Romania este clasata printre primele in raportul regional al destinatiilor alese de investitori si acest lucru este sustinut de portofoliul fuziunilor si achizitiilor de anul acesta. "Ne asteptam la un volum total al tranzactiilor pentru 2007 de aproximativ 4,4 miliarde euro, o crestere de 20-25% fata de 2006 si un total de aproximativ 200 de tranzactii, daca luam in considerare doar tranzactiile cu valoare mai mare de 677.000 euro", spune Emilian Radu, Partener la PwC in cadrul diviziei Advisory Services.

Marimea medie a tranzactiilor M&A va creste cu 15 milioane euro in acest an, spune fostul director executiv la BCR, Nicolae Danila. Business Review trece in revista cele mai importante tranzactii ale acestui an si sectoarele cele mai active precum imobiliare, retail, banking si media.

In primele 10 luni ale acestui an volumul fuziunilor si achizitiilor a crescut cu 4,1 miliarde euro, cele mai multe au rezultat din achizitii de mare impact cum ar fi preluarea Rompetrol de catre KazMunaiGaz, care reprezinta aproape jumatate din valoarea totala.

In total, activitatile de fuziune si achizitie in Romania in 2007 au fost mult mai dinamice decat in 2006 si valoarea medie a unei tranzactii pentru semestrul 3 a ajuns la 14,9 milioane euro, daca nu luam in considerare tranzactia Rompetrol, spune Radu de la PwC.

Integral in SMART financial