Daniela Lulache, SNN: "Pe piata de capital incepe sa revina dorinta de investitii". Directorul general al Nuclearelectrica (SNN), Daniela Lulache, s-a declarat multumita de lichiditatea actiunilor companiei pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Doamna Lulache apreciaza ca includerea Nuclearelectrica si a altor companii energetice in cosul indicelui BET este un semnal ca Romania are potential sa devina un jucator regional in domeniul energetic, domnia sa declarandu-ne, intr-un interviu, ca la baza succesului ratelor de suprasubscriere au stat doua criterii: rezultatele in operare care reflecta securitatea nucleara si predictibilitatea castigului financiar. Reporter: Sunteti sau nu multumita de lichiditatea actiunilor SNN pe BVB? Daniela Lulache: Da, sunt multumita de lichiditatea actiunilor SNN pe Bursa de Valori, iar includerea Nuclearelectrica in cosul indicelui BET, cos in care sunt incluse companiile cu cel mai ridicat coeficient de lichiditate, este o confirmare a rezultatelor bune. Integral inBursa.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Ce planuri au "regii" locuintelor pentru 2014. Cei mai mari cinci dezvoltatori de locuinte din tara au vandut in acest an peste 1.000 de apartamente si mai au de instrainat inca pe-atatea pentru a-si lichida stocurile existente. Proiectele noi sunt, deocamdata, in analiza. Constantin Capatana si Iulian Robu, Ionut Negoita, Gheorghe Iaciu, Immofinanz si Valentin Visoiu, actionarii celor mai mari dezvoltatori de locuinte din Romania, au avut in acest an rezultate similare celor din 2012. Efortul lor s-a concentrat aproape exclusiv asupra vanzarii portofoliului de locuinte construite inainte de criza. Din cele circa 13.200 de apartamente construite de cei cinci giganti imobiliari au fost vandute pana acum in jur de 11.800 de locuinte. Cu exceptia ansamblului rezidential Militari Residence, care a fost construit si vandut cu precadere in ultimii cinci ani, si a celor de la Adama, care au definitivat luna trecuta 210 apartamente noi, ceilalti trei dezvoltatori nu au mai construit alte proiecte rezidentiale de la inceputul crizei, anuntaCapital.ro.

Noul metrou urca pe sine in mai. Cine se va plimba cu el. Primele doua trenuri de metrou CAF vor intra pe sine in luna mai a anului viitor, pe Magistrala 2 Bucuresti Berceni-Pipera, a spus, pentru Economica.net, Aurel Radu, directorul Metrorex. In acest moment, doua din cele 16 trenuri comandate au ajuns in Romania, fiind depozitate in depourile Regiei de Transport. Acestea sunt botezate Dunarea si Mures si vor intra in probe incepand din primele zile ale anului viitor. Acestea vor inlocui vechile metrouri fabricate la uzinele Astra din Arad. Din cele 16 rame, patru sunt asamblate in Spania, iar restul la Atelierele Grivita din Bucuresti.Initial, trenurile ar fi trebuit sa ajunga in Romania in luna septembrie. Contractul pentru cele 16 rame de metrou se ridica la circa 100 de milioane de euro, informeazaEconomica.net.

Reactorul de la Mioveni, un ghimpe pentru Cernavoda. Executivul mai face un pas pe drumul catre asigurarea independentei energetice atat de mult visate. Ultimul proiect in acest sens despre care s-a vorbit este ALFRED si presupune construirea unui reactor nuclear de ultima generatie, destinat cercetarii si amplasat la Mioveni. Zilele trecute a fost semnat acordul de constituire a consortiului pentru implementarea proiectului ALFRED, din care fac parte Regia Autonoma Tehnologii pentru Energia Nucleara - Sucursala Cercetari Nucleare Pitesti (RATEN-ICN), italienii de la Ansaldo Nucleare si ENEA. Ulterior, acesta va identifica sursele de finantare. ALFRED se va afla pe lista proiectelor prioritare finantate din fonduri europene, scrieEVZ.

Agricultorii folosesc banii europeni pe post de capital de supravietuire. Subventiile europene au crescut numeric, dar puterea de cumparare a valorii lor a scazut in ultimii ani, potrivit lui Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR). Domnia sa considera ca fermierii autohtoni nu isi pot asigura nici macar achizitia input-urilor (seminte, ingrasaminte, pesticide) cu acesti bani, care sunt in continuare prea putini, comparativ cu media europeana. "Subventiile medii acordate la hectar la nivelul Uniunii Europene sunt de peste 300 de euro", a estimat presedintele LAPAR, anuntaBursa.

Top 300 Capital: Averea lui Voiculescu, in scadere puternica! De la 1,5 miliarde la 340 de milioane de euro. Conform ultimei editii a Top 300 Capital Cei mai bogati romani, averea lui Voiculescu a scazut, fiind estimata la 340-360 milioane euro. In anul 2009, Voiculescu era pe locul al treilea in clasament, cu o avere estimata la 1,5-1,6 miliarde euro. Ultima perioada nu a fost prea benefica pentru familia Voiculescu. Pe 1 octombrie 2013, DNA a anuntat ca i-a trimis in judecata sub acuzatia de santaj pe Dan Voiculescu, pe fiica acestuia, Camelia Voiculescu, si pe partenerul acesteia, Sorin Alexandrescu. In acelasi dosar sunt acuzate si trei companii aflate in portofoliul familiei, Antena TV Group SA, Antena 3 SA si Intact Publishing SRL. Cazul este construit in jurul amenintarilor care ar fi fost exercitate direct sau prin intermediul institutiilor media controlate de familia Voiculescu impotriva lui Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS, informeazaCapital.

Noi accente pentru BMW X1. BMW X1 este cunoscut ca pionier si lider global de piata in segmentul premium al modelelor Sports Activity Vehicle si SUV - este un exemplu elocvent al placerii condusului, al designului indraznet si al caracterului premium care nu are rival in clasa lui. In primavara anului 2014, modelul compact BMW X ridica standardul acestui segment la un nivel superior prin accente atractive pentru exterior, o ambianta interioara mai rafinata si dotari cu echipamente inovatoare. Cele mai recente servicii bazate pe internet au fost adaugate gamei de facilitati BMW ConnectedDrive astfel incat conducatorii cu "stil de viata modern, bazat pe conectivitate" sa beneficieze de cele mai bune servicii de mobilitate disponibile, scrie24auto.ro.