Petrom a ieftinit carburantii in acest weekend. Vezi lista benzinariilor cu reduceri. Benzina si motorina din statiile Petrom vor fi mai ieftine, in acest weekend, cu 6 bani, respectiv 3 bani pe litru. Oferta companiei este valabila de azi, ora 23.00, pana duminica la ora 23.00. Cu 6 bani / litru se va ieftini, fata de nivelul de azi, Benzina Standard 95, Extra 99 si GPL iar cu 3 bani / litru se va ieftini Motorina Standard si Extra. Promotia se desfasoara in 190 de statii Petrom din intreaga tara si este valabila pana in 5 iulie, potrivit Economica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

Ce impact vor avea voucherele de vacanta asupra turismului din Romania. Voucherele ar putea aduce o infuzie de capital de cel putin 400 de milioane de euro, a declarat Mirela Matichescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT). "Avem 5,3 milioane de angajati in mediul privat si alti 600.000 functionari publici. Daca doar 10% ar primi cate un voucher mediu de 3.000 de lei, atunci ar rezulta o infuzie de capital in turism de cel putin 400 de milioane de euro", a explicat presedintele ANT, scrie Capital.ro.

CAT a ajuns datoria publica a Romaniei: Aproape 66 miliarde euro! Datoria publica a Romaniei a ajuns la 44,1% din Produsul Intern Brut (PIB), pana la valoarea de 65,94 miliarde de euro, la 31 decembrie 2014. Valoarea este mult crescuta fata de nivelul de 54,38 miliarde de euro, inregistrat la finele lui 2012. Conform sursei citate, in perioada auditata, datoria publica in euro pe cap de locuitor a inregistrat o crestere semnificativa, de 608,3 euro/locuitor, astfel incat, la finele anului trecut, aceasta era de 3.313,9 euro/locuitor, comparativ cu 2.705,6 euro/locuitor la data similara din 2012, potrivit EVZ.ro.

Ce cauta Google la o companie pe care vrea s-o cumpere. La Google inca mai lucreaza doua treimi dintre cei 221 de fosti patroni care, dupa ce au infiintat companii promitatoare, si le-au vandut marii corporatii. S-a intamplat asa pentru ca Google sa stie pastreze talentele, nu doar sa le gaseasca, explica Business Insider, citata de Economica.net. Dar cum le gaseste? Numai in 2014, Google a facut cateva zeci de achizitii (20 in primele opt luni), iar una dintre ele (NEST) a costat 3,2 miliarde de dolari. Pe ce a dat banii? Google cauta talentul care declanseaza infiintarea unei companii, pe care sa vrea apoi sa o preia. Dar tinta trebuie sa treaca Testul "Periutei de dinti", de pilda, spune editorul Business Insider.

Biris: Marii corupti cheltuiesc banii in strainatate, pe iahturi, vile, masini scumpe. Banii castigati de marii corupti prin evaziune fiscala nici macar nu sunt cheltuiti in tara, iar actiunile guvernantilor nu reusesc sa stavileasca fenomenul, ori sa creasca in vreun fel incasarile la buget, a aratat avocatul de business Gabriel Biris, la emisiunea Capital Tv de la postul de televiziune B1. El a aratat cum institutiile antifrauda tintesc mai mult operatiunile de mica anvergura si le ocolesc pe cele de dimensiuni cu adevarat impresionante: "O importanta forta de control s-a deplasat la Vama Veche, dar nu s-a oprit in port", potrivit Capital.ro.

BMW i8S - germanii isi fac cadou un supercar adevarat - Proiecte secrete. BMW implineste 100 de ani de existenta in 2016, moment pentru care bavarezii pregatesc o "eco-racheta" produsa in serie redusa, cu un pret pe masura si un nume simplu: i8S. Cu o masa proprie de aproximativ 1600 kg, modelul aniversar va avea si mai multa putere decat i8, care oricum nu era deficitar din acest punct de vedere, la cei 362 CP ai sai. De exemplu, motorul electric de pe puntea fata va avea 204 CP ￯ fata de 131 CP, cat are i8-ul de serie. In spate, BMW pregateste un upgrade de la 231 CP la 286 CP, inlocuind propulsorul cu trei cilindri cu o unitate in patru cilindri, scrie auto-bild.ro.