Noua lege RCA: punctele de trauma sunt doar un criteriu de evaluare. Nemultumitii pot merge in instanta. In incercarea de a limita cresterile de tarife pe zona RCA din cauza daunelor foarte mari cerute de anumite grupuri de avocati pentru traumele fizice suferite de persoane in cadrul accidentelor rutiere, principalii jucatori din piata, impreuna cu Institutul de Medicina Legala au intocmit un fel de ghid al traumelor similar cu cel din Germania sau Austria. Dupa cum arata Sorin Greceanu, director general al Fondului pentru Protectia Victimelor Strazii (FPVS), chiar inclus in lege, indiferent de valoare, punctul de trauma are doar valoare orientativa in intelegerea amiabila. Nemultumitii se pot adresa instantei, pentru ca "nimeni nu poate ingradi accesul la justitie al unui cetatean", precizeaza Greceanu, citata de Economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Gigantii IT sunt vanati de fisc in toata Europa, inclusiv in Romania. Google, Facebook, Amazon, Intel, Apple si alte mari corporatii se afla in vizorul Comisiei Europene fiind acuzate de evaziune fiscala, ANAF investigheaza la randul sau gigantii IT de pe piata locala. Autoritatile europene considera ca gigantii IT precum Google, Facebook sau Amazon, evita plata taxelor in Europa si s-au propus noi masuri de combatere a evaziunii fiscale avandu-se in vedere un raspuns coordonat la nivelul UE, prin alinierea legislatiilor fiscale nationale. Se incearca astfel contracararea in mod real si eficient a practicilor fiscale agresive ale companiilor mari. "In fiecare an, se pierd miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale - bani care ar putea fi folositi pentru serviciile publice precum scolile sau spitalele sau pentru a stimula crearea de locuri de munca si cresterea economica. Rezultatul este ca europenii si intreprinderile care joaca corect ajung sa plateasca impozite mai mari. Este o situatie inacceptabila si actionam acum pentru remedierea ei", a declarat Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama, anunta Capital.

Cum sa faci bani creditand statul. Obligatiunile pentru populatie au dobanzi mai bune decat cele bancare. Ministerul Finantelor va lansa in luna iulie o emisiune de obligatiuni a cate 100 de lei bucata, cu scadenta la doi ani si o dobanda peste media bancara, scutita de impozit. Detinatorii vor participa si la o tombola.Ministerul Finantelor a anuntat, joi, ca lanseaza o emisiune de obligatiuni in lei pentru populatie cu o valoare totala de 100 de milioane de lei, oferind o dobanda anuala neimpozabila peste nivelul practicat de banci la depozite. In cadrul aceleiasi masuri, Finantele organizeaza si o loterie prin care detinatorii acestor titluri pot castiga premii de cate 1.000 de lei. Spre deosebire de emisiunea de obligatiuni pentru populatie de anul trecut, soldata cu un aproximativ esec, ministerul a facut mai multe modificari. Astfel, valoarea nominala a unui titlu a fost redusa de la 1.000 de lei la 100 de lei, relateaza Adevarul Financiar.

Darea in plata: BCR a raspuns unui client ca accepta sa-i stinga datoria. Banca Comerciala Romana a raspuns notificarii unui client care a solicitat stingerea datoriei ramase dupa vanzarea silita a casei ipotecate, sustine avocatul Adrian Cuculis. Reprezentantii BCR spun ca au respectat legea in cazul de fata, fara sa ofere alte detalii. Clientul BCR este din Zimnicea si a notificat BCR pe 13 mai, in ziua in care legea darii in plata a intrat in vigoare, ca vrea stingerea datoriei catre banca ramase dupa ce a pierdut casa in procedura de executare silita. BCR a comunicat clientului ca este de acord ca saptamana viitoare sa semneze actele pentru a remite datoria reziduala, arata Cuculis. "Mai pe scurt, l-au programat pentru a semna impreuna cu banca un act prin care BCR nu mai are nici un fel de pretentie fata de datoria ramasa restanta", spune avocatul prin intermediul caruia omul in cauza a depus notificarea, anunta profit.ro.

Toyota este cel mai valoros brand auto. Nemtii sunt si ei prezenti in topul Forbes. Publicatia Forbes a prezentat topul celor mai valoroase 100 de branduri din lume, top intocmit pe baza profitului si nu a parerilor consumatorilor. La fel ca anul trecut, Apple isi pastreaza prima pozitie cu 154,1 miliarde de dolari si este urmat in top de Google si Microsoft. Dar noi suntem interesati de constructorii auto. Cel mai bine clasat producator in topul Forbes este Toyota. Japonezii ocupa locul sase in topul publicatiei americane cu o valoare de brand de 42,1 miliarde de dolari. Pe locul secund al clasamentului constructorilor se afla BMW (locul 14 la general) cu o valoare de brand de 28,8 miliarde de dolari) si Mercedes-Benz (locul 20 la general) cu o valoare de 26 de miliarde de dolari. Surpriza din acest an o reprezinta Honda, scrie Auto-bild.ro.