Peste patru milioane de români vor ca în următorii doi-trei ani să îşi construiască sau să achiziţioneze o locuinţă, aceasta fiind principala lor dorinţă, potrivit unor date ale Barometrului Opiniei Publice 1998 – 2007 realizat de fundaţia Soros. Totodată, 18% dintre români intenţionează să contracteze un credit sau să facă un împrumut la bancă pentru alte posibile cheltuieli sau proiecte. Aceştia vor să deschidă firme, să cumpere locuinţe noi, să facă împrumuturi, ca mai apoi să plece din nou la muncă în străinătate.

14% dintre respondenţi au declarat că vor să-şi deschidă o firmă, în timp ce numărul celor care vor să construiască o fermă este de doar 4%. 2% dintre respondenţi au spus că ei sau altcineva din gospodărie au deja o afacere. La întrebarea „Există cineva în familia dumneavoastră care este asociat(ă) sau are în proprietate o întreprindere particulară sau o afacere?” 93% au declarat că nu deţin şi nici nu sunt asociaţi la vreo firmă.

Mai mult de jumătate dintre respondenţii chestionaţi au afirmat că cei care au făcut avere în România au încălcat legea. 19% au plasat relaţiile pe poziţia a doua ca fiind un alt mijloc de îmbogăţire şi 9% cred că averile s-au acumulat prin muncă şi merit personal.

Integral in Gandul