Am scapat de rusi. 0% importuri de gaze pentru populatie, din aprilie Luna aprilie 2015 va fi prima din ultimele decenii in care populatia Romaniei va consuma gaze doar din productie interna. Si in industrie importurile vor fi extrem de mici, daca vor fi, pentru ca este suficient gaz pe piata locala. Procentul de import de gaze pe piata reglementata pe care ANRE il va aviza pentru aprilie este de 0%, iar urmatoarele luni vor fi , de asemenea, fara importuri, precizeaza, pentru Economica.net, Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii. Ar fi pentru prima data in istoria ultimelor decenii cand populatia Romaniei se va alimenta 100% cu gazul produs intern.

Business ReportFoto: Colaj foto

Cat au platit romanii pentru cumparaturile din luna februarie? Hypermarketul Auchan Craiova este cel mai ieftin magazin, in functie de produsele disponibile in luna februarie in toate unitatile comerciale monitorizate in primul val al studiului Shopping Basket, care analizeaza, lunar, preturile principalelor bunuri de larg consum din cele mai importante retele de magazine din Romania. Astfel, valoarea cea mai mica a cosului de cumparaturi formata din sapte produse (zahar, lapte, iaurt, cafea, apa minerala, baza pentru mancaruri si detartrant) gasite in cele 11 hypermarketuri, supermarketuri si magazine cash&carry monitorizate in februarie, a fost de 29 de lei, scrie Progresiv.

O fata a somajului mic: Numarul somerilor in plata scade, creste problema neocupatilor apti de munca Ponderea somerilor care beneficiaza de indemnizatii din partea statului a scazut rapid si se indreapta spre nivelul de 25%, potrivit datelor oficiale inscrise in Anuarul Statistic al Romaniei 2014, publicat de INS si comunicatelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Dupa ce a urcat brusc de la circa 400 de mii in anul 2008, cand economia a atins un punct de maxim local, declansarea crizei economice a dus la o crestere brusca a numarului de someri peste pragul 700 de mii. A urmat o revenire spre cota de 450 de mii in 2011 si o stabilizare in jurul valorii de 500 de mii de persoane din anul 2012 incoace, scrie CursDeGuvernare.

ENEL nu mai vinde activele din Romania ENEL a decis sa nu mai vanda activele din Romania (companii de distributie si furnizare electricitate), a anuntat ieri, la Londra, Francesco Starace, directorul general al grupului. Domnia sa a explicat: "Am decis sa scoatem Romania de pe lista activelor de vanzare, pentru ca afacerile noastre din aceasta tara se incadreaza in noua strategie de dezvoltare pe cinci ani. Aceasta strategie se va baza pe eficientizarea activitatilor operationale, dezvoltare industriala, management activ al portofoliului si remunerarea actionarilor. Deci, activitatea de distributie a electricitatii este unul din pilonii dezvoltarii noastre". Surse din randul cumparatorilor interesati de activele ENEL Romania au declarat pentru ziarul BURSA ca pretul primit de grup ar fi contat in luarea deciziei de sistare a vanzarii: "ENEL si-a dorit sa obtina in jur de 1,5 miliarde euro pentru distributiile si furnizarea de energie in Banat, Dobrogea si Muntenia Sud, scrie Bursa.ro.

Mercedes-Benz va lansa 10 modele hibride pana in 2017 In cadrul unui raport oferit de Jato Dynamics cu privire la emisiile de CO2 ale masinilor noi vandute in 2014, Mercedes-Benz s-a clasat pe pozitia 20. Pentru a remedia acest lucru, nemtii se pun pe treaba si promit ca pana in 2017 vor avea pe piata 10 modele hibride noi. Luna aceasta vom face cunostinta cu Mercedes-Benz C350e (botezat dupa noua nomenclatura). Modelul de clasa medie integreaza un propulsor de 2,0 litri si 208 CP si un motor electric de 60 kW. In total, ansamblul hibrid produce 275 CP, iar acceleratia 0 - 100 km/h are loc in 5,9 secunde. In dreptul consumului de carburant, Mercedes-Benz anunta 2,1 litri la suta de kilometri cu emisii de CO2 de 48 g/km, scrie Auto-Bild.

RCA mai ieftin pentru tineri! Firmele de asigurare au scazut preturile cu 20% Topul celor mai mici preturi pentru asigurarea de raspundere civila s-a modificat semnificativ fata de anul trecut si aduce vesti bune pentru soferii cu varsta sub 30 de ani. In Bucuresti, tarifele RCA pentru tineri practicate de cele patru companii care domina piata au scazut, in medie, cu 20% fata de anul trecut, iar cea mai mare scadere se apropie de 40%. In zona de vest a tarii, reducerile sunt chiar mai mari. Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat ca cinci societati de asigurare s-au notificat pentru scaderea primelor aferente asigurarii RCA, scrie Economica.net.

Solutia care ar putea pune Romania pe harta investitorilor straini Primariile din Romania ar putea crea centre de productie concentrate pe materiale noi si inovatoare capabile sa atraga un flux constant de capital strain. Un astfel de model functioneaza deja in Polonia. Omul de afaceri Victor Vadaneaux, de numele caruia se leaga achizitia fostei platforme industriale Tractorul Brasov, coordoneaza activitatea unei companii cu origini americane specializate pe productia de materiale compozite cu aplicatie in industria aerospatiala, auto si in sport. In urma cu un an, el a fost numit de Oakley Capital, un fond de investitii care administreaza afaceri de 750 mil. euro, in functia de director executiv al North Thin Ply Technology (NTPT) si a primit responsabilitatea de a initia o baza de productie de rulouri de fibra de carbon, un material nou, dar folosit intens in productia de aeronave sau in Formula 1, informeaza Capital.