Ungurii de la Mol vor sa ia locul Lukoil in Romania. Ii despart 100 de benzinarii. Grupul petrolier ungar Mol va continua strategia de extindere pe zona de distributie a carburantilor. Este vizata si piata romaneasca. Grupul Mol intentioneaza sa continue politica de achizitii pe zona de retail si in anul 2015, vizand extinderea retelei de statii de distributie, pana la 2.200 de unitati, de la cele circa 1.700 in prezent, a declarat Ferenc Horvath, directorul pe partea de downstream al companiei ungare, intr-un interviu pentru presa locala. Detalii pe Economica.net.

Business ReportFoto: Colaj foto

"Conversia creditelor in franci elvetieni la costurile de acordare ar dubla DAE". Conversia creditelor contractate in franci elvetieni la costurile din momentul acordarii lor, asa cum unele banci solicita deja, ar dubla Dobanda Anuala Efectiva (DAE), a declarat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea, in cadrul unei conferinte de presa, noteaza Bursa.ro.

Romania dupa 25 de ani (II) / De la salariile socialiste, la puterea de cumparare capitalista. Impozitarea angajatului. Dupa 25 de ani de la Revolutia din 1989, tara nostra apare in statistici cu o crestere economica de parca ar fi parcurs doar un plan cincinal de pe vremuri. De data aceasta, insa, nu cu o economie centralizata si cu raportari indoielnice, ci in conditii de economie de piata, membra cu drepturi depline a UE si integrata in ceea ce se numea inainte "societatea de consum", scrie Cursdeguvernare.ro.

O alta promisiune din campanie pica: Ce se intampla cu taxa pe stalp? In septembrie, atat premierul Victor Ponta, cat si ministrul de finante, Ioana Petrescu, au anuntat ca, de la 1 ianuarie 2015, taxa pe stalp va fi redusa cu 33%. Dupa alegeri, oficialii au renuntat la promisiune. Analistii sustin ca aceasta taxa este una dintre principalele cauze ale scaderii economice din 2014 pentru ca a blocat investitiile companiilor, potrivit Capital.ro.

Razvan Nicolescu: Garantez ca preturile gazelor si energiei termice nu vor creste la 1 ianuarie 2015. Altfel, imi dau demisia. Pretul gazelor naturale nu va creste pentru populatie de la 1 ianuarie 2015, dupa cum nici pretul energiei termice furnizate de catre centralele de cogenerare nu va fi majorat, a declarat Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, care a mentionat ca va demisiona in caz ca acest lucru se va intampla. Mai mult pe Adevarul.ro.

Se apropie noaptea polara pentru modelul suedez? Pentru o Europa care nu mai stie cum sa gaseasca cea mai putin dureroasa cale catre faliment, evenimentele politice recente din Suedia nu au fost suficient de interesante pentru a fi descrise pe larg in presa. Punct de reper al bunastarii economice si sociale din Europa timp de mai multe decenii, tara nordica trece acum prin cea mai mare criza politica din ultimii cincizeci de ani, scrie Bursa.ro.

Cel mai mare proprietar de birouri din Romania isi reia investitiile. Grupul financiar austriac Immofinanz, cel mai mare proprietar de spatii de birouri din Romania - cu un portofoliu de 206.185 mp, a inceput recent lucrarile la fundatia unui nou proiect imobiliar de proportii peste drum de statia de metrou Pipera. Valoarea de investitie in Electronica Office Park este estimata la 85 mil. euro, potrivit Capital.ro.