Capitalul autohton din retail rezista: Cinci antreprenori locali fac bani buni cu magazinele lor mici.Cinci familii de antreprenori romani au reusit anul trecut sa ruleze peste 100 de milioane de lei din magazinele lor. Impreuna genereaza mai putini bani decat toate magazinele Carrefour Market la un loc, dar activitatea lor demonstreaza ca mai este loc si de romani in vanzari. Un lant de magazine din secuime a devenit anul trecut cel mai mare retailer cu actionariat autohton dupa cifra de afaceri, potrivit datelor publicate de catre Ministerul de Finante si ordonate crescator deEconomica.

Business ReportFoto: Colaj foto

CNADNR: Contestatiile depuse la licitatia pentru lucrarile la pasajului suprateran pe DJ 602 Centura Bucuresti-Domnesti, respinse.Contestatiile depuse la licitatia organizata pentru atribuirea contractului privind proiectarea si executia pasajului suprateran pe DJ 602 Centura Bucuresti - Domnesti au fost respinse de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), iar Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va initia semnarea contractului cu castigatorul licitatiei, daca in termen de 10 zile de la data comunicarii deciziei CNSC nu se va depune nicio plangere la Curtea de Apel Bucuresti. Potrivit unui comunicat al CNADNR, prin decizia sa, CNSC a pastrat decizia anterioara, din noiembrie 2015, prin care a fost desemnata castigatoare oferta Asocierii SC Straco Grup SRL - SC Comnord SA - SC Specialist Consulting SRL, relateazaCapital.

Securitatea la Marea Neagra: Bulgaria refuza modul de organizare a fortei navale comune propus de Romania. Administratia prezidentiala spera in ''clarificarea problemelor'' in vreme ce analistii vorbesc de un esec diplomatic.Premierul bulgar Boiko Borisov anunta joi, potrivit agentiei de stiri Novinite, ca atat el cat si presedintele Rosen Plevneliev se pronunta impotriva propunerii Romaniei de organizare a unei flote militare comune la Marea Neagra pentru contracararea influentei Rusiei in regiune. Anuntul inaltilor reprezentanti ai statului bulgar apare la mai putin de jumatate de zi de la plecarea presedintelui Klaus Iohannis de la Sofia, acolo unde a efectuat o vizita oficiala si a discutat subiectul cu omologul bulgar. Surse oficiale apropiate discutiilor au afirmat pentru cursdeguvernare.ro ca Administratia Prezidentiala a contactat deja partea bulgara, urmand ca intre reprezentanti ai statului roman si bulgar sa fie organizate intalniri pentru ￯clarificarea problemelor''. Ideea unei cooperari la Marea Neagra intre Romania, Bulgaria si Turcia - toate trei tarile membre NATO - a fost formulata in public pentru prima data de ambasadorul american la Bucuresti, la finalul lunii februarie, informeazaCurs de Guvernare.

Mini John Cooper Works Challenge - Editie limitata dedicata fanaticilor.In cadrul Goodwood Festival of Speed, MINI va aduce editia speciala John Cooper Works Challenge. Sub capota modelului britanic se afla motorul turbo de 2,0 litri care produce 230 CP si 320 Nm. In aceste conditii, acceleratia de la 0 la 100 km/h se desfasoara in 6,3 secunde. Din pacate, exteriorul lui John Cooper Works Challenge nu poate fi personalizat. Culoarea caroseriei se numeste White Silver si integreaza un plafon de culoarea neagra, dar si ceva elemente grafice specifice. Tot la exterior, MINI John Cooper Works Challenge are parte de un spoiler frontal ceva mai generos, prize de aer mai mari, aripi mai late si un eleron amplasat pe plafon, scrieAuto-Bild.ro.

Euro si francul cresc din nou, in apropierea referendumului pentru Brexit.Banca Nationala a Romaniei a anuntat joi un curs de referinta de 4,5396 lei/euro, in crestere usoara peste cotatia precedenta, de 4,5325 lei/euro, atingand un nou maxim al ultimelor luni, in conditiile in care pietele devin tot mai sensibile pe parcurs ce se apropie ziua referendumului din Marea Britanie, programat pentru 23 iunie, privind iesirea din Uniunea Europeana, scrie News.ro. Miercuri, BNR a afisat un curs de referinta de4,5325 lei/euro, in crestere cu peste un ban fata de ziua precedenta, cand s-a situat la 4,5218 lei/euro, anuntaRomania Libera.

Evolutia productivitatii muncii in Europa si rezultatul ei dupa abilitatea fiecarei tari.Romania conduce detasat in clasamentul european al cresterii productivitatii muncii pe ora lucrata intocmit pe ultimii cinci ani, potrivit datelor furnizate de catre Eurostat. In intervalul 2011- 2015, acest indicator s-a imbunatatit cu nu mai putin de 18,7% raportat la media UE, mult peste situatia consemnata in statele baltice Letonia (+11,0%) si Lituania (+8,5%), urmate de Bulgaria (+8,3%), noteazaCurs de Guvernare.

Apartamente prin Prima Casa cu facturi lunare zero: Proiectul primului cartier fotovoltaic ar putea demara anul acesta.Tinerii romani care au realizat casa solara EFdeN ar putea demara anul acesta proiectul unui cartier bazat pe aceasta casa, care sa produca mai multa energie decat consuma. Apartamentele din acest complex vor avea preturi de pana la 70.000 de euro, putand fi achizitionate prin programul Prima Casa. Pe langa garsonierele si apartamentele cu preturi de pana la 70.000 de euro, complexul va cuprinde si duplexuri de 170 mp. fiecare, la un pret de 130.000 de euro, adica sub 800 de euro/mp., a spus Claudiu Butacu, presedintele Asociatiei Solar Decatlon Bucuresti, care se ocupa de proiect, relateazaEconomica.