Lipsa liderilor va fi, in 2008, una dintre principalele probleme in cadrul companiilor la nivel global, potrivit studiului IBM Global Human Capital Study 2008.

Cea mai mare criza la nivel de leadership se va inregistra in regiunea Asia Pacific, aproape jumatate dintre companiile din zona acuzand lipsa unor lideri talentati. Cel mai bine stau companiile din America de Nord, insa probleme la nivel de leadership au si companiile din Japonia, Europa Centrala si de Est si Africa.

La nivel global, peste 40% dintre firme au declarat ca intampina probleme la acest nivel.

Sectorul industrial este cel mai afectat din acest punct de vedere - companiile din domeniu se plang ca aceasta problema le-ar putea afecta expansiunea in viitor.

De asemenea, dificultatile legate de deficitul de manageri cu potential de lideri se regasesc in domeniile distributie, comunicatii, servicii financiare si sectorul public.

In topul companiilor interesate sa pregateasca liderii in interiorul organizatiei conduc cele din regiunea Asia Pacific. Aproximativ 90% dintre acestea vad in pregatirea liderilor principala prioritate pentru anul viitor. Formarea de lideri este prioritara si pentru 74% dintre organizatiile din America Latina si pentru cele din Europa Centrala si de Est si Africa.

Integral in Business Standard