Cum poti verifica daca ai castigat la Loteria bonurilor fiscale si cum poti revendica premiul. Persoanele care au pastrat bonurile fiscale primite in perioada 2 februarie-28 martie 2015 vor participa la extragerea organizata in a doua zi de Paste, pe 13 aprilie, cu premii totale de un milion de lei, iar datele bonurilor castigatoare vor fi afisate pe site-urile Ministerului Finantelor si ANAF pe o perioada de minimum 30 zile. Loteria bonurilor fiscale consta in extragerea aleatorie a unui numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, stabilit prin extragerea succesiva a trei serii de cifre, cuprinse intre 0 si 9, precum si un numar reprezentand ziua emiterii bonului fiscal aferenta lunii sau intervalului pentru care se organizeaza loteria. In cazul primei extrageri, se va extrage o zi cuprinsa intre 2 februarie si 28 martie, informeaza Adevarul.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Un mare proiect strategic romanesc refuza sa iasa: Gazoductul Giurgiu - Ruse se loveste iar de esec. A doua licitatie pentru constructia Firului 2 al gazoductului Giurgiu - Ruse a esuat, saptamana trecuta, dupa ce prima licitatie esuase in februarie. Pe Firul 1, dupa ce constructorul selectat de Transgaz a fost nevoit sa abandoneze proiectul, pe care nu avea competenta sa-l realizeze, lucrarile au fost preluate de catre Bulgartransgaz, care, la randul sau, inca nu are constructor selectat pe proiect. Gazoductul Giurgiu-Ruse trebuia sa fie functional inca din toamna lui 2013. Acum, Transgaz scoate la licitatie acest proiect cu publicare in Jurnalul Uniunii Europene, in speranta ca firme solide din Europa se vor implica, noteaza economica.net.

Cel mai scurt drum intre Bucuresti si Marea Egee. Merita sau nu? In urma cu doi ani a fost deschis punctul de frontiera Makaza, la granita intre Bulgaria si Grecia, care este situat pe cel mai scurt drum intre Bucuresti si Marea Egee. Drumul Ruse-Makaza, care leaga Romania de Grecia traversand centrul Bulgariei, face parte din coridorul european numarul 9 care face legatura intre Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucuresti si portul grecesc Alexandroupolis la Marea Egee. Grecia este o destinatie atractiva pentru romani, iar cei mai multi aleg ca mijloc de transport automobilul personal. Drumul prin Ruse - Kardzali - Makaza este mai scurt, fiind parcurs in 6 ore 30 minute cu pauze de relaxare, fata de cel clasic Ruse - Sofia - Kulata, scrie Capital.ro.

Comertul a scazut in luna februarie cu 1,5%. Astfel, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut in februarie fata de ianuarie atat ca serie bruta, cu 1,5%, cat si ca serie ajustata, cu 1,4%, dar a crescut comparativ cu luna similara din 2014 cu pana la 3,5%, potrivit datelor INS. Scaderea inregistrata in februarie comparativ cu ianuarie a fost cauzata de reducerea vanzarilor de alimente, bauturi si tutun (-3,3% ca serie bruta si -0,6% ca serie ajustata) si a celor de produse nealimentare (-2,7% brut si -2,9% ajustat). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 4,1% ca serie bruta si cu 1,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, informeaza Romania libera.ro.

Telemeaua de Ibanesti si Salamul de Sibiu vor beneficia in curand de protectie comunitara. Telemeaua de Ibanesti va obtine in cel mult doua saptamani protectie si recunoastere la nivelul statelor comunitare. Salamul de Sibiu si Novacul afumat de Tara Barsei vor fi atestate cel mai probabil in luna mai, a declarat pentru Agerpres Viorel Morarescu, director general in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In ceea ce priveste 'Salamul de Sibiu', acest produs se mai afla in perioada de opozitie pe site-ul Uniunii Europene, iar aprobarea CE ar putea veni tot in luna mai daca nu vor exista pana atunci observatii din partea altor state membre, relateaza EVZ.ro.

Ucraina considera ca ar putea obtine un pret mai bun pentru gazele importate din Rusia. Pretul pe care Ucraina il plateste Rusiei pentru importurile de gaze naturale ar putea scadea pe viitor sub nivelul negociat miercuri, de 247,18 dolari pe mia de metri cubi, a declarat vineri directorul general al companiei de stat ucrainiene Naftogaz, Andri Kobolev, citat de Interfax. Naftogaz si compania de stat rusa Gazprom au semnat miercuri prelungirea cu trei luni, pana la finele lunii iunie, a acordului incheiat in iarna anului trecut privind livrarea de gaze rusesti Ucrainei, convenind un pret de 247,18 dolari/1000 metri cubi, cu 25% sub pretul de 329 dolari/1000 metri cubi platit pentru gazele importate in primul trimestru, scrie Bursa.ro.

Romania trece la televiziunea digitala in iunie. TVR va emite in continuare in sistem analogic. omania va trece anul acesta la televiziunea digitala, iar Radiocom este operatorul care va asigura transmiterea canalelor in format digital (DVB T2). Televiziunea Romania a cerut amanarea datei privind trecerea la DVB T2, iar Ministerul pentru Societatea Informationala a gasit o solutie pentru a nu decala termenul. Potrivit acestora, acordul prevede in mod expres ca orice transmisie analogica terestra de televiziune nu va mai fi protejata pe teritoriul Europei dupa data de 17.06.2015, ceea ce inseamna ca un operator ar putea continua transmisia analogica terestra de televiziune si dupa aceasta data, cu conditia sa nu perturbe transmisiile digitale ale celorlalti operatori si sa nu ridice nici o pretentie daca el insusi este perturbat, noteaza economica.net.

Mercedes-Benz Clasa C a castigat titlul de World Car of the Year 2015. Ca in fiecare an, organizatia World Car Awards (WCA) a decernat titlul de World Car of the Year in cadrul Salonului Auto de la New York. Anul acesta, Mercedes-Benz Clasa C este premiantul juriului, reusind sa depaseasca noul Ford Mustang si proaspatul Volkswagen Passat. Asa cum probabil stiti, juriul World Car of the Year este format din 75 de jurnalisti de profil, iar Germania, China si SUA au cei mai multi jurati. Din pacate, Romania nu este reprezentata in aceasta comunitate. Alaturi de marele titlu de World Car of the Year, Mercedes-Benz a reusit sa-si adjudece si titlurile de World Luxury Car prin intermediul lui CLasa S Coupe si World Performance Car cu ajutorul lui Mercedes-AMG GT, scrie Auto-Bild.ro.