Faur (APIA): Mai avem doar 5% din totalul fermierilor pe vegetal care nu au intrat in procedura de plata.Mai avem doar 5% din totalul fermierilor pe vegetal care nu au intrat in procedura de plata Bucuresti, 30 iun /Agerpres/ - Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat si a emis in aceste zile ordine de plata de 238 de milioane de euro pentru 40.120 de fermieri, din cei 57.000 aflati in control, iar la ora actuala mai avem doar 5% din totalul fermierilor pe vegetal care nu au intrat in procedura efectiva de plata, a anuntat, joi, seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Florin Faur. "Odata cu deblocarea fermierilor din control, noi am avut 57.000, la ora aceasta avem fizic autorizati pe ordine de plata 40.120. De luni s-au autorizat si au trecut in plata 238 de milioane de euro. Zilele acestea lucram practic pe diferenta de fermieri. Este in continuare un obiectiv important, dar mergem in continuare si pe partea de partea de zootehnie. Noi mai avem in sens concret circa 30.000 de fermieri care sunt in continuare pe partea de a primi plati de la APIA. Noi mai avem la ora actuala doar 5% din total fermieri pe vegetal, care nu au intrat in procedura efectiva de plata, dar in luna iulie vrem sa finalizam", a precizat Faur, informeazaCapital.

BusinessFoto: Colaj foto

Statul, reprezentat de 877 de persoane in consiliile de conducere ale companiilor cu capital majoritar de stat.Statul este reprezentat in organismele de conducere ale companiilor unde detine actiuni, de 877 de reprezentanti care sunt platiti cu indemnizatii lunare sau de sedinta cuprinse intre 1.500 si 137.585 lei brut, potrivit listei publicate de Guvern. Topul celor mai bine platiti reprezentanti in consiliile de administratie, de conducere, de coordonare, de supraveghere sau de decizie ale companiilor publice cu capital integral sau majoritar de stat: Traian Halalai - presedinte si membru executiv al Consiliului de Administratie (CA) al Eximbank, cu un venit lunar de 137.585 lei brut (peste 30.400 euro/luna la cursul BNR din 29 iunie - n.r.). Radu Gratian Ghetea - presedintele CA al cec Bank si presedinte al bancii, cu o remuneratie de 121.424 lei (26.851 euro) brut pe luna, potrivitCurs de Guvernare.

Deutsche Bank si Santande nu au trecut testele de stres in SUA.Deutsche Bank si Santander din SUA, nu au trecut testele de stres. Aproape toate marile banci americane au trecut aceste teste in acest an derulate de Rezerva Federala (Fed), transmite Agerpres. Exercitiul evalueaza capacitatea institutiilor financiare care opereaza in SUA de a rezista unei noi crize financiare majore. Testele de stres au fost introduse ca raspuns la criza financiara din 2008 si urmaresc daca principalele 33 de banci care opereaza in SUA pot sa ramana operationale chiar si intr-o perioada de criza financiara severa si recesiune. Santander Holdings si Deutsche Bank Trust Corp au picat si anul trecut testele de stres din SUA. Fed a anuntat ca "persista slabiciuni substantiale si extinse" in planurile celor doua banci privind majorarea capitalului, chiar daca s-au inregistrat unele imbunatatiri, informeazaRomania Libera.

Noile proiecte imobiliare care iau locul fabricilor.Dezvoltatorii care si-au asigurat terenuri cu locatii bune demareaza constructiile la noi proiecte imobiliare. Este vorba de terenurile care au apartinut fostelor fabrici, cu acces bun si aproape de centrele oraselor. Nu doar Bucurestiul este pe harta investitiilor, ci si orasele din provincie. Cel mai recent anunt vine de la Vastint, divizia de dezvoltari imobiliare a grupului Inter IKEA, care a selectat antreprenorul general si va demara lucrarile de constructie la trei cladiri de birouri pe terenul cumparat de la Baduc in 2011, in Bucuresti. Aici se vor construi trei cladiri de birouri cu o suprafata inchiriabila de 41.000 de mp. Vastint nu a anuntat care este valoarea investitiei pentru acest proiect. Acesta este al doilea proiect pe care compania il construieste pe piata din Romania, dupa cladirile de birouri aflate in stadiu de executie pe terenul fostei fabrici Timpuri Noi. Si divizia de retail a grupului Inter IKEA asteapta obtinerea autorizatiilor pentru demararea constructiei la cel de-al doilea magazin din Romania, la Bucuresti. Suedezii au cumparat in urma cu un an terenul de aproape 14 ha al fostei fabrici Anticorosiv, de la fondul de investitii american Broadhurst Investment, relateazaEconomica.

Aplicatia Google Maps permite adaugarea punctelor intermediare.Aplicatia Google Maps este unul dintre produsele care nu ar trebui sa lipseasca din arsenalul soferilor. Este simplu de utilizat, este completa, iar de astazi permite adaugarea punctelor intermediare de pe traseul ales. Pana in acest moment, adaugarea unor astfel de puncte intermediare putea fi facuta doar de pe versiunea web. Pentru inceput, update-ul va fi disponibil pe Android, urmand ca in zilele urmatoare sa ajunga si pe sistemul de operare dezvoltat de Apple, scrieAuto-Bild.ro.

Va afecta Brexitul "relatia de aur" dintre Marea Britanie si ChinaIn octombrie 2015, presedintele chinez, Xi Jinping, si premierul britanic, David Cameron, sarbatoreau stabilirea a ceea ce presa din regat a numit "relatia de aur" dintre cele cele doua state. Acum, analistii se intreaba daca prietenia dintre regimul de la Beinjing si Londra, care ar fi urmat sa aduca sume imense Marii Britanii si un pod in Europa, Chinei, va rezista Brexitului. Marea Britanie a fost atunci acuzata ca face compromisuri pentru a obtine investitii despre care oficialii de la Londra spuneau ca stimula un deceniu de crestere. Chinezii au promis atunci sa construiasca o noua centrala nucleara in sud-vestul Angliei, o linie ferata de mare viteza si un centru comun de cercetare spatiala. Ministrul britanic de Finante George Osborne, artizanul acestei relatii speciale, le promitea cetatenilor Regatului transformarea City-ului intr-un pod intre China si piete occidentale si concretizarea ambitiei Londrei de centru major de tranzactionare a yuanului. Pentru aceasta pozitie, de hub de tranzactionare a renminbiului, Londra este concurata de Frankfurt si Paris, capitale ce ar putea fi avantajate dupa iesirea Marii Britanii din UE, noteazaCurs de Guvernare.

Preturile gazelor naturale livrate populatiei scad, in medie, cu 3%, de la 1 iuliePreturile gazelor naturale livrate clientilor casnici vor scadea, de la 1 iulie, in medie, cu 3%, conform unei decizii a Comitetului de reglementare al ANRE. Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, remis, joi, Agerpres, scaderea aprobata a avut in vedere mentinerea pretului productiei interne curente la 60,00 lei/MWh, asigurarea consumului clientilor casnici 100% din productia interna (curenta si extrasa din depozitele de inmagazinare) si scaderea costului unitar de transport estimat. 'Avand in vedere prevederile Hotararii Guvernului nr. 461/28.06.2016 pentru modificarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 488/2015 privind stabilirea pretului de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica in centralele de cogenerare si in centralele termice destinate consumului populatiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 487/30.06.2016, Partea I, prin care Guvernul Romaniei a aprobat, pentru perioada 1 iulie 2016 - 31 martie 2017, mentinerea pretului productiei interne la valoarea de 60,00 lei/MWh, informeazaEconomica.