Lista de disfunctii ale bugetului care a revenit pe plus dupa primele patru luni.Bugetul general consolidat a inregistrat la finele lunii aprilie 2016 un mic excedent de 127,2 milioane lei, suma echivalenta cu 0,02% din PIB estimat pentru anul in curs. El a revenit astfel pe plus dupa ce intrase anterior in teritoriorul negativ, dar rezultatul este mult sub performanta din acelasi interval al anului trecut, cand soldul pozitiv dupa primele patru luni a fost de 0,84% din PIB, scrieCurs de Guvernare.

Business ReportFoto: Colaj foto

Ministrul Transporturilor Costescu: "CNADNR a inceput sa produca".Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) va fi impartita in doua entitati separate pana la sfarsitul acestui an, una va gestiona si monitoriza investitiile, iar cealalta lucrarile de reparatii, a anuntat Dan Costescu, ministrul Transporturilor. "A avut loc cea mai mare restructurare de la infiintarea CNADNR odata cu noul program de reorganizare implementat. Au fost eliminate 68 de functii de conducere pentru eficientizarea activitatii Companiei Nationale de Autostrazi", informeazaCapital.

Noi probleme la lotul 3 al Autostrazii Sibiu-Orastie, demolata deja. Compania de Drumuri nu are inca o solutie.Pe langa portiunea demolata, pe lotul 3 din Autostrada Sibiu-Orastie exista noi probleme, potrivit reprezentantilor CNADNR, care au solicitat in prealabil o expertiza. Inca nu exista o solutie pentru remedierea problemelor care, potrivit presei locale, se intind pe o treime din cei 22 de kilometri. Pe langa cei circa 200 de metri de autostrada, unde au decis demolarea si reconstructia in regie proprie, reprezentantii Companiei de Drumuri trebuie sa rezolve si celelalte probleme de pe lotul 3 Sibiu-Orastie, pentru care au solicitat o expertiza, potrivitEconomica.

Prima fotografie neoficiala cu interiorul viitorului Porsche Panamera.O fotografie cu interiorul viitorului Porsche Panamera a ajuns pe internet. Iar lucrurile s-au schimbat major comparativ cu actuala generatie. Sistemul de infotainment primeste un ecran nou, levierul schimbatorului de viteze are o noua forma, iar marea majoritate a butoanelor fizice au fost inlocuite cu comenzi tactile. Acelasi timp de layout vor folosi nemtii si pe viitorul Cayenne, iar daca lucrurile chiar stau asa cum sunt prezentate in imaginea spion, atunci avem doar cuvinte de lauda pentru Porsche, anuntaAuto-Bild.ro.

Piata e-Commerce din Romania valoreaza 8,4 miliarde lei, insa majoritatea romani prefera cash-ul.Valoarea pietei de e-Commerce din Romania a ajuns, in 2015, la 8,4 miliarde de lei, in crestere cu 31% fata de anul anterior, in timp ce majoritatea romanilor (89%) inca opteaza pentru plata in numerar a produselor sau a serviciilor comandate, arata estimarile procesatorului de plati online PayU Romania. In acelasi timp, in perioada aprilie 2015 - martie 2016, operatorul de plati online a procesat tranzactii in cuantum de peste 1,2 miliarde de lei, cu 44% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului fiscal anterior, informeazaCapital.

Cum am pierdut banii europeni pentru lapte si carne.Romaniei i-au fost alocate 11,2 milioane de euro de catre Comisia Europeana pentru a ajuta aceste sectoare, dar nu a accesat niciun euro din fonduri. Eurodeputata PSD Viorica Dancila, vicepresedinta a Comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala (AGRI) a Parlamentului European a afirmat, intr-o intalnire cu ziaristii romani, ca a primit aceasta informatie de la comisarul european pentru agricultura, irlandezul Phil Hogan. "Am avut o intalnire cu comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan, in cadrul comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala, care a semnalat printre opt tari care nu au preluat fondurile europene destinate sectorului laptelui si al carnii si Romania, careia i-au fost alocate 11,2 milioane de euro pentru a ajuta aceste sectoare", a declarat Viorica Dancila, potrivitRomania Libera.

Schimbare de trend: de la anul salariile din privat vor creste mai mult deat cele de la stat.In ultimii trei ani, bugetarii au avut cresteri salariale cu mult peste ce au obtinut angajatii din mediul privat. Trendul se va inversa incepand din 2017, din punct de vedere procentual, potrivit ultimelor date ale Comisiei Nationale de Prognoza. Pe medie insa, salariul de la stat va ramane mai mare. In ultimii fiecare dintre ultimii trei ani, salariatii din sectorul bugetar au avut, in medie, o crestere a salariului mai mare decat cea a angajatilor din mediul privat, potrivit datelor din Prognoza pe termen mediu 2016-2016, publicata recent de Comisia Nationala de Prognoza. In 2014, angajatii de la stat au primit, in medie, un spor de 9,9% la salariul brut, in 2015 acesta a fost de 10,2%, iar in acest an va fi de 13,9%, scrieEconomica.