Analistii spun ca vestul Capitalei este zona in care s-au anuntat cele mai multe ansambluri rezidentiale.Scumpirea terenurilor a modificat preferintele investitorilor imobiliari. Cei care vor sa se mute in casa noua vor avea la dispozitie o oferta mai consistenta pentru zonele de est si de vest. Sudul inca mai asteapta marile investitii imobiliare, iar nordul a devenit mai putin atractiv.

Cele mai multe locuinte sint scoase la vinzare in zona de est. „Zonele cu cea mai larga oferta de locuinte scoase la vinzare sint estul si sud-estul, insumind 5.000 de unitati, urmate de zona de vest si de nord unde sint anuntate mai multe proiecte rezidentiale de mari dimensiuni“, sustin analistii agentiei Colliers. In aceasta zona se construiesc proiecte importante precum Planorama, Rose Garden sau Blue Tower.

Vestul Bucurestiului pare sa urce cel mai mult in preferintele investitorilor. Cei care doresc sa se mute in casa noua in urmatorii ani trebuie sa ia tot mai in serios aceasta zona. „In urma cu un an, in zona de vest erau lansate doar doua proiecte cu un potential de aproximativ 1.700 de unitati, dintre care erau scoase la vinzare doar 700 de unitati. In prezent, in zona de vest sint lansate sase proiecte cu un potential de 5.500 de unitati, dintre care disponibile la vinzare 2.300 de apartamente, iar pentru anul viitor sint anuntate cel putin zece proiecte“, sustin specialistii Colliers. Printre proiectele importante din zona de vest se numara West Park-Militari, Orhideea Gardens, iar Anchor Group a anuntat ca va investi intr-un ansamblu rezidential amplasat linga Plaza Romania.

Cotidianul