Cum s-au schimbat preturile la apartamentele vechi fata de anul trecut Preturile cerute de proprietari pentru apartamentele vechi din zonele semicentrale ale Bucurestiului au crescut cu cateva procente fata de aprilie 2014. Sunt insa si zone unde preturile sunt mai mari cu 10%, iar in altele s-au inregistrat scaderi similare. Pretul mediu cerut de proprietari pentru un apartament de doua camere in Crangasi a fost in luna martie a acestui an de 51.662 euro, cu aproape 10% mai mult fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit statisticilor disponibile pe portalul Anuntul.ro. Si preturile cerute pentru apartamentele cu trei camere din Crangasi sunt mai mari. Spre exemplu, proprietarii au cerut in luna aprilie a acestui an 69.370 de euro, cu 15% mai mult fata de pretul mediu cerut in aceeasi luna a anului trecut, scrie Economica.net.

Business ReportFoto: Colaj foto

INS - date preliminare / Cresterea economica prinde viteza - vom vedea ce ramane dincolo de efectul de baza Estimarea-semnal facuta Institutul National de Statistica pentru trimestrul I 2015 a plasat rezultatul de crestere economica fata de aceeasi perioada a anului precedent la cel mai inalt nivel din ultimele cinci trimestre. Fata de trimestrul anterior, rezultatul a fost de 1,6% (date ajustate sezonier si in functie de numarul de zile lucratoare). In date comparabile, PIB trimestrial a urcat la circa 170% in raport cu cea din anul 2000. Rezultatul bun consemnat cu titlu provizoriu (va urma recalcularea provizorie, varianta semidefinitiva si abia apoi, peste doi ani, cea definitiva) a fost ajutat de efectul de baza favorabil ( rezultatul pe 2014 a fost revizuit in jos, ceea ce a micsorat baza de raportare), scrie Curs de Guvernare.

SUA ar prefera sa nu mentina sanctiunile impotriva Rusiei Pastrarea sanctiunilor impotriva Rusiei nu reprezinta un scop pentru SUA, dar sunt necesare pentru mentinerea pacii si securitatii in zona, a declarat recent secretarul de stat american John Kerry, in cadrul intalnirii istorice de la Soci cu presedintele rus Vladimir Putin si Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, potrivit Sputnik International. In opinia lui, acum este important sa fie luate masuri pentru indeplinirea acordurilor de la Minsk. In timpul conferintei comune cu Serghei Lavrov, ministrul de externe rus, Kerry a spus ca sanctiunile impotriva Moscovei ar trebui ridicate in momentul in care intelegerile de la Minsk vor fi pe deplin implementate in estul Ucrainei atat de Kiev, cat si de Rusia, scrie Bursa.ro.

Romania, pe locul 10 in topul tarilor in care oamenii se tem de tepe Romanii tind sa creada mai degraba ca ceilalti oameni vor sa profite de pe urma lor decat sa ii trateze intr-un mod echitabil. Sub acest aspect, tara se afla pe locul 10 intr-un top al neincrederii condus de Maroc si in care pe primele pozitii mai sunt si alte doua state din Balcani. La polul opus sunt tarile nord-europene si cele din Extremul Orient unde oamenii sunt priviti mai degraba ca parteneri. Ne temem ca ceilalti ne trag teapa. Asa reiese din topul privind neincrederea realizat de World Values Survey si in care Romania se afla pe locul 10 intr-un clasament in care pe primele doua locuri se regasesc Marocul si Burkina Faso. La intrebarea daca ceilalti incearca sa profite de tine, raspunsurile pe o scala de la unu la zece au fost mai degraba in sensul ca totdeauna cineva este gata sa triseze decat sa aiba un comportament corect fata de noi, informeaza Capital.ro.

Toyota si Mazda au semnat un nou acord pentru schimbul de tehnologii Toyota si Mazda au incheiat ieri, 13 mai, un nou acord pentru dezvoltarea unui parteneriat pe termen lung care vizeaza schimbul de tehnologii dintre cele doua brand-uri auto japoneze. Conform oficialilor, se vor pune la bataie resursele ambelor companii pentru a completa si imbunatati reciproc produsele si tehnologiile. Astfel, se vizeaza generarea de modele mai atractive care sa satisfaca nevoile si gusturile diverse ale clientilor din intreaga lume. In urma parteneriatului se va institui o echipa comuna care va evalua si va decide utilizarea punctelor forte ale fiecarui brand, scrie Aut-Bild.ro.

Romanii cultiva plante psihotrope pe 770 de hectare In prezent, in Romania se cultiva doar doua plante care contin substante stupefiante si psihotrope: macul si canepa. Acestea se regaseau in statisticile anului trecut pe o suprafata totala de 774 de hectare, pentru care producatorii, fie ei companii, persoane fizice sau institude de cercetare au nevoie de autorizatia Directiilor pentru Agricultura Judetene. "In anul 2014 suprafetele cultivate cu canepa au fost de aproximativ 765 ha. Judetele in care s-a cultivat canepa au fost: Alba, Arad, Bihor, Caras Severin, Calarasi, Cluj, Covasna, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Teleorman, Timis", au declarat pentru Economica.net oficialii Ministerului Agriculturii.

A3 Comarnic - Brasov, autostrada care nu ne trebuie De mai bine de un deceniu A3 Comarnic - Brasov este deopotriva Sfantul Graal si Cuiul lui Pepelea pentru reteaua de autostrazi a Romaniei. Al celei proiectate, caci in practica vasta colectie de tronsoane disparate este inca departe de a se numi "retea de autostrazi". Legenda urbana, atent cultivata, spune ca "A3 Comarnic - Brasov este singura autostrada din Romania care este justificata de trafic". Si totusi, A3 Comarnic - Brasov este la al treilea esec rasunator in unsprezece ani. Sa fie de vina pretul care a crescut precum Fat-Frumos, de la 1.2 miliarde EUR in 2004, la 4.5 miliarde EUR in 2009, ca sa ajunga la 8.5 miliarde EUR in 2014? Nu, pretul nu e niciodata o problema atunci cand exista justificare economica... In treacat fie spus, ma intreb cat ar fi oare oferta din 2019?!. Integral pe Capital.ro.