Afaceri de 1 mld. euro in 2013 pentru cel mai mare grup farmaceutic din Romania. A trecut insa pe pierdere. A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din Romania, a incheiat 2013 cu o cifra de afaceri neta de 4,72 de miliarde de lei, in crestere sensibila fata de rezultatul anului fiscal 2012, in care a raportat afaceri nete de circa 4,34 de miliarde de lei. Din grupul A&D Pharma fac parte Mediplus Exim - cea mai mare firma de distributie de produse farmaceutice din Romania, farmaciile Sensiblu si A&D Pharma Marketing & Sales - furnizor de solutii de ingrijire a sanatatii si produse farmaceutice, noteaza economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Dacia, cel mai puternic avans al vanzarilor in Franta. Inmatricularile de autoturisme noi Dacia in Franta au inregistrat luna trecuta cea mai mare crestere dintre marcile cu vanzari semnificative, de 45,6%, pana la 11.287 unitati, avansul fiind de 8 ori mai rapid decat cel al pietei franceze, unde Dacia ocupa al cincilea loc in topul marcilor, potrivit datelor publicate de Asociatia Constructorilor Francezi de Automobile. Vanzarile de autoturisme noi au crescut in Franta cu 5,8%, la 166.968 unitati. Cota de piata a marcii Dacia a urcat si ea, de la 4,91% in aprilie 2013 la 6,76% in aprilie 2014. Doar marcile Renault (cota de piata de 18,91%), Peugeot (16,91%), Citroen (13,1%) si Volkswagen (8,18%) au avut vanzari mai mari decat Dacia in aprilie, informeaza Bursa.ro.

Afacerile companiei Comcereal Vaslui, detinuta de Adrian Porumboiu, au urcat cu 17%, la 320 mil. lei. Compania Comcereal Vaslui (CCEV), parte a grupului Racova, detinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 320,5 milioane lei (72,5 milioane euro), cu 17% peste nivelul din 2012. Compania a consemnat in anul 2012 o cifra de afaceri de 273,7 milioane lei, cu 46% peste cea din 2011, de 187 milioane lei. Atat veniturile, cat si cheltuielile au urcat anul trecut cu cate 26%, la 343 milioane lei (77,6 milioane euro) si, respectiv, la 338,2 milioane lei (76,5 milioane euro), potrivit raportului pentru anul trecut transmis pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scrie Gandul.

Cinci modalitati prin care poti sa fii platit sa calatoresti. Calatoriile reprezinta un hobby pentru multe persoane, iar unele dintre ele au reusit sa profite de pe urma acestei pasiuni si sa castige bani. Potrivit businessinsider.com exista cateva modalitati prin care poti petrece multe saptamani sau chiar ani in tari exotice, si in acelasi timp sa fii si platit. Devino un ghid turistic. Organizand tururi prin cele mai importante locuri din lume suna ca un vis devenit realitate. Un astfel de post iti ofera foarte multa diversitate. Daca devi un ghid turistic in Paris, vei putea conduce grupuri catre Luvru, Turnul Eiffel sau catre alte destinatii. In orice caz, meseria de ghid poate reprezenta un stil de viata pentru cei care isi doresc sa cunoasca noi culturi. Integral in Capital.

Leul, la cel mai bun curs din ultimele luni. Cat va rezista? Leul a atins cel mai bun nivel din ultimele sase luni. Banca Nationala a stabilit un curs de referinta de 4,4340 lei pentru un euro, cu aproape doi bani in scadere fata de sedinta trecuta. Dealerii spun ca in aceasta perioada se fac putine schimburi pe piata, iar orice tranzactie mai mare poate influenta cursul de schimb. Moneda noastra a recuperat doi bani si in fata dolarului american, cotat astazi la 3,19 lei. Vesti bune primesc si romanii cu credite in franci. Moneda elvetiana a coborat la 3,63 de lei. Tranzactiile au fost extrem de putine si cel mai probabil, cu cateva contracte mici, putea fi impus un trend. In aceasta perioada nu sunt ordine comerciale care sa apara in piata, deci a fost mai mult o joaca intre dealeri. Si cam asta e problema, pentru ca in acest context nu prea e sigur ca atunci cand treaba va incepe in tara, se va pastra trendul. Dobanzile la lei deja sunt in scadere usoara, deci se subtiaza argumentul ca avem intrari pe leu pentru castiguri rapide, informeaza digi24.ro.

Ponta spune ca anul acesta va incepe constructia autostrazii Comarnic - Brasov. Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, la Ploiesti, ca anul acesta va incepe constructia tronsonului de autostrada Comarnic - Brasov, sustinand ca astfel vrea "sa-si tina cuvantul" fata de seful CJ Prahova, Mircea Cosma, in primul rand, fata de prahoveni si fata de toti romanii. Liderul PSD, insotit de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, de Daciana Sarbu si mai multi dintre candidatii PSD la alegerile europarlamentare a participat, vineri dupa-amiaza, la un miting electoral la Ploiesti, eveniment la care a fost prezent, de asemenea, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma. Premierul Victor Ponta si ministrul Dan Sova s-au intalnit la jumatatea lunii ianuarie, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Asocierii Vinci - Strabag - Aktor, care a castigat licitatia pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, prilej cu care cele doua parti au semnat un Memorandum de intelegere. Autostrada Comarnic-Brasov, in lungime de 53 kilometri, va fi finalizata in 2017, la un cost estimat de 1,8 miliarde euro, iar taxa de utilizare avuta in vedere va fi de 5,7 lei plus TVA, lucrarile de constructie urmand sa inceapa la finalul lunii aprilie, anunta premierul la acel moment, noteaza Mediafax.

Cat economisesc romanii, judet cu judet. Depozitul mediu al unui roman este de 5.500 de lei. Sunt insa judete sarace in care valoarea acestuia depaseste cu putin 2.000 de lei, dar si judete dezvoltate din punct de vedere economic unde suma economisita de fiecare locuitor trece de 6.000 de lei. Depozitul mediu constituit de populatia din fiecare judet al tarii reflecta fidel nivelul de trai din unitatile administrativ-teritoriale. O radiografie realizata de "Adevarul" arata ca judetele cu o industrie slab dezvoltata si cu salarii mici inregistreaza cele mai mici depozite ale populatiei, iar Capitala si marile centre economice din tara consemneaza economii peste medie. Astfel, valoarea medie a unui depozit bancar constituit de un roman se ridica, la nivel national, la 5.533 de lei. Media este trasa semnificativ in sus de sumele economisite in Bucuresti-Ilfov, unitate cu o dezvoltare economica cu mult peste medie.