Investitorii in energie regenerabila nu si-au spus ultimul cuvant, se pregateste o noua schema de sprijin? Loviti sistematic de un un incoace de schimbarile legislative, producatorii de energie electrica din surse regenerabile ies din nou la atac. Scaderea dramatica a investitiilor, riscurile insolventei si a imposibilitatii de a-si achita ratele bancare sunt motivele pentru care autoritatile iau in considerare modificarea schemei de sprijin pentru energia regenerabila. Romania a sarit intr-un timp record din lac in put in ceea ce priveste atentia acordata energiei verzi, actionand dupa cum bate vantul si la propriu si la figurat. Astazi, Comisia pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor va analiza noile propuneri privind schema de sprijin pentru energia regenerabile, dar, din informatiile noastre se pare ca mari schimbari nu se vor produce in aceasta faza. Vor fi analizate indeosebi investitiile in capacitatile mai mici de producere a energiei regenerabile si accesul acestora la retea. Mai mult, reticenta catre aprobarea unei noi scheme de sprijin pare sa fie inca destul de ridicata in randul parlamentarilor, integral pe Energy-Center.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

Statul e dator angajatorilor cu 130 de milioane de euro pentru plata concediilor medicale In patru ani, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate a ajuns la datorii de aproape 572 milioane de lei (circa 130 de milioane de euro) fata de angajatorii care trebuie sa isi recupereze banii pentru plata concediilor medicale. Strategia pare sa mizeze pe faptul ca, de cele mai multe ori, angajatorii renunta sa se bata in instanta pentru acesti bani. Intre timp unele companii au recurs la actiune in instanta pentru a-si recupera banii de la stat, reusind sa obtina hotarari judecatoresti definitive : in unele orase, acestia sunt si singurii care au reusit sa primeasca banii. Cele mai mari restante sunt inregistrate in Bucuresti, situatia fiind blocata si in alte patru judete din tara, potrivit lui Cristian Busoi, presedinte al CNAS in perioada 2013-2014, scrie Curs de Guvernare.

Lovitura fatala pentru Astra Asigurari. Statul cauta sa ia 20 de milioane de euro din conturile firmei insolvente Astra Asigurari este foarte aproape sa primeasca o lovitura ce se poate dovedi fatala. Companiei aflate deja in administrare speciala urmeaza sa i se retraga din conturi aproximativ 93 de milioane de lei sau echivalentul a peste 20 de milioane de euro. Beneficiarul banilor este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale care are deja o hotarare definitiva si irevocabila in acest sens, emisa de un complet al Curtii de Apel Bucuresti. " In orice moment banii pot fi retrasi din conturi. Executorul judecatoresc desemnat a demarat deja procedurile finale. A fost ridicata o copie legalizata a deciziei Curtii de Apel, au fost notificati si debitorii", arata persoane apropiate situatiei. Pe conturile Astra Asigurari exista instituita o poprire inca de anul trecut, cand CNADNR a obtinut o incuviintare in acest sens de la Tribunalul Bucuresti, scrie Economica.net.

Economia Statelor Unite a intrat in zona crepusculara Astazi vor fi publicate datele oficiale cu privire la rata somajului din Statele Unite in martie 2015. Cu o luna in urma, valoarea indicatorului a fost de 5,5%, fiind considerata egala sau foarte apropiata de rata naturala a somajului. Din cauza mandatului dual al bancii centrale, care urmareste nu doar stabilitatea preturilor ci si gradul de ocupare al fortei de munca, au aparut analize si declaratii referitoare la iminenta unei cresteri a dobanzii de politica monetara. "Dobanzile zero nu mai sunt adecvate pentru economia SUA", a declarat de curand James Bullard, presedintele Federal Reserve Bank of Saint Louis, in cadrul unei conferinte la Frankfurt. In opinia sa, Fed-ul trebuie sa initieze procesul de normalizare a dobanzilor pana nu este prea tarziu, scrie Bursa.ro.

Armament greu al NATO in Romania - o decizie practic luata. Parlamentul anuleaza limita maxima a numarului de militari americani in Romania Generalul Philip Breedlove, comandatul fortelor NATO in Europa, prezent pentru doua zile la Bucuresti, a anuntat miercuri intr-o conferinta de presa amplasarea - "prepozitionarea" - de armament greu al NATO in Romania. "Aceasta decizie va fi anuntata foarte curand. Sunt sigur ca atunci cand lucrul acesta se va intampla, Romania va raspunde prompt, ca de fiecare data, si va fi de acord cu prepozitionarea acestei tehnici, fiind intotdeauna un partener de incredere pentru NATO", a spus generalul american. Anuntul facut de inaltul oficial militar al Aliantei indica faptul ca decizia este luata si ca discutiile sunt, acum, mai degraba tehnice, explica pentru cursdeguvernare.ro fostul ministru al Apararii, Ioan Mircea Pascu. De altfel, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a afirmat si el ca "in acest moment avem discutii la nivel tehnic", scrie Curs de Guvernare.

Freightliner SuperTruck - Camionul futurist care promite un consum de 19 litri / 100 km Divizia Daimler Trucks din America de Nord a prezentat conceptul unui camion pregatit sa zguduie aceasta piata. Dezvoltat sub sigla Freightliner si botezat SuperTruck, conceptul integreaza un look futurist cu o aerodinamica lucrata masiv pentru imbunatatirea consumului de carburant. Mai mult decat atat, americanii spun ca noul Freightliner SuperTruck va fi capabil sa consume doar 19 litri de carburant la 100 de kilometri parcusi prin implementarea unor sisteme de management mult mai eficiente. In plus, camionul va folosi un tren de rulare inteligent, o transmisie automat DT12 si o tehnologie predictiva care va fi capabila sa controleze viteza vehiculului folosind semnalul GPS si o harta 3D, scrie Auto-Bild.ro.

ANI verifica averea lui Isarescu ANI confirma ca este in curs de solutionare o "lucrare" avand ca obiect evaluarea averii si respectarii regimului juridic al conflictelor de interese de catre Mugur Isarescu. Agentia de Integritate a fost sesizata in 18 februarie de catre Asociatia Parakletos, care a cerut sa se stabileasca daca exista "vreo stare de incompatibilitate sau vreun conflict de interese intre calitatea domnului Mugur Isarescu de debitorul al bancii Volksbank si aceea de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei", in conditiile in care Isarescu a negat ca a avut vreodata un credit de la Volksbank, credit mentionat in declaratia de avere din 2007, data dupa care a disparut numele creditorului din documentul oficial, insa creditul in valoare de aproape 700.000 de lei a ramas, scrie Economica.net.