715.000 romani au restante la credite in valoare de 2,56 miliarde de euro. Imprumuturile cu restante la plata ratelor din sistemul financiar autohton s-au redus in ultimii ani, dar reprezinta in continuare o problema pentru banci si pentru IFN-uri. Iar numarul restantierilor persoane fizice a crescut in ultimele luni. Sistemul bancar este inca departe de a se fi curatat de toate creditele cu probleme de care s-a umplut dupa startul crizei din 2009. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fortat bancile in urma cu doi ani sa vanda din creditele neperformante pentru a reduce ponderea acestora in total, ceea ce a dus la o reducere de la peste 22% in 2014 la circa 12%. Din pacate, aparitia de noi restante la plata ratelor nu s-a oprit, dimpotriva. In timp ce valoric creditele neperformante scad, numarul restantierilor creste, scrie capital.ro.

business reportFoto: Colaj foto

Care sunt asteptarile de la 5G: cand se lanseaza, ce viteze aduce si ce venituri va genera. Trecerea la 4G a adus, in primul rand, net (mult) mai rapid pe mobil. Datele mobile se transforma rapid in suportul de baza pentru marea majoritate a cazurilor de utilizare, iar apelul de voce devine aplicatie IP. Tehnologia 5G este deja in curs de dezvoltare si va fi implementata peste cativa ani. Pe langa viteze ametitor mai mari, a caror justificare este greu de gasit pentru utilizatorul contemporan, reteaua 5G va deschide portile catre noi aplicatii si moduri de utilizare a dispozitivelor mobile; cea mai importanta schimbare preconizata este proliferarea comunicatiilor wireless machine to machine, care va face posibile automatizarea si coordonarea dispozitivelor si senzorilor din asa-numitul spatiu Internet of Things la un nivel greu de imaginat in prezent, relateaza Economica.net.

Cat costa sa incepi o afacere in imobiliare - Cum se obtine o franciza pentru o agentie imobiliara. Miscarile de pe piata imobiliara din ultimul an si jumatate au aratat ca sectorul rezidential, si nu numai, are un potential real de crestere, iar cererea pentru achizitia unei proprietati este in continuare ridicata.Pe acest fond, tot mai multi antreprenori isi indreapta atentia catre deschiderea unei afaceri pe segmentul agentiilor imobiliare, potrivit agentiei de consultanta imobiliara RE/MAX, relateaza Adevarul Financiar.

Complexul Energetic Hunedoara, "societate de binefacere". Compania de stat a cumparat carbune de la sexologi, iar termocentralele nu mai au autorizatie de mediu. Directorii, administratorii si salariatii Complexului Energetic Hunedoara s-au comportat ca si cum aceasta ar fi o ¬societate de binefacere¬, noteaza administratorul judiciar al companiei, GMC Craiova, in raportul privind cauzele insolventei. Acesta arata ca societatea pierde bani atat din vanzarea de curent electric, cat si din energie termica si ca trebuie sa concedieze urgent aproape 1.200 de angajati, fiind in pericol de a nu mai putea plati salariile. Concomitent, termocentralele Mintia si Paroseni nu au autorizatie de mediu, iar costurile cu tona de carbune extrasa in Valea Jiului au crescut constant in ultimii ani, scrie Adevarul Financiar.

Audi, Mercedes-Benz, Opel, Porsche si Volkswagen recheama 630.000 de masini in service din cauza emisiil. Autoritatile germane au anuntat ca Audi, Mercedes-Benz, Opel, Porsche si Volkswagen vor fi nevoite sa faca un recall pentru circa 630.000 de masini din cauza unei ¬probleme¬ la sistemele de control a emisiilor. Rechemarea va avea loc in Europa, iar actiunea nu are legatura cu deja celebrul Dieselgate. Conform surselor, sistemele de control a emisiilor de pe masinile afectate sunt defecte si nu mai functioneaza la temperaturi mai mici de 10 grade Celsius, anunta Auto Bild.

Expertii confirma dezastrul de pe lotul 2 Lugoj-Deva: Calitatea materialului este mediocra. Lucrarile la lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva nu sunt conforme cu proiectul, materialul folosit la terasamente avand o calitate "mediocra", a spus Adrian Diaconu, directorul Geotesting CI SRL, firma contractata de CNADNR pentru a realiza expertiza tehnica a executiei si a calitatii acestui lot. Contractul pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj ¬ Deva, in valoare de 562,73 milioane de lei, a fost atribuit Asocierii Salini Impregilo SPA si SECOL, potrivit datelor de pe site-ul CNADNR. Salini Impregilo a lucrat si pe autostrada Sibiu - Orastie Lot 3, autostrada inchisa la nici un an de la inaugurare dupa ce au aparut fisuri in asfalt si care a fost si demolata partial intre timp, anunta Economica.net.