Spitalul de arsi a avut bani de investitii si nu i-a cheltuit! Lista alocarilor si cea a cheltuielilor. Sefii de la Spitalul de Arsi n-au fost in stare sa cheltuiasca nici jumatate din bugetul de investitii din ultimii 10 ani! revista capital a intrat in posesia cheltuielilor de investitii realizate de Spitalul de Arsi din Capitala. Comparate cu sumele primite de la stat, investitiile realiizate sunt ridicole "Nu este posibil ca dupa sase luni de la Colectiv sa nu fi invatat nimic. Situatia in care suntem acum este rezultatul lipsei de viziune, al lipsei de actiune asupra acestui spital", spunea, ieri, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu. Lipsa de viziune de care vorbeste este, de fapt, un incredibil de prost management. Potrivit surselor Capital, in ultimii 10 ani, directiunea Spitalului n-a fost in stare nici macar sa cheltuie bugetul alocat pentru investitii, nicidecum sa ceara mai multi bani pentru modernizare, scrieCapital.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

300 de milioane de euro, afacerea noilor case de marcat. Cat trebuie sa plateasca fiecare patron. Comerciantii nu vor mai putea folosi de la anul actualele case de marcat fiscale cu rola de hartie si vor fi obligati sa cumpere unele noi, dotate cu jurnal electronic. Orice tranzactie va fi raportata instantantaneu fiscului, dar noile case vor costa circa 500 de euro, bani care trebuie platiti de comercianti. Specialistii in fiscalitate spun insa ca noul sistem va spori cu 30% incasarile bugetului. Toti comerciantii din Romania trebuie sa sa isi schimbe actualele case de marcat, cu role de hartie, cu unele cu jurnal electronic, etapizat, pana la 1 noiembrie 2017, pentru a putea transmite date fiscale in regim online catre sistemul informatic al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Prevederea apare intr-ub proiect de act normativ initiat recent de Ministerul Finantelor, anuntaEconomican.net.

Care sunt tehnologiile care vor schimba complet televiziunea. Televiziunea va trece printr-o serie de schimbari importante in urmatoarea perioada. Televizorul ramane un punct focal al locuintei, capabil sa aduca toata familia laolalta pentru momente de divertisment. De aceea, rolul noilor tehnologii TV este acela de a crea in intimitatea locuintei o experienta de vizionare care sa concureze cu experienta cinematica. Relatia unilaterala cu TV-ul nu mai este de actualitate, iar interactivitatea cu ecranele devine din ce in ce mai mult o facilitate cautata de consumatori, in special de categoria tanara. Una dintre cauze este reprezentata de faptul ca generatia Y a avut acces direct la ecrane mobile prin intermediul carora au interactionat cu continutul si cauta in prezent aceeasi interactiune pe orice device, informeazaPlaytech.ro.

Mazda3 facelift - Poze si detalii oficiale. Dupa mai bine de trei ani de la lansare, Mazda a pregatit un facelift pentru modelul Mazda3. La nivel exterior nu exista modificari masive, insa din punct de vedere tehnic japonezii au pregatit ceva surprize interesante. Spoilerul frontal revizuit, zona cromata care leaga cele doua blocuri optice si o zona posterioara usor imbunatatita sunt modificarile aplicate in dreptul designului. De asemenea, blocurile optice sunt acum adaptive, ceea ce inseamna ca LED-urile isi vor ajusta intensitatea in functie de trafic. Interiorul a primit un volan nou, o frana de mana electronica pe versiunea de top, iar sistemul Head-Up Display a trecut prin cateva modificari minore, scrieAuto-Bild.ro.

Tranzactiile care au pus Romania pe harta logisticienilor. Majoritatea parcurilor industriale si logistice mari din Romania si-au schimbat proprietarii in ultimele 18 luni, dupa o rafala de achizitii care a transformat sectorul in vedeta pietei imobiliare pentru prima data in istorie. Dupa acest episod, investitorii se concentreaza pe dezvoltarea de proiecte noi. Cresterea consumului s-a tradus printr-o explozie a cererilor pentru spatii de depozitare. Logisticienii au inchiriat anul trecut circa 310.000 mp de depozite noi, o suprafata care a depasit cu 60% oferta de spatii puse pe piata de dezvoltatori pe parcursul lui 2015, potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara JLL Romania. Nevoia de extindere a condus la reducerea ratei de neocupare a depozitelor din Bucuresti la sub 5% si a celor disponibile in tara la 10%. Astazi, suprafata totala de spatii industriale si logistice din Romania este in jur de 2,2 mil. mp, din care jumatate in jurul Capitalei, fara a include parcurile detinute de stat sau halele aflate in proprietatea directa a logisticienilor sau producatorilor, anuntaCapital.ro.

Produsele romanesti au ajuns pe mesele americanilor, chinezilor si arabilor. Promovarea s-a facut cu bani de la UE. Magiunul de Topoloveni, vinurile, legumele, fructele si conservele romanesti au ajuns pe mesele consumatorilor din tari din afara Uniunii Europene, prin programele de promovare finantate prin fonduri europene si de la bugetul statului. Comisia Europeana sustine de mai multi ani exportul produselor agroalimentare pe pietele terte asigurand cofinantare pentru diverse proiecte prin care companiile din spatiul comunitar pot ajunge mai usor sa vanda in state precum SUA sau in lumea araba. De astfel de sustinere financiara au beneficiat si cateva companii si asociatii de producatori din Romania, acestea reusind chiar sa exporte in tari precum SUA, Quatar, Emiratele Unite etc., informeazaEconomica.net.