Bancile din Romania isi vand clientii intre ele. Ce se intampla cu depozitele si creditele persoanelor transferate? Sute de mii de clienti, depozite si credite de sute de milioane de euro au trecut in ultimul an din portofoliul unor banci din Romania in cel al altor institutii de credit, mai solide si mai puternice financiar in urma unor intelegeri care nu au implicat in nicio forma vointa clientilor Sute de mii de clienti ai bancilor din Romania s-au regasit, anul acesta, in postura de a schimba creditorul sau, dupa caz, institutia unde au ales sa-si tina economiile, fara a avea aceasta intentie. Transferurile s-au petrecut in urma intelegerilor intre banci din Romania. Cel mai recent caz este cel al clientilor persoane fizice cu depozite la RBS care au trecut cu arme si bagaje in portofoliul Unicredit Tiriac, scrieCapital.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Cum ajunge sa se prabuseasca un miliardar. Forbes il plasa pe multi-miliardarul brazilian Eike Batista printre cei mai influenti oameni din finantele lumii, inclusiv datorita averii lui de peste 30 de miliarde de dolari. El era al 8-lea cel mai bogat om din lume, potrivit topului pe 2012. Scaderea preturilor metalelor, deciziile gresite si "lenea subita" a economiei braziliene au fost cauzele tehnice care l-au transformat pe Batista intr-un exemplu de prabusire. Cauzele fundamentale sunt insa de alta natura si sunt valabile si pentru averi incomparabili mai mici, spune un analist de la Amazon BuyVIP. Eike Batista a fost auzit de mai multe ori pretinzand ca, inainte de 2015, il va detrona pe cel mai bogat om din lume, mexicanul Carlos Slim, din varful topului. Intre timp, averea lui Batista a scazut de 150 de ori. De ce? Ce s-a intamplat? se intreaba analistul Andreas von der Heydt, manager la Amazon BuyVIP si fondator al ConsumerGoodsClub.com, anuntaEconomica.net.

Ce pateste Gruia Stoica daca nu cumpara CFR Marfa. Ce pateste Gruia Stoica daca nu cumpara CFR Marfa Hotarare de guvern privind contractul de vanzare al CFR Marfa ofera solutii pentru patronul Grup Feroviar Roman, Gruia Stoica, chiar daca acesta nu cumpara CFR Marfa. Astfel, din document nu reiese vreun termen pana la care cumparatorul este obligat sa semneze contractul de vanzare. In schimb, se mentioneaza ca daca tranzactia nu se va incheia in doua luni de la publicarea Hotararii, deci pana la mijlocul lui octombrie, insa nu din vina cumparatorului, contractul se desfiinteaza. Astfel, daca in 60 de zile Gruia nu aduce banii pentru CFR Marfa, poate scapa de obligatia de cumparare, fara penalitati, informeazaEVZ.

Cresterile salariale din companiile de stat vor fi limitate la 60% din sporul de productivitate. Cresterile salariale din regiile autonome sau companiile de stat vor fi limitate la cel mult 60% din sporul de productivitate a muncii, majorarile incluzand primele, sporurile sau bonusurile pe care acesti operatori economici le pot acorda, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta al Ministerului Finantelor. "Cresterea castigului mediu brut lunar pe salariat nu poate depasi 60% din indicele de crestere a productivitatii muncii calculata in unitati valorice sau fizice, dupa caz", se arata in proiectul de ordonanta de urgenta, citat de Mediafax. Proiectul include si prevederea potrivit careia contractele colective de munca se negociaza, in conditiile legii, dupa aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli ale operatorilor economici, in limitele si in conditiile stabilite prin bugetele de venituri si cheltuieli, scrieAdevarul.

Locuri din Romania unde luxul inseamna gaini in curte si mobilier de pe vremea bunicii. Pret: 100 euro pe noapte. In cadrul unui eveniment de anvergura au fost acordate premii pentru cele mai frumoase pensiuni administrate de o familie. Pentru ca, in majoritatea cazurilor, pensiunile in Romania sunt proprietatea unei singure familii am decis ca macar o parte din cele 17 nominalizari pentru aceasta distinctie ar merita o vizita. Miza? Stabilirea standardelor pentru un tip de turism care nu are nici o legatura cu Sinaia sau litoralul romanesc. Inainte de a pleca in aceasta expeditie, am aflat ca, potrivit Institutului National de Statistica anul trecut existau un numar de 1.247 de pensiuni turistice si 1.569 de pensiuni agroturistice (spre comparatie, numarul hotelurilor era de 1.400). Numarul locurilor de cazare in pensiunile agroturistice era de 27.453, in pensiunile turistice 25.019 (in hoteluri erau 181.702 locuri de cazare), anuntaRomania Libera.

Cum si-au crescut americanii economia din pix: Cu un PIB cat al Suediei. Statele Unite ale Americii si-au adaugat miliarde de dolari la economie numai prin schimbarea modului de calcul a Produsului Intern Brut (PIB) al tarii. In iulie 2013, americanii au dat publicitatii noi date economice care incorporeaza schimbarile de calculare a PIB-ului. In 1947, un standard al Organizatiei Natiunilor Unite, denumit Sistemul Conturilor Nationale, definea modul de calculare a PIB-ului. O varianta actualizata a acestuia, asupra careia s-a convenit in 2008, incepe sa fie implementata de tot mai multe tari. Cea a Americii a fost publicata in iulie 2013, informeazaCapital.ro.

Mercedes GLA - oficial. Mercedes a dat publicitatii primele informatii si imagini oficiale cu noul GLA, cel mai mic SUV al sau. Prin dimensiuni (4,42 m lungime, 1,80 m latime si 1,49 m inaltime), cat si prin volumul portbagajului (421 litri), Mercedes GLA, se incadreaza in clasa compacta. De altfel, foloseste aceeasi platforma ca si Seria A si sedanul CLA. Din punct de vedere estetic, nicio surpriza, modelul de serie fiind foarte apropiat de conceptul prezentat in aprilie, la Shanghai. Practic, vorbim despre noua Clasa A, alungita si suprainaltata. GLA completeaza linia de SUV-uri Mercedes, formata pana acum din GLK, ML, GL si G. Sub capota regasim motoarele pe benzina de 1,6 litri si 156 CP pentru GLA 200 si 2,0 litri si 211 CP pentru GLA 250. Oferta diesel este formata din motorul de 1,8 litri si 136 CP pe GLA 200 CDI, respectiv de 2,1 litri si 170 CP pe GLA 220 CDI. Topul gamei este GLA 45 AMG de 360 CP, care va sosi pe piata ceva mai tarziu, scrie24auto.ro.