Acasa la singurul roman care a invadat Marea Britanie. Victor Spirescu (30 de ani), devenit vedeta in presa din Marea Britanie, la 1 ianuarie, si prezentat drept unul dintre invadatorii din estul Europei, este un tanar sarac din satul uitat de lume Pelisor, din Sibiu, cu un vis simplu: sa stranga bani pentru casa. Romanul spulbera, insa, mitul britanicilor si le transmite ca nu-si va da tara pentru Anglia. Cu prietenul cu care a plecat si cu alti doi romani va imparti, la Londra, o chirie. "Am zis sa stea cat vrea, el initial a zis un an, apoi mai vedem. Vrem sa ne renovam si noi casa, sa ne mai luam ce ne mai trebuie, si daca va castiga bine sa ne luam si o masina ca lumea", rezuma Catalina, iubita lui, visul simplu, pentru care infrunta lunile lungi, departe unul de celalalt, scrie Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Marea invazie, o alarama falsa. Cum au ras britanicii de tabloidele din Regatul Unit: "Ai naibii romani si bulgari! Au venit aici si au cumparat toate pelerinele care te fac invizibil". Ironici, multi britanici au luat peste picior campania anti-romani facuta in ultimele zile de tabloidele din Regatul Unit. Potrivit Metro.co.uk, pe retelele de socializare au circulat numeroase mesaje in care utilizatorii s-au amuzat pe seama celor terifiati ca imigrantii din Europa de Est le vor fura locurile de munca sau se vor bucura, mai mult decat ei, de ajutoarele sociale oferite de stat. "Statia de autobuz Boston este supraaglomerata de romani si bulgari. Fugiti, salvati-va viata! Incuiati-va fiicele in casa!", a scris un utilizator in dreptul unei fotografii care, dimpotriva, prezenta o autogara pustie, scrie gandul.

Turism in stil romanesc: si cu buza sparta si cu banii luati. Pentru cei care nu au reusit sa prinda cea mai revoltatoare stire a Revelionului, am sa descriu faptele pe scurt asa cum le-au relatat toate televiziunile de stiri. Turistii care au petrecut Revelionul la Pensiunea Ingrid de la Ranca povestesc ca s-au trezit oaspeti fara voie la petrecerea personala a patronului. Cu stilul tipic al grobianului imbogatit peste noapte, seful de la pensiune a comandat in nestire dedicatii pe manele suburbane. Pe buna dreptate, clientii au atras atentia ca, totusi, e Revelionul lor. Manelistul a tabarat pe ei cu pumnii si picioarele, scrie EVZ.ro

Ce se schimba la medicul de familie, in 2014. Astazi va prezentam lista serviciilor care vor fi acordate gratuit de medicul de familie pacientilor asigurati in SIUI, in contul asigurarii obligatorii la Sanatate. Serviciile de care vor beneficia copiii si tinerii la medicul de familie Medicul de familie va oferi consultatii la externarea din maternitate si la varsta de o luna - acestea vor fi acordate la domiciului mamei/copilului. Medicul de familie va mai consulta copilul la 2 luni, 4 luni, 6 luni, 9 luni, 12 luni, 15 luni, 18 luni, la un an si la 3 ani. Medicul de familie va consulta gratuit o data pe an copiii cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani. Punctual, pachetul de baza acopera urmatoarele vaccinuri: vaccinare antidifterie, antitetanos, antituse convulsiva, antipoliomielita, antihaemophilus influenzae B, antihepatita B, scrie Economica.net

Ministerul Sanatatii: 300 de transplanturi de rinichi, 118 transplanturi de ficat si unul de cord, realizate in 2013. Anul trecut au fost realizate 300 de transplanturi de rinichi, 118 transplanturi de ficat si unul de cord, conform datelor Agentiei Nationale de Transplant (ANT), date publicitatii joi de Ministerul Sanatatii (MS) "In anul 2014, programul national de transplant, alaturi de cel de cancer si diabet vor reprezenta prioritati nationale si vor fi tratate la adevarata lor valoare, astfel incat acestea sa devina, pana la sfarsitul anului, programe etalon", se mai aminteste in comunicatul MS, citat de Mediafax.

Traian Basescu are un "frate geaman" la Cluj. Cum arata si ce spune sosia presedintelui. Sosia lui din orasul transilvanean este cu trei ani mai tanar decat seful statului, dar ii seamana perfect. Alexandru Vlad Talos are 59 de ani, locuieste in cartierul Manastur si lucreaza ca maistru instructor la Liceul Tehnologic Special Samus din Cluj-Napoca. Asemanarea izbitoare dintre cei doi nu i-a adus clujeanului vreun avantaj, dar, spre multumirea sa, nici nu i-a creat neplaceri. "Eram la Baile Tasnad si cineva m-a vazut si mi-a spus: "Ce bine semanati cu Traian Basescu!". Apoi a venit in vizita la liceul nostru un primar din judetul Alba. Si el a remarcat asemanarea dintre mine si presedintele Basescu si le-a spus copiilor", povesteste clujeanul pentru Vocea Transilvaniei.