Proiectul Codului Fiscal: Impozitarea efectiva aproape se dubleaza atat pentru microintreprinderi, cat si pentru PFA. Analizate impreuna, anumite propuneri din proiectul Codului Fiscal - impozitarea microintreprinderilor in functie de salariati, introducerea contributiilor la toate veniturile PFA si impozitarea mai mare a sediilor de firme inregistrate acasa - arata ca fiscalitatea pentru micile afaceri va fi mult mai impovaratoare. Impozitarea efectiva ajunge la 5% pentru microintreprinderi si la 43,5% la PFA. Ultimele apartamente cu doua camere din Fortuna se vand la un pret promotional cuprins intre 41.900 de euro si 46.850 euro, iar cele din Scandinavia au un pret de 47.900 euro, respectiv 51.500 de euro. Apartamentele cu trei camere din Scandinavia au un pret cuprins intre 71.900 euro si 73.900 euro, scrie Capital.

Business Report - Colaj FotoFoto: Colaj foto

Dobanzi de 150% la banci din Romania. Cat de scumpe sunt, de fapt, creditele rapide fata de imprumuturile bancare? Oricat de putin credibil ar suna, in Romania un credit aprobat in cateva minute, fara prea multe acte necesare, poate fi mai ieftin decat un imprumut luat de la banca. Aceasta situatie este valabila in cazul creditelor cu valori mici contractate pe termene scurte. Banci de dimensiuni mari ofera astfel de imprumuturi contra unor Dobanzi Anuale Efective care depasesc si 150% pe an in timp ce IFN-uri cum sunt Provident, Easy Credit, Credius sau Simplu Credit percep, pentru acelasi tip de imprumuturi, costuri intre 43% si 104%. Aparentul paradox se datoreaza in primul rand faptului ca bancile aplica un comision fix de acordare a carui valoare, raportata la sume mici imprumutate, are o pondere semnificativa, scrie Economica.net.

Piata SUV-urilor - Vanzari si tendinte de consum ncepand cu 2008, segmentul SUV a inceput sa devina din ce in ce mai important in piata Conform unui studiu realizat de Autovit.ro, intre 2008 si 2013, vanzarile din aceasta zona au crecut cu 88 de procente la nivel global. Astazi, aproximativ o cincime din vanzarile totale de masini pe plan mondial sunt SUV-uri. In Europa, numarul de SUV-uri vandute in 2008 era de 9%, iar in 2013, procentul a ajuns la 19%. Cauza principala a acestui boom a fost aparitia SUV-urilor de dimensiuni mici. Aproape inexistent acum sase ani, segmentul s-a dovedit a fi unul prolific, numarul de masini vandute crescand cu 81% in 2013 fata de 2012 si cu 61% in 2014 fata de 2013, scrie Auto-Bild.

Justitia poate stabili caracterul abuziv al dobanzii si comisionului de risc Volksbank a transmis intr-un raspuns transmis redactiei azi ca din punctul de vedere al reprezentantilor bancii s-a subliniat ca numai instanta nationala are competenta de a se pronunta cu privire la calificarea clauzelor privind componente de pret precum comisionul de risc, in functie de imprejurarile proprii, specifice fiecarei spete. "S-a retinut, totodata, ca revine instantei nationale sarcina de a aprecia daca prevederile contractuale privind comisionul de risc stabilesc una dintre prestatiile esentiale. CJUE a mentionat ca, in cadrul acestei aprecieri, instanta nationala va trebui sa tina cont, in special, de scopul esential urmarit de comisionul de risc, cost aflat in stransa legatura cu garantarea rambursarii imprumutului, aceasta din urma reprezentand in mod clar o obligatie esentiala ce revine consumatorului in schimbul punerii la dispozitie a creditului, informeaza Bursa.ro.

Zacamintele noi de petrol si gaze ar trebui sa aiba redeventa zero, la celelalte taxele trebuie marite - SAR Zacamintele noi de petrol si gaze ar trebui scutite complet de redevente, pentru un numar de ani, pana cand companiile petroliere isi vor fi amortizat cheltuielile cu explorarile care au dus la aceste descoperiri, se arata in ultimul raport al Societatii Academice din Romania (SAR). Specialistii SAR propun un sistem diferentiat al redeventelor petroliere, unul pentru zacamintele care deja produc, si altul pentru resurselecare vor fi descoperite in viitor. "Un scenariu intermediar, care sa faca distinctii cat mai fine intre fiecare componenta a activitatii de extractie si care sa prioritizeze cu ponderile adecvate cele trei tinte care trebuie urmarite. Cum ar putea arata un astfel de scenariu? Propunem adoptarea unui model de redevente diferentiat, cu doi piloni - pentru exploatarile existente respectiv pentru cele noi" se arata in raportul SAR, scrie Economica.net.

Noua lege a gamblingului rezolva probleme, dar poate fi imbunatatita Noile modificari legislative adoptate pentru piata de gambling la finele anului trecut, prin OUG 92/2014, rezolva o gama intreaga de probleme semnalate, de-a lungul ultimilor ani, de catre reprezentantii industriei jocurilor de noroc, cei ai societatii civile si mass-media, considera domnul Daniel Florea, deputat PSD, membru in comisia juridica a Camerei Deputatilor. Exista reprezentanti ai pietei de gambling care sustin, insa, ca aceasta ordonanta contine si anumite prevederi contradictorii. Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania (AOCR) opineaza ca impozitarea prin retinere la sursa asupra platilor efectuate catre jucatori - una dintre prevederile noii legi din domeniul gamblingului - reprezinta o reglementare eronata, fiind, astfel, "impozitata si pierderea", nu doar castigul, informeaza Bursa.ro.

Cea mai severa fractura intre generatii pe piata muncii: romanii adulti - in topul ocuparii, tinerii - lideri la somaj relativ Desi ocupa de-abia locul 20 din 28 de state UE ca rata nationala a somajului, Romania continua sa detina detasat prima pozitie in ceea ce priveste somajul relativ in randul tinerilor intre 15 si 24 de ani. Practic, ne situam in topul celor mai ocupati europeni dupa ce ajungem la 25 de ani, dar nici apetitul pentru munca si nici sansele oferite la inceput de cariera nu corespund cerintelor europene. Somajul la nivelul Zonei Euro a fost de 11,3% la finele lui 2014. In schimb, in randul tinerilor sub 25 de ani, situatia este de doua ori mai grava, ponderea celor in cautare de lucru fiind de 23%, scrie Curs de Guvernare.

Finlandezii au in constructie 227 de apartamente pe Soseaua Alexandriei Dezvoltatorul imobiliar BDY Invest, detinut de fondul de investitii finlandez Ahlstrom Capital, are in constructie 227 de apartamente in trei blocuri, care vor fi finalizate pe parcursul acestui an, la iesirea din Bucuresti spre Bragadiru. Imobilele aflate in diferite faze de constructie fac parte din cartierul West Residential Park (WRP), unde au fost finalizate deja in total 538 de apartamente. Cartierul este impartit in doua ansambluri rezidentiale: Scandinavia si Fortuna, din care au fost vandute pana acum 518 apartamente. Proiectul Fortuna dispune de 292 de unitati locative, din care mai sunt la vanzare noua apartamente, iar Scandinavia are 246 de locuinte, din care mai sunt disponibile 11 unitati, scrie Capital.