Topul barurilor si cluburilor din Romania. Cine incaseaza cei mai multi bani. In Romania functioneaza in momentul de fata aproximativ 25.600 de baruri, cluburi sau localuri unde se servesc bauturi. Sunt entitati care au declarat la Registrul Comertului ca obiect principal de activitate codul 5630, adica acelasi cod care a permis functionarea Colectiv SRL, societatea care opera clubul Colectiv. Din acestea, in jur de 850 sunt intreprinderi familiale, peste 3.800 sunt intreprinderi individuale si 19.500 SRL-uri. Al treilea cel mai mare operator de baruri si cluburi din Romania dupa cifra de afaceri este Euphoria Pub SRL din Cluj, care opereaza unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Cluj. Euphoria Pub SRL este detinuta, potrivit datelor ONRC, de catre Emanuela Ana Treznay. Grupul Euphoria mai opereaza Fabrica de Bere Ursus (bar) si Biergarten si Euphoria Delivery & Catering, potrivit Economica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

Transformarea in mall a "Circului Foamei" din centrul Capitalei va fi reluata. Milionarul sibian Aurel Eugen Muntean a facut rost de bani pentru a continua transformarea in mall a fostului "Circ al Foamei" din spatele Unirea Shopping Center. Constructia a fost blocata timp de doi ani. Renovarea si extinderea structurii existente a inceput in primavara anului 2012, insa santierul a fost oprit in ultimii doi ani. Conform autorizatiei de constructie initiale, proiectul ar fi trebuit finalizat la inceputul anului 2013 si presupunea livrarea unei suprafete comerciale de pana la 30.000 mp. Stefan Dumitrascu spune ca, cel mai probabil, va fi emisa autorizatia initiala, potrivit Capital.ro.

Legea care inchidea localurile cu probleme exista, dar nu avea norme de aplicare: Nimeni nu e vinovat ca nu le-a elaborat. Legislatia necesara pentru evitarea tragediei petrecute vinerea trecuta in Clubul Colectiv exista, insa nu avea norme de aplicare, in ciuda faptului ca fusese emisa in regim de urgenta. Guvernul a aprobat marti (in ziua in care numarul mortilor a ajuns la 32) Normele metodologice de avizare si autorizare privind securitatea la incendiu, norme necesare pentru aplicarea legii care inchide localurile ce nu respecta masurile anti-incendiu, punand in pericol viata clientilor. Legea a fost publicata in Monitorului Oficial in iulie, dar nu a fost aplicata intrucat nu existau normele tehnice, potrivit autoritatilor. Secretarul de Stat Raed Arafat a negat faptul ca eventuala aparitie la timp a normelor ar fi putut salva vietile celor decedati din cauza incendiului de la Club Colectiv, potrivit cursdeguvernare.ro.

Cine sunt cei mai bogati fermieri din Romania | Top 300 Capital. Ioan Niculae (750 - 800 mil. euro) Anul 2015 nu a fost la fel de bun ca 2014 pentru omul de afaceri din Teleorman. Niculae a fost condamnat in primavara in dosarul sponsorizarii ilegale a campaniei electorale prezidentiale a lui Mircea Geoana. Toate cele sase fabrici de ingrasaminte detinute de InterAgro sunt inchise. Investitiile din agricultura merg insa bine. Grupul sau de firme detine peste 50.000 hectare de teren arabil. George Becali (270 - 300 mil. euro) Banii stransi imediat dupa 1989 din comertul cu blugi au fost investiti inteligent de patronul Stelei. S-a specializat in achizitii de terenuri in jurul Capitalei. A cumparat foarte ieftin si a stiut sa vanda scump. Ar fi reusit sa vanda suprafete de circa 100.000 de metri patrati cu zeci de milioane de euro, scrie EVZ.ro.

Nobel Oil va deschide aproximativ 100 de benzinarii in Romania. Compania azera Nobel Oil va patrunde pe piata din Romania cu un lant de benzinarii. Proiectul azerilor va debuta in decembrie, prima statie urmand sa fie deschisa la Iasi. Urmatorul oras care va beneficia de o astfel de benzinarie va fi Constanta, iar planurile companiei anticipeaza 80 - 90 de unitati in termen de cinci ani. Romania devine prima tara in care Nobel Oil decide sa isi construiasca o prezenta in retailul cu carburanti. De afacere se va ocupa John Long, executivul care a reusit sa puna in picioare mai bine de 200 de statii in Romania, potrivit auto-bild.ro.

IKEA isi construieste un imperiu in Romania. Grupul Inter IKEA si-a facut simtita prezenta anul acesta in Romania. A inceput constructia primului proiect imobiliar de pe piata locala, a devenit cel mai mare proprietar de paduri si vrea noua magazine IKEA. Dupa ani de zile in care au aparut speculatii, dar si anunturi despre o posibila locatie pentru cel de-al doilea magazin IKEA din Romania, ba la Iasi, ba la Cluj-Napoca, ba la Brasov, noul sef retailerului pe Europa de Sud-Est, Stefan Vanoverbeke, spune ca vede un potential de noua magazine pe piata locala, scrie Economica.net.

Cum cumperi de pe Amazon fara comisioane inutile? Cel mai mare magazin online din lume nu este insa foarte prietenos cu romanii, in parte si din cauza faptului ca nu veti gasi interfata in limba romana. Exista mai multe website-uri Amazon, chiar daca acelasi cont creat la pasul anterior poate fi folosit fara probleme pe fiecare dintre ele. Cel mai popular domeniu este Amazon.com localizat in Statele Unite ale Americii. Pentru multi internauti, ideea de Amazon este incompleta fara sufixul .com. In practica insa, pentru ca traim in Romania, ar fi bine sa va feriti de Amazon.com pentru a nu plati TVA, taxe vamale si alte comisioane. Aceasta este cea mai importanta idee cu care trebuie sa ramaneti din acest material, sxplica Playtech.ro.