Land Rover LRX
Foto: StiriAuto.ro

Se pare ca sefii de la Land Rover nu au mai avut rabdare pana la salonul de la Detroit pentru a-si prezenta cel mai nou model 4X4. Mai multe publicatii de specialitate au intrat in posesia imaginilor cu SUV-ul Coupe Land Rover, denumit generic LRX. Masina este construita pe platforma Ford Focus si este o masina premium care concureaza pentru acelasi public exclusivist cu BMW X6. In ciuda plafonului tipic Coupe-urilor, plonjat spre spate, producatorii sustin ca nu este nicio probleme pentru pasagerii mai inalti care aleg sa stea in al doilea rand de scaune.

Pentru a sugerea ideea de spatiu, dar si pentru ca este un model premium, LRX ofera pasagerilor sai posibilitatea de a admira cerul sub plafonul panoramic. Masina poate transporta doar 4 pasageri, iar scaunele individuale sunt acoperite in piele. Soferul are la dispozitie doua ecrane „touch-screen” pentur comenzi.

LRX sta deasupra pamantului la 13 cm, are tractiune integrala aproape permanenta si va ajunge pe piata in 2009. Tocmai bine pentru ca pana atunci BMW X6 va crea o piata pentru SUV-urile coupe sau, altfel spus SAV-uri (sport activity vehicles) pentru ca masinile isi pierd componenta „U”- utilitar.

StiriAuto.ro