DNA, noul "patron" al Unirea Shopping Center: a pus sechestru pe 74% din actiuni pentru recuperarea pagubei in cazul Adamescu. Directia Nationala Anticoruptie a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra actiunilor detinute de Dan Adamescu la Unirea Shopping Center SA prin The Nova Group Investments Romania. Pachetul vizat cuprinde 2,2 milioane de actiuni, reprezentand 74,16% din capitalul social al companiei. Acest pachet valoreaza 110 milioane de lei, conform celei mai recente cotatii de la bursa, de 50 lei/actiune. Unirea Shopping Center este controlata de sotii Dan si Carmen Adamescu, prin intermediul The Nova Group Investments Romania, care detine 74,16% din titluri. In structura actionariatului se mai regaseste SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, in timp ce 15,8% din capital este detinut de alti actionari, scrie Economica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

Biris (MFP): Impozitul pe cladiri descurajeaza investitiile in cladiri de calitate. Impozitul pe cladiri descurajeaza investitiile in cladiri de calitate, in forma in care exista acum, a declarat, miercuri, Gabriel Biris, secretar de stat in cadrul Ministerul Finantelor Publice (MFP), intr-o conferinta de specialitate. 'Prin impozitul pe cladiri asa cum este acum descurajam investitiile in cladiri de calitate. Daca ne e clar chestia asta ne e clar si ce avem de facut. Am avut acum un scandal si a trebuit sa prorogam termenul de depunere a declaratiilor pentru ca au trebuit facute foarte multe evaluari. De ce trebuie sa evaluam ca sa calculam impozite? Nu este mai bine sa dam baza impozabila fixa prin lege asa cum avem acum un sistem care functioneaza la persoane fizice?', a spus Biris, potrivit Capital.ro.

Bostan:Legea cartelelor prepay va avea o perioada de reglementare, astfel incat detinatorii sa aiba timp sa isi declare identitatea. Legea privind modul in care sunt reglementate cartelele prepay va avea o perioada de implementare, astfel incat detinatorii sa aiba timp sa isi declare identitatea, a declarat, miercuri seara, la TVR, ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Marius Bostan, care a precizat ca va depune toate eforturile ca aceasta lege sa fie cat mai repede dezbatuta public. Ministrul a explicat ca in viitor, conform acestei legi, persoanele care vor dori sa cumpere o cartela vor trebui sa se inregistreze cu buletin, in timp ce vanzatorii vor trebui sa se autorizeze, potrivit Agerpres.

Radiocom ia credit de 30 de milioane de lei gajat cu terenuri, imobile si creante la Telekom, Antena 3 si Hidroelectrica. Societatea Nationala Radiocomunicatii (Radiocom) va contracta o linie de credit de 30 de milioane de lei de la Raiffeisen Bank, pentru a finanta platile catre furnizori, salariile, taxele si datoriile catre alte banci in contextul dificultatilor financiare generate de costurile implementarii proiectului de trecere de la televiziunea analogica la televiziunea digitala terestra.SN Radiocom pune gaj la Raiffeisen Bank terenuri cu o suprafata totala de peste 400.000 de metri patrati, imobile si active din Cluj-Napoca si alte localitati, precum si creantele rezultate dintr-un contract de 1,5 milioane de euro pe an cu Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote Romania) si alte contracte cu companii private si de stat, intre care Antena 3, Radio 21 si Hidroelectrica, scrie Economica.net.

Faceti cunostinta cu noul Renault Kaptur 4x4. Lansarea lui Kaptur 4x4 face parte din strategia Renault de a prinde cat mai mult din piata de SUV, piata care creste considerabil de la an la an. Renault Kaptur 4x4 masoara 4.333 mm in lungime, 1.813 mm in latime, 1.613 mm in inaltime si are un amptament de 2.674 de mm. Din punct de vedere estetic, Renault Kaptur 4x4 preia cele mai aratoase elemente din gama producatorului. Zona frontala este acum dominata de luminile de zi cu LED sub forma literei C. Dar noul Kaptur 4x4 se vrea a fi decent si in off-road, scrie auto-bild.ro.

Xiaomi Mi Note 2 ar putea fi cel mai performant telefon al chinezilor. In urma cu putin timp, va aminteam de o poza aparuta recent, care prezenta posibilul Xiaomi Mi 5 mini. Conform zvonurilor, acesta va beneficia de un ecran de 4,3 inci, care suporta o rezolutie HD. Cel mai interesant aspect, dupa cum era de asteptat, ar fi raportul calitate/pret. Astfel, terminalul ar urma sa beneficieze de specificatii mult mai bune decat iPhone SE, dar si de un pret mai mic.Dar pe langa acesta, Xiaomi ar pregati si un nou terminal cu specificatii de top. Este vorba despre un model Mi Note 2, iar daca este sa ne luam dupa cei de la GSMArena, specificatiile acestuia ar fi mai mai bune decat cele ale marilor flagship-uri din ziua de azi, scriePlaytech.