Nu doar telefoanele sunt clonate de chinezi. Replicile masinilor de top, specialitate chinezeasca. Nu a mai ramas nimic de copiat. Dupa ce au dat nastere imitatiilor in materie de orice, chinezii au trecut si la masini. Ne uitam astazi la cateva din alternativele masinilor de lux de pe piata din europa, dar in varianta chinezeasca si cu un pret considerabil mai mic.Incepem cu o masina ravnita mai mult de domnisoare, dar care poate fi gasita in numar destul de mare si la soferii de sex masculin. Este vorba despre MINI, sau nu. Mai multe informatii pe Playtech.

Business reportFoto: Colaj foto

Bancile pierd tot mai multe procese pe credite in CHF. Instantele au inghetat cursul CHF din contracte ale Bancpost si Piraeus Bank la data acordarii creditului. Bancpost si Piraeus Bank au pierdut fiecare cate un proces cu clienti creditati in franci elvetieni, fiind obligate sa stabilizeze cursul CHF din momentul semnarii contractului.Astfel, Tribunalul Constanta a decis inghetarea cursului francului elvetian dintr-un credit acordat de Bancpost la nivelul din data acordarii, dupa ce a constatat caracterul abuziv al clauzei de dobanda, potrivit Bursa.ro.

Premiera in ultimii 25 de ani: Inflatia in prima luna cu TVA de 9% a fost de -1,6%. Cu cat au scazut preturile la alimente. Inflatia anuala (luna iunie 2015 comparativ cu luna iunie 2014) a fost de -1,6%, masurata prin IPC si de -0,9%, masurata prin IAPC. Alimentele s-au ieftinit cu 8%, in luna iunie, fata de luna mai. In iunie 2015, ponderea marfurilor si serviciilor care au inregistrat o scadere a preturilor, comparativ cu luna iunie 2014, este de 36,2%, cele care au avut cresteri cuprinse in intervalul 0-2,5% detin o pondere de 42,9%. Marfurile si serviciile ale caror preturi au crescut cu mai mult de 2,5% detin o pondere de 20,9%, informeaza Economica.net.

Plaza Centers a gasit bani pentru constructia unui mall in Timisoara. Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Plaza Centers, aflat in proces de restructurare a afacerilor din Romania, a anuntat ca a obtinut acces la o linie de finantare care acopera 65% din costurile de dezvoltare ale mallului Timisoara Plaza, a carui constructie ar putea incepe la finalul acestui an.Plaza Centers anticipeaza ca autorizatia de construire pentru Timisoara Plaza va fi aprobata in urmatoarele saptamani. Compania detine un teren de 3,2 hectare in Timisoara si are in plan dezvoltarea unui mall cu o suprafata de circa 40.000 mp. Acesta ar fi primul mall construit de Plaza Centers in Romania, dupa incercarile esuate de la Miercurea Ciuc si Casa Radio din Bucuresti, relateaza Capital.ro.

Electrica tine pasul cu concurenta la capitolul investitii. Dupa Transgaz si Romgaz, care au anunta investitii consistente pentru cresterea calitatii serviciilor, o alta companie cu capital romanesc si cotata la bursa se aliniaza promisiunilor facute cu ocazia listarii. In pas cu celelalte companii de distributie din domeniul energiei electrice, actionarii Electrica au aprobat, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare de joi, planul anual de investitii consolidat pentru 2015, cu un buget de 859,680 milioane lei. Conform unui comunicat remis vineri, planul anual de investitii a fost intocmit tinand cont de strategia de investitii asumata prin Prospectul de Oferta din Oferta Publica Initiala, precum si cu respectarea reglementarilor aplicabile, informeaza Energy-center.ro.

Cum se vede criza euro in Grecia: insulele sunt tot acolo, marea tot albastra, turismul functioneaza bine-mersi, se pot face plati cu cardul, nimeni nu moare de foame. In timp ce politicienii europeni dezbat de zor soarta Greciei, turistii din insule nu simt niciuna dintre framantarile prezentate apocaliptic la televizor. Nu exista probleme in alimentarea hotelurilor sau restaurantelor, nu sunt cozi la benzinarii, nici macar bancomatele nu sunt luate cu asalt. Totul este bine si frumos, marea este albastra, oamenii zambareti si optimisti. Inclusiv hotelierii sau patronii. Singura masura de precautie pe care si-au luat-o vizitatorii a fost sa vina cu mai multi bani cash la ei, relateaza Adevarul.

Locuintele romanesti au avut cea mai mare scumpire din UE. Romania a fost tara europeana in care locuintele s-au scumpit cel mai mult in primele trei luni ale acestui an, arata datele Eurostat. Asta si pentru ca piata porneste foarte de jos. Au fost sase ani de ieftiniri care s-au oprit la mijlocul lui 2014. Din al doilea semestru de anul trecut, locuintele din Romania au inceput sa se scumpeasca. Insa nu toate. Unele apartamente au continuat sa se ieftineasca, dar nu suficient de mult cat sa traga piata in jos. Romania a fost una dintre tarile in care piata imobiliara a cazut cel mai mult in anii de criza. Acum insa, la iesirea din prapastie, fiecare modificare de pret se simte puternic in statistici, scrie Digi24.

Moment istoric. A fost terminata prima conexiune pe autostrada a Romaniei cu Europa. Soferii romani vor putea circula de vineri neintrerupt pe autostrada din Timisoara pana in Budapesta si apoi mai departe. Odata cu darea in folosinta a ultimilor 10 kilometri din lotul 2 Nadlac-Arad, cuprins intre Pecica si municipiul Arad, vineri se va deschide si un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria.Noul punct de frontiera care va fi inaugurat cu acest prilej - Nadlac II - va lega Romania si Ungaria prin interconectarea autostrazilor A1 si M43, intre localitatile Nadlac (Romania) si Csanadpalota (Ungaria). Este prima conexiune de autostrada a Romaniei cu exteriorul si, intamplator sau nu, aceasta este cu Vestul. Lucrarile au fost terminate recent si de partea maghiara, a declarat pentru gandul.info Adrian Adler, directorul proiectului Autostrazii Nadlac-Arad.

Peste 30 de combinatii de taste noi introduse in Windows 10. Pentru ca sunt mari sanse sa faceti tranzitia la Windows 10 pe 28 iulie, gratuit prin upgrade sau cu o licenta noua, ar fi bine sa stiti cateva combinati de taste complet noi. Dupa ce Microsoft a facut o greseala majora cu schimbarile radicale de interfata introduse in Windows 8, viitorul sistem de operare iesit din Redmond pare o alternativa atractiva. Mai mult decat atat, pare sa fie motivul perfect pentru upgrade pe care il asteptau cu interes utilizatorii de Windows 7. Nu de alta, dar a revenit in centrul atentiei un mod desktop optimizat pentru cei care nu isi doresc decat sa fie eficienti cand isi petrec o mare parte din zi in fata PC-ului, scrie Playtech.

Concurenta a castigat procesele cu Rompetrol si Eni, dar a diminuat amenzile. Statul trebuie sa dea inapoi 39 milioane lei. Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat irevocabil incalcarea Legii Concurentei de catre companiile Rompetrol Downstream si Eni Romania prin participarea la o intelegere de tip cartel, alaturi de alte companii active pe piata carburantilor, dar a redus amenzile aplicate de Consiliul Concurentei de la 159,5 milioane lei la 122,7 milioane lei pentru Rompetrol si de la 11,1 milioane lei la 8,6 milioane lei pentru Eni Romania, informeaza, vineri, autoritatea de concurenta. Amenzile au fost executate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), astfel ca statul ar trebui sa returneze 36,8 de milioane de lei catre Rompetrol, respectiv 2,5 milioane de lei catre Eni - in total 39,3 milioane de lei. Grupul italian Eni detinea in Romania benzinariile Agip, cumparate anul treucut de compania ungara MOL, scrie Economica.net.