Chiar si fara acciza suplimentara, benzina tot se scumpeste de la 1 ianuarie. Benzina si motorina se vor scumpi de la 1 ianuarie 2014 cu cate 9 bani pe litru fata de pretul de pe 31 decembrie 2013, chiar daca actualul guvern a amanat majorarea accizelor la carburanti cu 7 eurocenti pe litru pentru 1 aprilie. De la 1 aprilie, in eventualitatea in care guvernul nu se razgandeste si renunta la majorarea accizelor, va fi aplicata etapa a doua a scumpirilor implicate de modificarile aduse codului fiscal, de aproximativ 40 de bani pe litru, potrivit Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Cat va plati Petrom in contul "taxei pe stalp" impuse de Guvern. Petrom, cea mai mare companie din Romania, va plati pana la 100 de milioane de euro ca urmare a introducerii noii taxe pe constructii speciale, potrivit unor surse din sectorul energetic. Solicitati, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze aceasta cifra, scrie Economica.net.

Vedetele scumpirilor in 2013. Ce cresteri de preturi ne asteapta in 2014. Preturile produselor alimentare, ale marfurilor nealimentare si tarifele pentru diverse servicii au crescut in 2013 cu putin peste 1%, o majorare relativ scazuta comparativ cu evolutia din ultimii ani. Alimentele chiar s-au ieftinit cu aproape 2,5%, in timp ce produsele nealimentare si serviciile s-au scumpit cu peste 3%. Totusi, pe fiecare categorie in parte au existat vedete ale scumpirilor, potrivit Adevarul.

Contract de cinci milioane de euro, atribuit de CNADR in ajun de An Nou. Compania Nationala Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR) deschide, azi, ofertele pentru un important contract pentru servicii de consultanta si reprezentare juridica "in vederea dobandirii prin expropriere/ transfer a imobilelor necesare executarii lucrarilor de infrastructura rutiera". Continuarea in EVZ.

Cati bani au lasat turistii straini in Romania. Aproape 755.000 de straini au vizitat Romania in primele sase luni ale acestui an, cei mai multi din Germania, Italia si Spania. 754.330 de turistii straini au cheltuit 464 milioane de euro in Romania in primele sase luni ale acestui an, potrivit datelor din raportul Cheltuielile turistice ale nerezidentilor in primul semestru din 2013, furnizat la solicitarea Economica.net.

GfK: Auchan va fi al doilea cel mai important lant de hipermarketuri din Romania. La finalul remodelarii celor 20 de hipermarketuri real-, cumparate de la Metro, francezii de la Auchan vor trece pe locul doi in topul comerciantilor din Romania, dupa Kaufland si inaintea Carrefour, potrivit Capital.

Seful BCE nu vede necesara reducerea urgenta a dobanzii. Banca Centrala Europeana (BCE) nu considera necesara reducerea de urgenta a dobanzii de politica monetara a zonei euro, aflata deja la minimul record de 0,25%, a declarat presedintele BCE, Mario Draghi, adaugand ca nu vede semne de deflatie in uniunea monetara, noteaza Bursa.