Ion Tiriac investeste 15 milioane de euro in constructia a 132 de apartamente langa Bucuresti. Compania Tiriac Imobiliare, controlata de omul de afaceri Ion Tiriac, a anuntat ca va incepe lucrarile la cea de-a patra faza de dezvoltare a proiectului Residenz din Chitila, de langa Bucuresti. Lucrarile de constructie la cea de-a patra faza de dezvoltare a cartierului de locuinte Residnz din Chitila vor fi demarate in primele luni ale anului viitor. In prezent, Residenz are 364 de apartamente, iar gradul de ocupare a ajuns la 96%. Valorea investitiei pentru primele trei faze a fost de 45 de milioane de euro, noteaza economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Tu stii ce cumperi? Cand vor disparea din hipermarketuri legumele romanesti. Fructele si legumele romanesti nu au disparut odata cu venirea iernii. Cu toate astea, unele hipermarketuri aleg sa comercializeze produse de origine germana, spaniola, tuceasca, chineza sau italiana. De cealalta parte, patronatele afirma ca cele mai multe legume disponibile, la ora actuala, pe piata provin din depozitele si din soproanele producatorilor locali. Acestia atrag, insa, atentia ca fructele romanesti au ajuns la o treime din consum si risca sa dispara din magazine si piete in urmatorii 3-5 ani. Gandul a fost in sase magazine, ale unor lanturi de hipermarketuri raspandite in toata tara, pentru a vedea daca merele, perele, cartofii, ceapa, usturoiul, ardeiul gras sau conopida - fructe si legume care rezista si in sezonul rece si care se gasesc in raioanele special destinate - sunt de provenienta romaneasca sau nu.

Supermarketurile si chioscurile sunt obligate sa schimbe casele de marcat. Dispare hartia. Toate casele de marcat cu role de hartie vor fi inlocuite cu unele electronice in cel mult 390 de zile de la intrarea in vigoare a unui proiect initiat de Finante. Marile companii sunt primele pe lista, avand la dispozitie 180 de zile. De la 1 octombrie 2015, casele de marcat cu role vor fi interzise la comercializare. Aparatele de marcat vor fi conectate la un sistem de supraveghere si monitorizare, in vederea transmiterii datelor catre ANAF. Finantele sustin ca noul sistem va elimina costurile comerciantilor cu achizitia rolelor de hartie, economia medie/an/aparat in exploatare fiind de circa 150 euro, scrie Capital.

OMV: Discutiile cu Gazprom in privinta South Stream continua. Grupul austriac OMV continua discutiile cu Gazprom pe tema constructiei gazoductului South Stream, in ciuda anuntului presedintelui rus privind sistarea proiectului, transmite agentia Tass. "Suntem in discutii cu Gazprom", a aratat biroul de presa al OMV, citat de agentia rusa de stiri. Anterior, directorul general al OMV, Gerhard Roiss, a afirmat ca grupul austriac nu a fost consultat de catre Gazprom inaintea anuntului privind intreruperea lucrarilor la South Stream. Roiss a mentionat ca se asteapta la o runda de convorbiri cu oficialii Gazprom in privinta proiectului. Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat luni ca Rusia nu poate continua realizarea proiectului de gazoduct ruso-italian South Stream din cauza obiectiilor Comisiei Europene, informeaza Mediafax.

Cati romani vor primi in acest an al 13-lea salariu. Angajatii din domeniul IT, cei mai avantajati. Sunt in aceasta situatie fericita specialistii din IT, banci si din companiile energetice. In total, 27% dintre directorii de firme care au participat la un studiu recent au declarat ca isi vor rasplati subalternii cu o leafa in plus. Sfarsitul de an va rotunji veniturile a 30.000 de angajati. Companiile la care sunt angajati le vor plati al 13 -lea salariu. Al 13-lea salariu, dar si bonusurile de performanta in Romania se dau in special in domeniul IT, unde companiile efectiv se bat pentru angajati si incearca astfel sa-i motiveze, dar si sa-i mentina. In afara de IT, unde 34% dintre companii ofera beneficiul, au motive de bucurie si angajatii din banci sau din companiile energetice, noteaza stirileprotv.ro.

Cat de saraca este cu adevarat Moldova. Statistica groazei, dupa 25 de ani de izolare intentionata a regiunii nord-est. Sefii administratiei din Iasi au prezentat date detaliate despre situatia economica catastrofala in care se afla in acest moment regiunea Moldovei. Niciunul dintre guvernele Romaniei postdecembriste n-a prioritizat pentru investitii zona Moldovei, in ciuda faptului ca regiunea reprezinta 20% din suprafata si populatia tarii si se afla intr-un stadiu grav de subdezvoltare. Un motiv pentru ignorarea cu intentie a nord-estului Romaniei este reprezentat, cred analistii politici locali, de faptul ca, dintre cei 15 prim-ministrii postdecembristi, unul singur provine din Moldova. Este vorba despre ieseanul Mihai Razvan Ungureanu, care a avut insa un mandat de doar trei luni, la inceputul anului 2012. Pe de alta parte, de-a lungul anilor, atat parlamentarii, cat si liderii politici regionali au facut un lobby ineficient la centru, relateaza Adevarul.