalworth, si a iesit pe Bursa de la Londra in cautare de bani. A reusit sa stranga peste 50 de milioane de euro saptamana trecuta, cu mult sub planurile initiale de a strange 300 de milioane de euro. Marea afacere a omului de afaceri Ioannis Papalekas in Romania a fost vanzarea proiectului rezidential Upground si a cladirii de birouri BOC catre RREEF, fond controlat de Deutsche Bank, pentru suma de 340 de milioane de euro, cea mai mare tranzactie din istoria pietei imobiliare romanesti, informeazaEconomica.net.

Cheltuielile statului cu dobanzile au ajuns la 1% din PIB, cat deficitul bugetar. Statul a platit 6,3 miliarde de lei in primele sase luni pentru a acoperi imprumuturile atrase in trecutul apropiat, suma echivalenta cu decalajul dintre veniturile si cheltuielile bugetare din aceeasi perioada. In anii crizei, dar mai ales dupa aceea, statul a devenit principalul client al bancilor, imprumutandu-se cu o frecventa nemaiintalnita - peste un miliard de lei pe luna. Daca atunci consecintele erau resimtite de firme, acum efectele se vad si in bugetul de stat. n 2013 ne-au ajuns din urma scadentele acelor imprumuturi si iata ca in primele sase luni din acest an Guvernul a cheltuit numai cu dobanzile bancare 6,32 miliarde de lei, potrivit datelor privind executia bugetara anuntate de Ministerul Finantelor. Suma este echivalenta cu 1% din Produsul Intern Brut estimat pentru 2013 si, atentie, cu intregul deficit bugetar din primul semestru, noteazaAdevarul.