Imperiul industrial al miliardarului Niculae s-a inchis: 7.000 de someri, gaze suficiente pentru toata Romania, la iarna. Fabricile InterAgro sunt inchise de patru luni. Daca aceste fabrici nu mai consuma, productia de gaze a Romaniei este suficienta pentru a depasi iarna ce se apropie, fara nicio problema. Predictiile arata ca importurile, daca vor fi, vor fi in cantitati foarte mici si doar daca rusii ofera un pret foarte bun pentru gaze. La combinatele lui Niculae lucrau, in vremurile bune, cand gazul era ieftin si cererea mare, circa 7.000 de oameni. Acum, nu mai sunt decat cateva zeci, care asigura conservarea instalatiilor, scrie Economica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

Supravietuitorii crizei scapa de ultimele imobile neprofitabile. Efervescenta creata in ultima perioada de tranzactionarea a zeci de imobile generatoare de venituri a reaprins speranta investitorilor care se chinuie de cativa ani sa isi valorifice activele neperformante. Presati de creditori si dornici sa-si mai incerce odata sansa, acestia si-au asumat pierderea investitiilor trecute si vand astazi cu preturi reduse cu pana la 60%, care in cele mai fericite cazuri acopera datoriile bancare. Terenuri cumparate cu zeci de milioane de euro, pe care ar fi trebuit construite malluri sau ansambluri rezidentiale, sunt cumparate astazi la reducere de catre retaileri precum Dedeman, Lidl sau Kaufland, scrie Capital.ro.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus, lansate oficial: 3D touch este cea mai importanta functionalitate. iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt mult mai performante decat modelele prezentate de anul trecut. Mai exact, noul procesor Apple A9 care e cu 70% mai rapid decat cel A8 si cu 90% mai puternic din punct de vedere al performantei grafice. Apple spune ca a imbunatatit si senzorul Touch ID, dar cel mai important lucru adaugat este functionalitatea 3D Touch. Ce pana acum am numit Force Touch este, de fapt, 3D Touch, care iti permite sa interactionezi cu telefonul prin niste atingeri mai puternice, scrie Playtech.

Volkswagen Golf GTI Clubsport - 265 CP si 6 secunde pentru 0 - 100 km/h. Volkswagen va expune noul Golf GTI Clubsport in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul va fi situat intre Golf GTI Performance si Golf R si promite sa ofere 265 CP. Cand functia Overboost este activata, unitatea de 2,0 litri poate produce 290 CP, pret de 10 secunde. Resursele unitatii sunt manageriate cu ajutorul unei transmisii manuale cu sase rapoarte. In acest caz, acceleratia 0 - 100 km/h are loc in 6 secunde. Daca optezi pentru cutia DSG, acelasi sprint va avea loc in 5,9 secunde, scrie auto-bild.ro.

Din ciclul sa distrugem ce ne-a mai ramas: banii din privatizarea Electrica au prins miros. Nicaieri in lume un stat nu se faulteaza singur, asa cum face guvernul Romaniei in momentul de fata. La aproape un an de la listarea la bursa a singurei companii de distributie energie electrica cu actionariat majoritar roman, o institutie a statului (SAPE) incearca devalizarea Electrica, solicitand daune de nici mai mult nici mai putin decat 1,32 miliarde euro. Intr-o actiune concertata, in acelasi timp, prin intermediul Ministerului Energiei-actionarul principal la Electrica, a fost respins ieri si planul de administrare al Consiliului de Administratie, precum si forma contractelor de administrare cadru. Toate aceste lucruri se intampla in conditiile in care Electrica se judeca la Curtea de Arbitraj de la Paris cu companiile straine care au cumparat cinci distributii de furnizare de la Electrica, dupa ce deja a pierdut trei procese, scrie energy-center.ro.

Mostenirea lui Chelu: Sefii Altur Slatina cumpara in cantitati mari actiunile companiei. In ultima perioada au avut loc 12 tranzactii mari cu aproape 28 de milioane de actiuni ale companiei producatoare de piese auto din aluminiu Altur Slatina (ALT). Volumul tranzactiilor acopera peste 3% din totalul actiunilor ALT, iar cumparatorii sunt directorul general Sergiu Burca, directorul Catalin Mancas si apropiati ai acestuia, ca si seful firmei de brokeraj Voltinvest Craiova, Sandu Cristinel Popescu. Cumparatorii s-au situat, cu diferite ocazii, pe pozitii opuse cu omul de afaceri Catalin Chelu, care a controlat compania pana anul trecut. Familia Mancas a fost aliata cu SIF Oltenia, un adversar de temut al lui Catalin Chelu in privinta controlului Altur (si nu numai), scrie Economica.net.