Producatorii europeni de autovehicule au facut publice o parte dintre planurile pentru urmatorii trei ani, care includ si cucerirea Americii. Multe modele noi vor fi lansate, iar altele vor primi un facelift. Cel mai clar semn ca lumea automobilistica este pe cale sa se schimbe a aparut atunci cind unul dintre cei mai respectati producatori de masini sport de lux din Europa a comunicat ca are in vedere lansarea unui model hibrid.

Pentru cucerirea celei mai mari piete auto, majoritatea producatorilor importanti de automobile din Europa au anuntat pentru urmatorii trei ani punerea in circulatie pe piata americana a motoarelor diesel si a hibridelor, se arata intr-un material al publicatiei „AutoNews“.

Astfel, Porsche va oferi tehnologie hibrid pe SUV-ul Cayenne si pe sedanul Panamera, ambele fiind in plan pentru productie in 2010. Rolls-Royce a anuntat ca va fabrica o limuzina mai mica decit actualul model Phantom, care sa ia o parte din succesul de care se bucura Bentley in segmentul de 150.000 de euro cu cele doua modele, coupe-ul Continental GT si limuzina Flying Spur.

Volkswagen vrea sa-si mai incerce o data norocul in segmentul de lux si sa scoata pe piata o noua limuzina, care sa inlocuiascaactualul Phaeton. Desi Phaeton este o masina bine construita, imaginea marcii nu a reusit sa impuna acest model in segmentul de lux, dominat de Mercedes Clasa S, BMW Seria 7, Audi A8, Jaguar XJ sau Lexus LS 600.

De la anul, poate unul dintre cele mai importante modele din istoria marcii Jaguar, noul XF, inlocuitorul actualului S-Type, va avea misiunea dificila de a reduce din pierderile raportate de marca britanica. Ford, proprietarul Jaguar si Land Rover, intentioneaza ca in 2008 sa finalizeze vinzarea celor doua marci care fac in prezent parte din Premiere Automotive Group, divizia de lux a grupului american.

Cotidianul