Cine administreaza imperiul imobiliar creat de Dinu Patriciu in Romania? Omul de afaceri Dinu Patriciu, decedat pe 19 august, a lasat in urma active imobiliare de peste 100 de milioane de euro in Romania. Adval Asset Management este noua firma care se ocupa de administrarea proiectelor imobiliare, companie fondata de oamenii cheie care s-au ocupat si in trecut de portofoliul detinut de Dinu Patriciu. Activele imobiliare ale lui Dinu Patriciu din Romania au trecut anul acesta sub administrarea Adval Asset Management, informeaza Economica.net.

Business ReportFoto: Colaj foto

Compania Avon, amendata pentru spaga cu genti Gucci. Compania Avon Products a dat mita unor oficiali din China pentru dreptul de a face vanzari directe de cosmetice, compania acceptand plata unor amenzi in valoare de 135 de milioane de dolari in SUA pentru inchiderea unei investigatii federale vechi de sase ani, relateaza Mediafax, citat de RomaniaLibera.ro. Compania, care va fi supusa unei monitorizari externe, va fi obligata sa adopte practici riguroase de control si sa evite sa comita alte nereguli in urmatorii trei ani, inainte ca investigatia sa fie inchisa definitiv.

Strainul cu cea mai mare miza pe Romania: Francezul cu o expunere de peste 1 mld. euro pe piata locala a facut achizitii in acest an de 300 mil.euro. Avocatii de la Popovici, Nitu & Asociatii il consiliaza pe "parintele" Auchan la investitiile sale. Francezul Gerard Mulliez, fondatorul Auchan si cu afaceri in bricolaj, comertul cu haine, cu echipamente sportive sau lanturi de restaurante, se afla in spatele achizitiilor Auchan si Adeo din acest an din Romania, care totalizeaza peste 300 mil. euro, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii Mirsanu.ro. De numele acestuia se leaga in 2014 preluarea lantului de magazine de bricolaj Baumax si tranzactia estimata la 261 mil. euro prin care 12 galerii comerciale au fost cumparate in acest an pentru ca reteaua de hypermarketuri Auchan sa functioneze in spatii proprii si nu inchiriate, scrie Mirsanu.ro.

Legile bugetelor, pariul lui Iohannis si mediul de afaceri autohton. Ce sa caute presedintele - cu prerogativele sale constitutionale precis delimitate (ca doar nu "da" el "locuri de munca", nu? ) - intre bugetul guvernului si rentabilitatea mediului de afaceri ? Scriu aceasta intrebare inainte ca in Parlament sa se voteze inca un buget (pe 2015) croit in jurul unor gauri care-l vor tine mereu in limita de supravietuire a societatii si economiei. Integral pe Cursdeguvernare.ro.

Cum se descurca singurele banci din Romania care imprumuta bebelusi? Cele doua banci de locuinta din Romania aduna aproape 600.000 de clienti. Modelul lor de afaceri se bazeaza mai ales pe o facilitate importanta oferita de statul roman care "premiaza" clientii bancii cu 25% din suma economisita anual, in limita a 250 de euro. In Austria, contractul de economisire-creditare este un foarte popular cadou de botez, la noi cel mai tanar client are doar o luna, noteaza Economica.net.

Cine are de pierdut daca economia Rusiei se scufunda? Nimeni nu va avea de castigat daca economia Rusiei va pica. Partenerii de schimb comercial - atat tari, cat si business-uri, se uita cu ingrijorare la situatia economica tensionata, marcata de scaderea pretului la petrol, care a condus de asemenea la o cadere libera a rublei, moneda nationala a Rusiei. Cine sunt cele mai mari victime daca economia Rusiei va cadea? Aflati in prezentarea de pe Adevarul.ro.

Cresterea salariului minim loveste protectia sociala si aduce evaziune fiscala. O decizie adoptata recent de Executiv ar imbunatati veniturile la bugetul de stat prin impozitare directa, dar ar avea multe efecte negative, rezulta din opiniile exprimate de specialisti din management HR si consultanta fiscala, intervievati de Capital. Guvernul a aprobat majorarea salariului minim brut la 975 de lei, de la 1 ianuarie 2015, si la 1.050 de lei, de la 1 iulie 2015. In prezent, salariul minim brut este de 900 de lei. Ce cred managerii despre efectele acestei decizii?