Epopeea creantei Libia: Instanta a taiat la jumatate pretentiile Fiscului fata de cel mai mare datornic din Romania Firma Oilfield Exploration Business Solutions, cel cei mai mare datornic la bugetul de stat, a castigat, in parte, litigiul cu statul roman referitor la valoarea sumelor datorate. Fiscul are termen pana la finalul lunii ianuarie sa atace decizia. Judecatoria Sectorului 1 a stabilit ca firma este datoare, in total, cu circa 500 de milioane de lei, si nu cu aproape un miliard de lei, cat a cerut Agentia Nationala de Administrare Fiscala, reprezentantul statiului in proces. "Anuleaza, in parte (...) executarea silita a sumei repretentand dobanda legala ce depaseste suma de 298.676.752 lei. (...). Mentine executarea silita pentru suma de 298.676.752 lei (...) ca fiind suma datorata de contestatoare intimatei cu titlu de dobanda legala pentru perioada 05.01.2001-15.03.2015" se arata in decizia instantei din luna noiembrie, integral pe Economica.net.

Business ReportFoto: Colaj foto

Negocierile au esuat. Gunoaiele nereciclate, aruncate in bratele lui Ciolos Bomba ambalajelor nereciclate va exploda in preturile la raft. Producatorii si importatorii din industria alimentara, dupa negocieri esuate cu autoritatile de Mediu, ameninta cu falimente si scumpiri imediate de pana la 30% a tuturor produselor. Acestia trebuie sa plateasca, saptamana aceasta, sume colosale. Conserve de legume-fructe, sucuri, vin, miere, bere, apa minerala, peste, lapte, converse de carne si multe alte produse care se regasesc in cosurile de cumparaturi ale romanilor se vor scumpi in perioada imediat urmatoare pentru ca ambalajele lor polueaza. Statul a asteptat prea mult pentru a rezolva problema reciclarii iar acum a venit decontul, anunta Capital.

In 2016, Hidroelectrica va iesi din insolventa si se va lista pe bursa Hidroelectrica va iesi din insolventa la termen, pana in 20 iunie 2016, in ciuda problemelor pe care le ridica baietii destepti in procesele cu aceasta companie, ne-a declarat, recent, domnul avocat doctor Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Domnia sa sustine ca Hidroelectrica este, in acest moment, cea mai profitabila companie din Romania, avand o EBITDA (n.r. Earnings Before Interest, Taxes and Amortization) de 65% din cifra de afaceri - adica de 3 ori mai mare decat a Petrom. Remus Borza propune listarea, in luna noiembrie a acestui an, a unui pachet de 15% din Hidroelectrica doar la Bursa de Valori Bucuresti, estimand ca valoarea de piata a companiei se ridica la 5 miliarde de euro, integral pe Bursa.ro.

BCE ar putea reextinde in martie programul de relaxare cantitativa Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), a precizat vineri, la Forumul Economic de la Davos, ca decizia Rezervei Federale (Fed) din SUA, de a majora dobanzile, decizie luata la finele anului trecut, a fost "executata fara cusur". Pe de alta parte, Draghi a indicat ca BCE ar putea anunta la sedinta din martie noi masuri de extindere a programului de relaxare cantitativa - intarind astfel divergentele politicilor monetare de pe cele doua coaste ale Atlanticului, transmite Financial Times. BCE "va analiza si posibil isi va reconsidera" pozitia privind politica monetara la sedinta din luna martie, din cauza evolutiei sub asteptari a inflatiei, a precizat Draghi joi, in urma primei sedinte de politica monetara din acest an, informeaza Curs de Guvernare.

Angajatii Renault din Algeria, trimisi in somaj tehnic din cauza frigului din Romania Echipele de montaj de la uzina Renault de la Oran (Algeria) sunt in somaj tehnic de cateva zile, din cauza lipsei pieselor si a altor elemente importate de la uzina Renault din Romania, unde temperaturile deosebit de scazute au dus la oprirea liniei de productie a pieselor destinate uzinei din Algeria pentru productia modelului Renault Symbol, informeaza surse citate de cotidianul Liberte Algerie, potrivit Agerpres. Sursele sustin ca reluarea productiei la uzina din Algeria este programata pentru ultima saptamana din ianuarie, cu conditia imbunatatirii conditiilor meteo in Romania, scrie Capital.

"Cifrele inseamna oameni": peste 1.100 dintre salariatii Volksbank si Millennium Bank NU au fost preluati de BT si OTP Bank 962 dintre angajatii Volksbank Romania nu au fost preluati de Banca Transilvania, cu care VBRO a fuzionat anul trecut. OTP Bank Romania nu a angajat 212 dintre salariatii subsidiarei din Romania a bancii portugheze Millennium Bank pe care a cumparat-o in 2015, rezulta din calculele Economica.net, bazate pe informatiile pe care ni le-a comunicat in exclusivitate Inspectia Muncii. La 1 ianuarie 2016, Banca Transilvania avea pe statele de plata 7.495 de salariati cu contracte individuale de munca, cu 667 in plus fata de aceeasi perioada a anului 2015, au spus in exclusivitate pentru Economica.net oficialii Inspectiei Muncii.

Veste buna pentru pagubitii falimentarei Astra Asigurari. Vor putea primi banii in cel mult o luna Tribunalul Bucuresti a publicat, noaptea trecuta, sentinta prin care a confirmat starea de faliment la Astra Asigurari. In cel mult doua termene de judecata, care in mod normal vor fi programate in 30 de zile, procedura va fi definitiva, iar Fondul de Garantare va putea incepe sa plateasca despagubiri. Avocatii actionarului Astra, milionarul Dan Adamescu, au la dispozitie sapte zile pentru a motiva cele doua apeluri formulate deja, scrie Profit.ro. In urmatoarea perioada, urmeaza ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care va judeca apelul, sa fixeze un termen de judecata. Imediat dupa ce Curtea de Apel se va pronunta definitiv asupra situatiei Astra, Fondul de Garantare a Asiguratilor va putea incepe plata despagubirilor pentru clientii Astra sau pentru persoanele afectate de asigurati ai Astra (in principal soferii loviti de asigurati RCA la compania falimentara), anunta Auto-Bild.ro.