Costurile pentru deschiderea unei televiziuni pe Internet variaza, potrivit declaratiilor celor chestionati de noi, de la cateva mii de euro – pentru un domeniu on line, o camera video si un calculator ceva mai performant – pana la 100.000 de euro pe an si chiar mai mult in cazul posturilor dotate cu aparatura profesionista, specifica si televiziunilor, care ofera programe de calitate si o transmisie buna. In prezent, in Romania functioneaza aproximativ 20 de astfel de posturi TV.

Avantajul major al acestora rezida din faptul ca, cel putin pentru moment, publicitatea nu este atat de prezenta si de agresiva ca pe canalele audiovizuale clasice. De asemenea, privitorul poate alege ce program vrea sa vada, din oferta pusa pe site, cand si cat timp. Mai mult, unele ofera posibilitatea de a trimite celor inscrisi anunturi despre noile emisiuni difuzate. In fine, un alt avantaj rezida din interactivitate, majoritatea posturilor oferind posibilitatea de feedback.

"Piata potentiala de publicitate online e enorma"

De ce ar investi cineva intr-o televiziune on line, pe o piata inca mica? Pentru viitor, pentru oportunitatile de crestere, ne-au raspuns reprezentanti de la trei dintre cele mai bine organizate televiziunile on line. "Suntem convinsi ca nu suntem singurii care au abandonat televiziunile normale din cauza mediocritatii si a mizeriei, ultimele lor arme in batalia pentru audienta", afirma Dragos Musat, unul dintre fondatorii HappyFish.ro. "On line, oamenii pot urmari ce vor, cand doresc, de cate ori au chef", este de parere si Emi Gal, de la Brain TV.ro. "Consider ca viitorul televiziunii de nisa il reprezinta canalul de difuzare on line. Intr-o lume in continua miscare, timpul este pretios si astfel poti vedea subiectele care te intereseaza din sanatate cu un simplu click dat in pauza de masa, acasa sau la serviciu, cand seful nu este atent", afirma si Sorin Oprea, de la SanatateaTV.ro.

Integral in Romania libera