Cartierul Justitiei ar putea avea soarta Esplanada. Jumatate din teren trebuie expropriat Proiectul "Cartierul Justitiei", propus spre constructie pe terenul cunoscut de bucuresteni drept "Groapa Operei", s-ar putea confrunta cu aceleasi probleme ca proiectul imobiliar Esplanada, ce trebuia dezvoltat de ungurii de la TriGranit in acelasi loc. Incapacitatea autoritatilor de a expropria a blocat acest teren zeci de ani. Ministerul Justitiei a pus saptamana trecuta in dezbatere publica proiectul de hotarare de guvern privind amenajarea Cartierului Justitiei care ar trebui sa readuca la viata terenul de 11,6 hectare, pe care ani de zile s-a aflat santierul abandonat al fostei Opere Romane sau Centrul Cantarea Romaniei, cum era denumit inainte de 1989. Mai exact, lotul este situat peste drum de Tribunalul Bucuresti si langa Biblioteca Nationala, scrie Capital.

Business ReportFoto: Colaj foto

Topul celor mai mari proprietari de spatii logistice si industriale din Romania Este al doilea cel mai bun segment pentru investitii, dupa birouri. Cine are 50 de milioane de euro ar putea sa-si indrepte linistit sacii de bani catre sectorul spatiilor logistice si industriale. Din stocul total de 1,9 milioane de metri patrati, cea mai mare suprafata se afla in portofoliul celor de la CTP. Locul doi in clasament este ocupat de cehii de la P3, companie sustinuta de catre doua dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume: TPG Real Estate si Ivanhoe Cambridge. Pe locul trei se afla belgienii de la Alinso, care detin alaturi de omul de afaceri Petrica Usurelu parcul WestPark din comuna Aricestii Rahtivani, din apropiere de Ploiesti. Locul patru este adjudecat de australienii de la Australienii de la Cromwell, nou-intrati pe piata, dupa finalizarea achizitiei Valad Europe de la Blackstone. Cu spatii industriale de peste 81.000 mp, compania Globalworth, controlata de omul de afaceri Ioannis Papalekas, ocupa locul cinci, scrie Economica.net.

Comisia: Romania se indreapta spre deficit structural de 4%. Ionut Dumitru: "Ramanem fara munitie in vremuri grele" Comisia Europeana estimeaza, in prognoza de toamna publicata joi, o crestere a deficitului structural (MTO) de la 1% din PIB in 2015, la aproape 4% din PIB in 2017. Indicatorul este mai mult decat ingrijorator, sustin analistii contactati de cursdeguvernare.ro, in contextul in care stabilitatea datoriei publice este asigurata la un nivel al deficitului structural de cel mult 2% din PIB. De asemenea, deficitul bugetar este asteptat sa creasca de la 1,5% din PIB in 2015, la 2,8% din PIB in 2016 si la peste 3% din PIB in 2017. Totodata, din prognoza Comisiei reiese ca datoria publica va atinge 40,9% din PIB in 2016 si 42,8% din PIB in 2017, anunta Curs de Guvernare.

Brokerul Perfect Credit a actionat in penal UniCredit Consumer Financing IFN Brokerul de credite Perfect Credit a actionat in judecata, pe latura penala, operatorul UniCredit Consumer Financing IFN, din grupul UniCredit, sustinand ca acesta din urma a eliberat unele documente false, in mai multe cazuri, referitoare la existenta unor imprumuturi ale mai multor clienti care au dorit sa-si refinanteze datoriile. Ionut Popa, directorul executiv al Perfect Credit, ne-a explicat: "Adresele false au fost eliberate de un angajat al UniCredit Bank, sucursala Pitesti, respectiv domnul George Cozma, care, intamplator, este fiul domnului Cozma Constantin, clientul care doreste sa-si finanteze imprumutul la Cetelem IFN SA. O alta persoana care a primit acte false este Emilia Nita. Reprezentantii Cetelem mi-au trimis adresele de lichidare credite eliberate de UniCredit, impreuna cu mesajul ca acestea sunt false, scrie Bursa.ro.

Trimestru istoric pentru piata de retail. Magazinele cash and carry dispar dintre retailerii alimentari moderni Pentru prima data de la aparitia comertului modern in Romania, cele doua lanturi de magazine cash and carry care opereaza pe plan local, Metro si Selgros, au o cota de sub 1% din retailul alimentar si au fost scoase din cercetarile referitoare la aceasta piata. Faptul ca au pierdut clientii persoane fizice se vede si in rezultatele lor financiare, dar si in strategiile lor de business. Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare GFK citat intr-un raport dat publicitatii de catre Consiliul Concurentei, in primul trimestru al acestui an, cota de piata a magazinelor cash and carry a scazut pana la sub 1% din total comert alimentar in Romania. In 2014, cota acestora era de 1%, anunta Economica.net.

OMV Petrom a incheiat primele 9 luni cu un profit net de 991 milioane lei, in scadere cu 59% rupul OMV Petrom a inregistrat in primele noua luni ale acestui an un profit net de 991 milioane de lei, in scadere cu 59% comparativ cu cel consemnat in perioada similara din 2014, care s-a ridicat la 2,407 miliarde lei, conform rezultatelor financiare publicate joi de companie. Vanzarile grupului au scazut, in perioada ianuarie-septembrie, cu 16%, pana la 13,63 miliarde de lei, de la 16,20 miliarde lei in aceeasi perioada din 2014, in timp ce investitiile s-au diminuat cu 33%, totalizand circa 3 miliarde lei, de la 4,48 miliarde lei anul trecut, informeaza Capital.

Mai bine de un sfert dintre masinile din Romania nu au asigurare RCA si ITP valabil Consiliul Concurentei (CC) a publicat un raport cu privire la evolutia concurentei din piata auto. Din acest raport aflam ca in perioada 2011 - 2014, doar 71 - 74% dintre masinile inregistrate in parcul national au incheiat o asigurare RCA. Valoarea se afla sub media de 85% impusa de Uniunea Europeana. "Cifrele arata ca o parte importanta a vehiculelor inmatriculate in Romania (date furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor - DRPCIV - din cadrul Ministerului Afacerilor Interne) nu sunt asigurate RCA: gradul de cuprindere in asigurare a RCA, calculat ca procent al vehiculelor asigurate in totalul vehiculelor inmatriculate, este inferior nivelului ideal de 100%", se arata in raportul emis de CC, conform Auto-Bild.ro.