Retrospectiva. Romania, "elevul silitor" care in 2013 a luat doar note mici de la Fondul Monetar International. In relatia cu Fondul Monetar International, ne-am indeplinit numai o parte din masurile trasate pentru 2013, astfel ca primim doar o nota la limita de trecere. Astazi platim ultima rata pe acest an la imprumutul din 2009. Continuarea in Adevarul.

Business reportFoto: Hotnews

Povestea canadianului cu interese imobiliare care a resuscitat o fabrica de pe vremea Regelui Carol I. Canadianul care a cumparat fabricile Textile Dacia si Vulcan pentru a le transforma in malluri promite ca nu are aceleasi intentii si cu Aversa, nou sa achizitie. El imbraca acum peste haina de investitor imobiliar una de industrias, noteaza Capital.

Grecia extinde taxele pe proprietate in zona terenurilor agricole. Parlamentul grec a adoptat o noua lege privind taxele pe proprietate, care extinde fiscalizarea catre terenurile agricole, si a reinnoit cu un an, pana la sfarsitul lui 2014, interdictia pe prescrierile de ipoteci, cu o majoritate de numai trei voturi. Continuarea in Bursa.

TOP 300 Capital: Gheorghe Hagi, din ce in ce mai bogat. Averea lui Gheorghe Hagi este in urcare. Conform ultimei editii a Top 300 Capital Cei mai bogati romani, averea lui Hagi este estimata la 16-17 milioane euro. Sport. Acesta este cuvantul de ordine pentru fostul mare jucator Gheorghe Hagi. "Investitiile mele sunt in fotbal", declara Regele, aratand mandru rezultatele Academiei de Fotbal, afacerea sa de suflet, dar si spre FC Viitorul Constanta, care a reusit performanta de a intra in Liga I a Romaniei.

Noutate pentru datornici: Legea falimentului personal s-ar putea aproba in Parlament, la anul. Parlamentul pregateste deblocarea a doua initiative legislative foarte importante pentru persoanele supraindatorate: legea insolventei persoanelor fizice si legea colectarii debitelor. Dupa mai bine de trei de amanari si tergiversari, Camera Deputatilor scoate proiectul de lege privind insolventa persoanelor fizice de la naftalina, scrie Economica.net.

Cele mai importante lansari de telefoane pentru anul 2014. Anul 2013, care sta sa se incheie, a adus lansarea pe piata a doua terminale Iphone, modelele 5C si 5S, dar si a varfului de gama pentru Samsung, Galaxy S4. Insa, anul 2014, care bate la usa, va aduce noi lansari de smartphone. Ca de obicei, cel mai bogat segment in lansari se anunta a fi cel al smartphone-urilor, potrivit Libertatea.

Mestesug vechi de 7.500 de ani, rentabil in 2013. Viata le-a fost total schimbata atunci cand au decis sa invete un mestesug traditional. Cel dintai exemplu este al lui Ionel Cococi, din Vadastra - Olt. El modeleaza lutul dupa o tehnica milenara. La randul ei, Mariana Enachita, din Breasta - Dolj a creat, cu inca patru consatence, un atelier de tesatorie. Comenzile curg deja in ambele cazuri. Doi oameni care imbina talentul pentru arta cu pragmatismul afacerilor, scrie Romania Libera.

Cate miliarde de dolari au atras Facebook si actionarii companiei in prima vanzare de actiuni dupa listare. Facebook si actionarii companiei au atras 3,85 miliarde de dolari prin primul plasament de actiuni de la listarea retelei de socializare in luna mai a anului trecut, transmite Bloomberg. Facebook a vandut 70 milioane de actiuni la un pret de 55,05 dolari pe unitate, anunta Gandul.