Ponta: Vom analiza introducerea unui impozit unic specific pentru hotelieri. Presedintele FPTR: Hotelierii vor plati un impozit de 100 euro pe camera, in fiecare an. Primul-ministru Victor Ponta a declarat vineri, dupa intalnirea cu patronatele din turism de la Mamaia, ca Guvernul va analiza optiunea introducerii unui impozit unic specific pentru hotelieri, pe camera sau locul de cazare, care ar fi mai simplu de colectat. "Cum e acest hotel, la un numar de 200 de locuri, el va plati fix pe numarul de locuri sau camere. Pentru fiecare loc va plati in jur de 100 de euro pe an. Conform calculelor noastre, acest hotel va plati in jur dei 40 de mii de euro (...) Unii platesc acum, cum e acest hotel, 100 mii euro pe an, in timp ce alt hotel similar plateste zero", a precizat Mohammad Murad, presedintele FPTR, citat de Economica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

Relaxarea fiscala va insemna doar TVA de 20%? In fond, toata agitatia politica a pornit dupa ce Iohannis a respins promulgarea legii, iar la scurt timp, Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Consiliul Fiscal au lansat o adevarata campanie de anihilare a pachetului de relaxare fiscala, pe motiv ca nu este prudent, ca va umfla deficitul bugetar la peste 3% din PIB, va da un impuls economiei deja supraincalzite si va accelera consumul aflat in crestere. Codul fiscal va fi votat intre 24 si 26 august, nefiind excluse alte modificari. Pana la publicarea in Monitorul Oficial a legii, orice eliminare sau introducere a unei taxe ramane posibila, scrie Capital.ro.

Numarul romanilor fara un loc de munca a crescut. In ce judet sunt cei mai multi someri. Numarul somerilor a crescut cu aproape 4.500 in luna iulie fata de iunie, fiind inregistrate 451.168 de persoane fara ocupatie, iar rata somajului a ajuns la 4,99 la suta, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Cele mai ridicate niveluri ale ratei somajului au fost in judetele Teleorman (11,52 la suta), Vaslui (10,67 la suta), Mehedinti (9,51 la suta), Galati (9,48 la suta), Buzau (9,36 la suta) si Dolj (8,87 la suta). Judetul Timis a inregistrat cel mai mic nivel al ratei somajului din luna iulie, 1,38 la suta, potrivit Gandul.

Pretul petrolului a coborat sub pragul psihologic de 40 de dolari. OPEC acuza presiuni extreme. Pretul barilului de petrol a scazut sub 40 de dolari pentru prima data de la criza financiara din 2009, marcand astfel cel mai puternic declin saptamanal din ultimii 29 de ani, informeaza Reuters. Anuntul vine dupa ce activitatea fabricilor din China a inregistrat in luna august cel mai pronuntat declin din ultimii sase ani si jumatate, scrie Economica.net.

Cum faci reteaua WiFi de acasa mai rapida in 10 pasi simpli. Desi intregul domeniu de retelistica reuseste in continuare sa fie un mit pentru cei mai multi dintre noi, ar fi bine sa va familiarizati un pic cu infrastructura unei retele wireless. E bine sa stiti cum functioneaza, dar mai ales ce ati putea sa faceti pentru a-i mari acoperirea si performanta. Inainte de a lua o decizie radicala vizavi de routerul vostru actual, parcurgeti aceasta lista pentru a va face reteaua WiFi mai performanta. Cu un pic de noroc, s-ar putea sa nu fiti nevoiti sa investiti in echipamente noi, potrivit Playtech. 1. Pozitionati-va routerul in centrul casei. O retea WiFi este generata de router in toate directiile. Ca urmare, pierdeti semnal pretios daca locatia sa este langa geam sau in coltul casei. Eventual, mai trageti cativa metri de cablu pe langa cel oferit de operatorul de internet pentru a facilita aceasta procedura...

Primele imagini si informatii oficiale despre Mercedes-AMG C63 Coupe, rivalul de moarte a lui BMW M4. Nu a trecut decat o saptamana de la prezentarea seducaturului Clasa C Coupe si Mercedes revine cu completare hardcore a acesteia: versiunea C63. Pe numele sau intreg Mercedes-AMG C63 Coupe, aceasta va fi dezvaluita publicului in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de luna viitoare. Cu un design mai agresiv indus de spoilerul frontal, grila radiatorului si capota cu umflatura specifica, noul C63 pare ca nu cunoaste semnificatia cuvantului discretie. Mai ales ca cele patru terminatii ale evacuarii promit un sunet care ii va anunta venirea de departe, scrie auto-bild.ro.

Top 20 companii din regiunea de Nord-Vest a Romaniei. Clasamentul celor mai importante 20 companii din zona de nord-vest a Romaniei, top realizat in functie de cifra de afaceri raportata la finalul anului 2014, a fost intocmit de compania de consultanta RisCo.ro. Aceasta zona cuprinde judetele Bihor, Bistrita- Nasaud, Cluj, Maramures, Salaj si Satu Mare. Lipsa unei infrastructuri rutiere dezvoltate a fost pentru firmele din nordul si vestul tarii o piedica mai mica din punct de vedere al comertului international decat pentru companiile din restul Romaniei, iar calitatea si calificarea personalului a constituit un avantaj. In aceste conditii, performantele economice din aceasta regiune sunt superioare celorlalte zone ale tarii, scrie Capital.ro.