Lasam la mall bani cat pentru 450 km de autostrada pe an. Romanii aloca 26% din banii dedicati consumului cumparaturilor in malluri, parcuri de retail sau galerii comerciale. Retailerii prezenti in Romania cu magazine traditionale au incasat circa 27 mld. euro in 2014, conform unui studiu GfK. Cu aceste vanzari, Romania a consemnat anul trecut al doilea cel mai mare volum de vanzari in retail din Uniunea Europeana, iar pentru acest an se asteapta o continuare a parcursului pozitiv, potrivit unui studiu DTZ Echinox. Cresterea din 2014 este cea mai mare consemnata in ultimii sase ani si a fost impulsionata de vanzarile de produse nealimentare, care au cunoscut un avans anual de 10,6%. Chiar daca o mare parte din cei 27 mld. euro sunt directionati catre consumul alimentar si ajung la marile lanturi de hipermarketuri, aproximativ 10% din bani sunt lasati in malluri. Cu acestia s-ar putea construi anual cate 450 km de autostrada, daca se ia in calcul un cost mediu de 6 mil. euro/kilometru, scrieCapital.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Cum iti schimbi furnizorul pentru facturi mai mici cu 5% la curent. Ghid complet de firme, acte, drepturi si obligatii. Schimbarea furnizorului va poate aduce economii semnificative la factura de energie electrica. Trebuie ca aceasta decizie sa o luati insa in deplina cunostinta de cauza cu privire la contractul cu un alt furnizor, cu privire la ce preturi urmeaza sa platiti, ce se intampla cu datoriile, daca le aveti, la curent si ce acte sunt necesare. De la 1 iulie, 50% din piata de energie pentru consumatorii casnici a devenit concurentiala, adica jumatate din energia pe care furnizorii o vand clientilor provine din piata libera. Din acest moment, devine viabila alegerea unui alt furnizor de energie decat acela la care sunteti abonat de ani si ani, pentru ca trecerea se poate face rapid, chiar si cu datorii catre actuala firma ce va vinde curentul, iar negocierea cu noul furnizor iti poate aduce economii la factura de pana la 3-5%. Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania, care reuneste 46 dintre cele mai mari companii, a facut un ghid al clientului ce doreste sa se mute la un alt furnizor, prin care, pas cu pas, se explica ce trebuie facut, la ce trebuie sa fiti atenti, ce avantaje si dezavantaje aveti, anuntaEconomica.net.

Cum ar putea Grecia sa-i mai dea Eurosistemului o gaura de 100 de miliarde de euro in cazul unui Grexit. Preocuparile privind iesirea Greciei din zona euro au retrezit interesul pentru o zona obscura si necunoscuta publicului din lumea financiara. Este vorba despre sistemul de plati Target2. Target2 este un mecanism complicat detinut de Banca Centrala Europeana si de bancile nationale - eurosistemul - care permite platile spre a fi distribuite intre tari. Este acronimul de la Trans-european Automated Real-time Gross settlement Express Transfer system. Daca Grecia intra in incapacitate de plata pe 20 iulie, Target2 va fi una dintre zonele sistemului financiar care va suferi o lovitura, informeazaEuropolitics.ro.

Adevarul despre vitezele internetului mobil in Romania: cat promit operatorii si cat iti dau. Nu ne putem plange de viteza de internet in Romania, pentru ca stam mult mai bine decat alte tari la acest capitol. Totusi, un raport oficial ne arata ca vitezele promise de operatori sunt putin mai mari decat in realitate. Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a publicat statisticile oficiale privind calitatea serviciului de internet fix si mobil in Romania, pe baza testelor efectuate de utilizatori si a ofertelor introduse de operatori in aplicatie. Rezultatele ar putea fi surprinzatoare, intrucat unii operatori stau mult mai bine decat te-ai astepta fata de concurenta, iar altii, in ciuda faptului ca au licenta 4G, nu furnizeaza servicii pe masura si ar trebui sa investeasca mai mult in infrastructura, scriePlaytech.ro.

Primele imagini cu Lamborghini Aventador Superveloce Roadster. In urma cu cateva zile, Lamborghini a anuntat ca lureaza la versiunea Roadster a lui Aventador Superveloce. Ei bine, astazi, fotograful Jordan Shiraki a publicat pe website-ul personal o serie de imagini cu viitorul Aventador Superveloce Roadster. Conform declaratiilor facute de Stephan Winkelmann, CEO-ul Lamborghini, modelul va fi produs in doar 500 de unitati si va avea o masa totla mai mare cu aproximativ 50 de kilograme comparativ cu versiunea din care deriva. Inima lui Lamborghini Aventador Superveloce Roadster este acelasi V12 de 6,5 litri care produce 750 CP si 690 Nm. Resursele acestuia vor fi puse in valoare cu ajutorul transmisiei cu sapte rapoarte ISR si prin intermediul unui sistem de tractiune integrala, anuntaAuto-Bild.ro.

Dilema "rata la banca sau chirie" este rezolvata: ambele sunt un dezastru. Piata imobiliara americana se arata ca fiind prohibitiva pentru oamenii de rand in conditiile in care accesul la creditul ipotecar are multe oprelisti, iar piata chiriilor este mai degraba una scumpa, scrie portalul financiar Zero Hedge care afirma ca familiile cu greu isi permit deopotriva cumpararea de case, cat si inchirierea. Cat este avansul in America dat la cumpararea unei case, a unei garsoniere sau a unui apartament prin credit ipotecar? In medie acesta a cazut la 14,8% din valoarea imobilului, un minim al ultimilor trei ani si jumatate. Diminuarea acestui cuantum insa este si unica modalitate prin care familiilor care vor sa achizitioneze o locuinta li se poate facilita accesarea unui imprumut. Este vorba de o tendinta. Deja pentru creditele ipotecare garantate de companiile cu capital federal Fannie Mae si Freddie Mac acest avans scade la 3% sau 5%, informeazaCapital.ro.

Castiguri din actiunile bancilor de 10 ori mai mari in jumatate de an decat dobanda bancara pe un an intreg. Prima jumatate a anului 2015 la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost a bancilor. Erste Bank, BRD si Banca Transilvania sunt actiunile lichide care au adus cele mai mari castiguri si nu oricum, ci de pana la 30%. Valoarea a 20 dintre actiunile de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a crescut cu cel putin 9%, in primul semestru al acestui an, ceea ce inseamna de trei ori mai mult decat dobanda anuala la un depozit bancar facut in decembrie anul trecut. Iar daca ne referim strict la banci, in jumatate de an, castigurile au fost de doua cifre, afara de Carpatica, emitent cu probleme. Dobanda anuala medie la depozitele pentru populatie era atunci de 2,95%. Daca dublam randamentul la bursa pe primul semestrul, rezulta ca profitul celor care au mizat pe bursa este de peste cinci ori mai mare decat dobanzile, in termeni anuali. Acest rezultat corespunde principiului recompensei acordate de piata unui grad mai mare de risc, scrieEconomica.net.