Cod rosu in agricultura. Avem cea mai mare scadere a productiei de cereale dintre marii producatori europeni. Romania va raporta in anul agricol 2015 cea mai mare scadere a productiei de cereale dintre cei mai mari producatori de cereale din Uniunea Europeana. Minusul depaseste 25% fata de anul agricol anterior in special din cauza productiei foarte mici de porumb. Anul trecut a fost, insa, unul foarte bun pentru grau. Raportat la media ultimilor cinci ani, productia de cereale a UE este estimata sa creasca cu 5%, in timp ce pentru Romania scaderea fata de aceasta medie este de pana la 10%, scrie Economica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

Cine opreste delirul de la Finante? 5 intrebari oficiale pentru presedintele ANAF. La aceasta ora, una dintre legile strategice ale Romaniei - care priveste pe absolut orice antreprenor - Codul Fiscal si umbra sa Codul de Procedura - e infestata de o toxina care face din fiscalitate cel mai "legal" instrument de abuz cu putinta. Este echivalentul interceptarii in secret si fara mandat a telefoanelor de cativa securisti beti, dupa care vin altii care pun cap la cap niste informatii scoase din context. Dl. Gelu Stefan Diaconu e doar exemplul extrem al modului concret in care un om, un singur om, decide - netransparent, in deplina NEcunostinta de cauza (inca nu-i spunem reacredinta) ce este, de fapt, legea fiscala in Romania si cum pot fi smulse prin abuz, rastalmacire a legii, rea folosire a atributiilor functiei si amenintari - fonduri pe care oamenii de afaceri cinstiti nu le datoreaza, in beneficiul succeselor raportate pentru mentinea in functie, scrie cursdeguvernare.ro

Legea antifumat, nociva pentru economie. Legea antifumat taie din profiturile carciumarilor care vor fi obligati sa investeasca in amenajarea spatiilor, pentru a fi conforme cu noua legislatie. Afectati sunt si producatorii de tigari, loviti oricum de transpunerea in legislatia romaneasca a unei directive europene care le impun noi reguli pentru comercializarea tutunului. Legea anti-fumat a facut deja prima victima in randul reustaurantelor din Capitala. Un patron a decis sa isi inchida afacerea, dupa ce, saptamana trecuta, Curtea Constitutionala a decis ca legea poate intra in vigoare in forma aprobata de Parlament. Importatorul de bauturi fine Cezar Filip a detinut restaurantul Ginger de pe Calea Grivitei din Bucuresti, pana pe 31 decembrie 2015, cand a renuntat la aceasta activitat, scrie Capital.ro.

Litoralul romanesc pentru rusi: ce sanse avem sa atragem zeci de mii de turisti. Conflictele dintre tari dauneaza grav turismului. Romania cauta acum sa profite de pe urma conflictului dintre Turcia si Rusia si sa atraga 10.000 de turisti rusi anul acesta. "Agentiile din Rusia ne cereau tarife speciale pentru a alege Romania si nu Bulgaria sau Israel, care acorda sprijin financiar direct pentru fiecare turist. In aceste conditii a trebuit sa ies cu ceva special pentru piata rusa. Ei nu cunosteau programul Litoralul pentru toti, pentru ca in general nu stiu foarte multe lucruri despre Romania, pana acum nu s-a promovat in Rusia deloc", a declarat pentru Economica.net, Corina Martin presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT).

Preturile noului Ford Focus RS pentru tara noastra. Ford a publicat lista de preturi pentru noua generatie a hothatch-ului Focus RS. Modelul Ovalului Albastru are un pret de pornire de 37.000 de euro cu TVA inclusa. Pentru aceasta suma vei primi motorul EcoBoost de 2,3 litri capabil sa ofere 350 CP si 440 Nm (470 Nm pentru cateva secunde prin intermediul functiei Overboost). Resursele sunt manageriate cu ajutorul unei cutii de viteze manuale cu sase rapoarte si prin intermediul unui sistem de tractiune integrala. In aceste conditii, Ford Focus RS accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4,7 secunde, iar viteza maxima se opreste in dreptul valorii de 266 km/h, scrie auto-bild.ro.

A Patra Revolutie Industriala si piata muncii: Competitie feroce pentru talente in anumite domenii si relocarea joburilor acolo unde sunt talente. Cel mai puternic impact al Celei de-A Patra Revolutii Industriale va fi resimtit pe piata muncii, potrivit Raportului privind Viitorul Joburilor si Competentelor, prezentat la Forumul Davos - vor aparea noi meserii ce vor angrena crearea unor noi locuri de munca. Partea problematica este ca multe dintre actualele joburi vor disparea si piata muncii se va polariza in functie de competente, cu o prapastie intre cele doua grupuri de la extreme, potrivit cursdeguvernare.ro.

Dezvoltatorii de locuinte acuza: achizitia unei locuinte va deveni aproape imposibila daca bancile vor percepe un avans de 35-40%. Oamenii pot trai fara credite, dar noi nu! Asociatia Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania - Urbanis, reprezentanta investitorilor care au construit in ultimii ani mii de apartamente in zona de sud a Bucurestiului, acuza faptul ca legea darii in plata va bloca proiectele imobiliare in curs si va falimenta industria constructiilor. In opinia dezvoltatorilor, achizitia unei locuinte va deveni aproape imposibila daca bancile vor percepe un avans de 35-40% la creditele ipotecare, dupa modelul Raiffeisen Bank, scrie Capital.ro.