Primul dezvoltator imobiliar din Romania care isi rascumpara proprietatile predate la banca. Omul de afaceri italian Stefano Albarosa, care ajunsese in perioada de varf a pietei imobiliare liderul sectorului industrial-logistic, este primul investitor imobiliar rapus de criza care si-a recuperat proprietatile predate la banca. Acum isi propune sa recladeasca imperiul din trecut. Grupul Cefin, cunoscut, in special, ca importator de autovehicule comerciale (Iveco), ajunsese inainte de criza principalul dezvoltator de spatii industrial-logistice din Romania. Divizia imobiliara a grupului italian a dezvoltat parcuri industriale precum A1 Business Park (vandut catre Valad) si Europolis Logistics Park (actualul P3 Bucharest), ambele situate la iesirea din Bucuresti pe autostrada A1, Cefin Logistic Park din Arad sau Dunca Logistic Park din Timisoara, scrieCapital.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

De ce s-a scumpit RCA? Asiguratii Astra produc daune de 2,5 milioane euro pe luna in strainatate. Cu o frecventa de 500 de accidente/luna si o dauna medie de 3.683 euro per dauna, pana in luna august 2016 s-ar strange un cuantum de 21,8 milioane de euro pe care trebuie sa ii plateasca Biroul de Carte Verde in contul asiguratilor Astra care circula in strainatate. Fondul de Carte Verde al BAAR este de 15 milioane de euro. Si nu vorbim de daune extraordinare (rezerva initiala de dauna in cazul accidentului din Germania este de 1,5 milioane de euro), anuntaEconomica.net.

Porcul in viu si kilowattul in factura - concurenta face diferenta. "Consumatorii casnici vor plati, incepand de anul viitor, cu 3, 5 % mai putin la energia electrica", a declarat ieri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Niculae Havrilet. In acelasi timp, Romgaz nu mai taie aprovizionarea cu gaze la Elcen, asa ca bucurestenii vor avea caldura si apa calda pe perioada iernii, in ciuda tuturor disputelor dintre producatorul si distribuitorul de energie. La factura de gaze, pentru consumatorii casnici si industriali stam si mai bine, nu se majoreaza nimic, cu toate ca suntem intr-un proces de liberalizare care ar fi trebuit sa ne duca la niste cresteri controlate, dar sigure a pretului final. Pe fondul acestor stiri, una mai pozitiva decat alta, consumatorii romani de gaze si energie nu au inteles nici acum, dupa liberalizarea pietelor, de ce ar fi bine sa nu mai stea la pomana statului, adica a reglementarilor, si sa intre in piata concurentiala. Au facut-o deja crescatorii de porci, informeazaEnergy-Center.ro.

Consumul individual efectiv al românilor: o comparație cu țările UE, dincolo de PIB pe locuitor. România a ajuns în 2014 la 57% din nivelul de trai mediu al UE 28, potrivit indicatorului de consum individual efectiv (AIC), conform datelor comunicate de Eurostat. În varianta mai cunoscută de măsurare a nivelului de trai, care constă în PIB pe locuitor la paritatea puterilor de cumpărare standard, ne-am situat la 55% din media UE. De reținut, datele au fost revizuite față de cele prezentate în anul anterior, astfel încât țara noastră a ieșit din grupul restrâns al statelor care au cunoscut o creștere continuă a AIC, rezultatul pe 2013 fiind mai slab decât cel consemnat pentru anul 2012, scrieCursdeguvernare.ro.

Primele imagini cu Fiat Toro, pick-upul italian destinat pietei sud-americane. Fiat readuce in atentia publicului proaspatul pick-up Toro. De aceasta data, modelul producatorului italian isi etaleaza designul partii posterioare. Vedem in zona centrala un logo supradimensionat care ascunde deschiderea dubla pentru bena. Asa cum era normal, Fiat a publicat o imagine cu varful de gama al lui Toro. In urma cu cateva saptamani, fotografii spion au reusit sa-l surprinda pe Fiat Toro, pick-upul gandit pentru piata din Brazilia. Noul model are 4.915 mm lungime, poate transporta pana la cinci persoane si are o sarcina utila de pana la 1.000 de kilograme. Pick-upul va fi disponibil in trei versiuni de echipare: Urban, Adrenaline si Country. Ultima dintre acestea promite jante de 18 inchi, climatizare pe doua zone, suspensii dedicate iesirilor in off-road si alte sisteme de asistare a soferului, anuntaAuto-Bild.ro.

A cedat primul roman cu avere mare: A platit Fiscului 2,5 milioane lei impozit pe venituri nedeclarate! ANAF a incasat 2,5 milioane lei de la o persoana din grupul primelor 10 PFAM (persoane fizice cu averi mari) unde s-au incheiat verificarile. O persoana din grupul PFAM a achitat 2,5 milioane lei, reprezentand impozit pe venituri suplimentare nedeclarate si penalitati de intarziere si dobanzi, a informat ANAF. In acest an au fost finalizate verificarile fiscale in cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM care este format din 336 persoane, asupra carora se fac analize si verificari privind riscurile fiscale si se aplica programe de conformare. Asa cum ANAF a informat in noiembrie 2015, in urma acestor verificari efectuate de Directia Generala Control Venituri Persoane Fizice, in cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM, pentru veniturile din anul 2011, au fost identificate venituri nedeclarate de 86.948.321 lei, informeazaEVZ.

Topul celor mai bune malluri din Romania. Centrele comerciale AFI Palace Cotroceni, Promenada Mall Bucuresti si Shopping City Sibiu sunt cele mai ravnite proiecte din categoriile pe care le reprezinta, respectiv malluri mari, malluri medii si parcuri de retail, potrivit unui chestionar realizat de Capital in randul companiilor care intermediaza inchirierea spatiilor. Mallul din Cotroceni intruneste cele mai multe criterii de pe lista chiriasilor aflati in cautare de spatii comerciale in centre de dimensiuni mari; dupa doi ani de functionare, Promenada Mall din Bucuresti este preferatul brokerilor imobiliari in categoria mallurilor medii, iar Shopping City Sibiu este liderul sectiunii parcuri de retail, arata rezultatele sondajului, scrieCapital.ro.